Sådan styres tredjepartsappadgang til Bluetooth på iPhone og iPad

8. september 2020 0 Af Mathias

For ikke så længe siden kunne apps få adgang til Bluetooth på din iPhone uden nogen som helst begrænsning. Og det også uden at bede om din tilladelse eller holde dig informeret! Da bekymringen over virksomheder, der sporer brugernes placering via Bluetooth ved hjælp af beacons i indkøbscentre og butikker, blev højere, introducerede Apple en effektiv privatlivsfunktion, der giver brugerne mulighed for at administrere tredjepartsappadgang til Bluetooth på iPhone og iPad i iOS 13 / iPadOS 13 eller senere.

Styr tredjepartsappadgang til Bluetooth på iPhone og iPad

  • Hvorfor skyndte Apple sig at implementere Bluetooth-styring på iPhone og iPad
  • Hvorfor har apps brug for adgang til Bluetooth?
  • Aktiver eller deaktiver Bluetooth til apps på iOS og iPadOS

Hvorfor implementerede Apple Bluetooth-styring på iPhone og iPad

Som nævnt ovenfor , apps havde fuld frihed til at få adgang til Bluetooth på iPhone uden nogen begrænsning og behovet for godkendelse fra en bruger. Men da Bluetooth “sporing af beacons” i butikker, offentlige lokationer og indkøbscentre blev almindelige, og flere sensationelle rapporter afslørede, hvordan virksomheder misbrugte Bluetooth til at spore brugernes placering i hemmelighed, besluttede Apple til sidst at “lukke døren for misbruget” med en eftertrykkelig meddelelse på WWDC 2019.

Med denne tiltrængte fortrolighedsfunktion, der træder i kraft i iOS 13, skal en app bede om din tilladelse til at få adgang til Bluetooth på din enhed – netop den måde, det skal tage godkendelsen til sporing, lokalt netværk , placering, kamera og mikrofon.

Mere vigtigt er det, at du nu kan tilbagekalde tredjepartsadgang til Bluetooth på din enhed på dine vilkår.

Artiklen fortsætter under annoncen
Læs også  Guide: Hvordan bruger jeg sang som ringetone på iPhone uden iTunes eller PC

Hvorfor har apps brug for adgang til Bluetooth?

Forskellige apps har brug for Bluetooth til forskellige formål. For eksempel kan en fitnessapp som Fitbit kræve Bluetooth for at oprette forbindelse til din tracker for at holde en fane på din træning. Og en social netværksapp som Facebook kan kræve adgang til Bluetooth for at oprette forbindelse til og dele oplysninger med tilbehør og andre Apple-enheder.

Hvis du finder årsagen gyldig nok, kan du trykke OK for at lade en app bruge din Bluetooth. Bare hvis du ikke er tilfreds med årsagen eller finder den uklar, kan du blot trykke på “Tillad ikke” i popup-vinduet for at lukke døren. Heldigvis er det hele i dine hænder nu!

Aktivér eller deaktiver Bluetooth til apps på iOS og iPadOS

1. Start din app

Artiklen fortsætter under annoncen

på din iPhone eller iPad.

Open Settings app on your iPhone or iPad

2. Rul nu ned og vælg Privatliv .

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Vælg derefter Bluetooth .

Tap on Privacy

4. På denne skærm skal du have en liste over alle de apps, der har fået adgang til Bluetooth på din enhed. Du skal blot slukke for kontakten ved siden af en app, som du ikke længere vil bruge Bluetooth på din enhed.

Manage Apps access to Bluetooth on iOS and iPadOS

Artiklen fortsætter under annoncen

Afslut til sidst indstillingerne. Uanset hvilke ændringer du foretager, træder de i kraft med det samme.

Styr apps adgang til Bluetooth på din enhed med lethed

Så det er sådan, du kan forhindre enhver app i at misbruge Bluetooth på din enhed. Nu hvor du kender sandheden bag, hvorfor Apple skulle bringe det på iOS, skal du sørge for at få mest muligt ud af det for at forbedre sikkerhed og privatliv.

Læs også  Sådan forbinder du Spotify til uoverensstemmelse i nemme trin

Det Cupertino-baserede firma har forbedret privatlivets fred kraftigt i iOS 14. Funktioner som at begrænse tredjepartsadgang til Fotos og forhindre apps i at få adgang til din nøjagtige placering er nogle af de bemærkelsesværdige tilføjelser. Hvad synes du om dem? Del det med os.

Artiklen fortsætter under annoncen