Sådan vises tilgængelighedsgenveje i menulinjen og kontrolcenter i macOS Big Sur

14. september 2020 0 Af Mathias

Apples Accessibility Suite har altid været funktionsrig. Det være sig den stadigt pålidelige VoiceOver eller den meget hjælpsomme switchkontrol eller pæne farvefiltre , den har en bred vifte af værktøjer til forbedre din Mac-oplevelse . Hvis du er glad for tilgængelighed, skal du være fortrolig med tilgængelighedsgenveje, der giver øjeblikkelig adgang til bemærkelsesværdige funktioner. Med macOS Big Sur kan du vise tilgængelighedsgenveje i menulinjen og kontrolcentret på din Mac for hurtig adgang til dine yndlingsfunktioner. Lad mig hjælpe dig med at opsætte!

Vis tilgængelighedsgenveje i menulinjen og kontrolcenter i macOS Big Sur

macOS Big Sur har introduceret et iOS-lignende kontrolcenter , som ikke kun giver nem adgang til mange kontroller som AirDrop, Dark Mode og Do not Disturb, men også giver en smule tilpasning . Desuden har Apple også gjort menulinjen lidt mere tilpasselig.

Når du har tilføjet tilgængelighedsgenveje til kontrolcenter / menulinje, får du problemfri adgang til flere funktioner, herunder zoom, invertere farver, farvefiltre, tilgængelighedstastatur og Hovedmarkør . Det er klart, at det er meget mere praktisk end at gå dybt ind i Indstillinger og derefter aktivere specifikke funktioner hver gang du vil bruge dem.

1. For at komme i gang skal du starte Systemindstillinger på din Mac. (Alternativt skal du klikke på Apple-menuen i øverste venstre hjørne af skærmen og vælge Systemindstillinger.)

Artiklen fortsætter under annoncen

Open System Preferences on Mac

2. Klik nu på Dock & menulinje .

Click on Dock & Menu Bar

3. Rul ned og klik på Tilgængelighedsgenveje , som er placeret under afsnittet Andre moduler .

Læs også  Forældrekontrol på dit barns iPhone og iPad: Sådan gør du
Artiklen fortsætter under annoncen

Click on Accessibility Shortcuts

4. Under tilgængelighedsgenvejen har du to muligheder: Vis i menulinjen og Vis i kontrolcenter.

Check the boxes

Artiklen fortsætter under annoncen

Marker nu afkrydsningsfeltet for hver mulighed, hvis du ønsker, at genvejsikonet skal vises i både Kontrolcenter og menulinje.

Det er alt, hvad der er! Fra nu af begynder genvejsikonet at vises i menulinjen og kontrolcenteret.

Accessibility Shortcuts icon

Som nævnt ovenfor vil du nu let få adgang til dine foretrukne tilgængelighedsgenveje. Bare ved at klikke på genvejsikonet og derefter vælge den funktion, du vil bruge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Use Accessibility Shortcuts

Hvis du nogensinde vil skjule det, vende tilbage til indstillingen Dock & Menu Bar og derefter fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet.

Adgangstilgængelighedsgenveje fra Kontrolcenter og menulinje på Mac

Så det er sådan, du kan gøre tilgængelighedsgenveje mere tilgængelige på din Mac . Da jeg altid har været glad for tilgængelighed, kan jeg lide denne pæne ændring. Og jeg er sikker på, at det også vil vinde ros fra andre Mac-brugere.

Hvis du er i samme båd, så lad mig fortælle dig, at Apple har introduceret et par usædvanligt nyttige tilgængelighedsfunktioner som “Tilbage tap” og “ Hovedtelefonlydtilpasning ” i iOS 14. Prøv dem på din iPhone, hvis du er villig til at forbedre din Tilgængelighed spil.

Læs også  Sådan bruges knapper på Apple TV Remote App på iPhone
Artiklen fortsætter under annoncen