Sådan kontrolleres, om din smartphone har NavIC-support

15. august 2020 0 Af Mathias

NavIC er netop blevet annonceret til kommerciel brug, og det gør allerede nyheder blandt smartphone-brugere i Indien. I tilfælde af at du ikke er opmærksom, er NavIC et oprindeligt navigationssystem udviklet af Indien og formodes at blive Indiens GPS-alternativ. Smartphone-brugere spørger, om deres eksisterende smartphones understøtter den nye teknologi, eller kræver NavIC en hardwarekomponent. Så for at besvare alle disse spørgsmål bringer vi dig en enkel guide til at kontrollere, om din smartphone har NavIC-support eller ej. Lad os fortsætte uden yderligere forsinkelse.

Kontroller, om din smartphone har NavIC-support

På i øjeblikket understøtter meget få smartphones NavIC, fordi det er en ny teknologi og i det væsentlige en hardwarekomponent, der skal implementeres sammen med chipset. Det er grunden til, at selv smartphones, der blev lanceret i den seneste tid, ikke har support til NavIC. Indtil videre har Qualcomm annonceret, at kun Snapdragon 460, 662 og 720G har ombord NavIC-support . Også Snapdragon 765 er fuldt aktiveret med NavIC. Så hvis du køber en telefon, skal du sørge for, at den følger med nogen af ​​disse chipsæt, og så er du god til at gå.

Derudover har Snapdragon 865 også NavIC-sporingsenheden , men tjenesten er ikke aktiveret endnu. Qualcomm præciserer, at implementeringen er under udvikling og vil blive sendt til OEM’er i april 2020. Dog overraskende fandt vi, at Realme X50 Pro, der leveres med den nyeste Snapdragon 865, detekterer NavIC-satellitterne, mens den er tilsluttet et WiFi-netværk. Det hele er forvirrende, men ja, du kan være sikker på, at NavIC-support officielt kommer til alle 865 SoC-telefoner efter april i år, inklusive iQOO 3. I alle tilfælde, hvis du vil kontrollere, om din smartphone har NavIC-support eller ikke, følg vores totrinsvejledning.

Læs også  Sådan bruges Mac Touch ID i 1Password Chrome Extension

1. Installer GPSTest (Gratis) eller GNSSTest ( Gratis) app på din Android-smartphone. Begge apps er ret gode og understøtter L5-båndet. For at være sikker på NavIC-kompatibilitet vil jeg anbefale dig at installere begge apps og verificere satellitterne separat.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Klik derefter på “Start Test”, og appen begynder at registrere alle de navigationssatellitter, der er tilgængelige på din placering. Hvis appen registrerer indiske satellitter , betyder det, at din enhed har support til NavIC. Husk, for bedre registrering, start testen udendørs.

Check if Your Smartphone Has NavIC Support

Find ud af NavIC Support på din Android Smartphone med det samme

Så det er alt fra os. Så langt, som vi så, er der kun et par smartphones med NavIC-kapacitet i Indien. Jeg vil anbefale dig at vente på fremtidige smartphoneudgivelser – helst til Realme 6-serien og Redmi Note 9 – som efter sandsynlighed kommer med NavIC-support. Alligevel er det alt sammen fra os. Hvis du var i stand til at bekræfte NavIC-kompatibilitet på din smartphone, så lad os vide det i kommentarafsnittet nedenfor.