Sådan aktiveres funktionstaster på Chromebook

7. september 2020 1 Af Mathias

For at gøre Chromebook til en udviklercentreret maskine tilføjer Google nogle virkelig interessante funktioner gennem softwareopdateringer. For nylig bragte de Linux med fuld Terminal-understøttelse på Chrome OS. Og nu, med den seneste stabile opdatering, kan du aktivere de manglende funktionstaster på din Chromebook bare ved at aktivere en skift. Google har bragt denne funktion til at hjælpe udviklere med at udføre mange af programmeringskommandoer ved hjælp af funktionstastgenveje i Chrome OS. Efter at have sagt alt dette, lad os springe helt op til trinnene.

Aktiver funktionstaster på Chromebook

For at aktivere funktion nøgler på Chromebook, opdater din maskine til den nyeste version af Chrome OS. Du kan gøre det ved at navigere til Indstillinger -> Om Chrome OS -> Søg efter opdateringer . For din information bør Chromebook være på Chrome OS 79. Lad os nu begynde uden yderligere forsinkelse.

1. Åbn Chrome-indstillinger, og flyt til menuen “Enhed” i venstre rude. Åbn nu “Tastatur” og aktiver derefter “Behandl taster i øverste række som funktionstaster” .

Enable Function Keys on Chromebook

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Dette vil dreje tasterne i øverste række som F1, F2 og så videre startende med venstre piletast. Grundlæggende kan du nu bruge Windows og programmeringsgenveje komfortabelt på din Chromebook. Jeg elsker denne funktion, fordi jeg nu endelig kan lukke den aktive app med Alt + fuldskærmstasten (fungerer som F4).

Enable Function Keys on Chromebook

3. Du mister dog mange af de nyttige Chrome OS-genveje som at tage et skærmbillede og lydstyrkekontrol. Så for at bruge disse Chrome OS-genveje, mens funktionstasterne er aktiveret , skal du trykke på “Søg” -knappen og derefter bruge tasterne i øverste række. Det fungerer fejlfrit.

Læs også  Sådan finder du ud af, om iOS- eller macOS-apps understøtter familiedeling

Arbejd som en Pro på Chromebook med funktionstasterne

Så det var vores korte guide til funktionstaster og Chromebook. Selv om det kan virke som en lille funktion, er det for udviklere et vigtigt krav. Og for almindelige brugere, der savner deres Windows-genveje, kan du nu frit bruge Ctrl og Alt med funktionstasterne. Alligevel er det alt fra os. Hvis du vil lære mere om sådanne skjulte tricks i Chrome OS, skal du gennemgå vores linkede artikel.

Artiklen fortsætter under annoncen