Sådan aktiveres mørk tilstand i Apple Books på iPhone, iPad og Mac

8. september 2020 0 Af Mathias

En fuldgyldig, mørk tilstand i hele systemet ser ud til at være et automatisk valg, når du vil gøre hele brugergrænsefladen tonehøjde, så du får en lettere syn på øjnene. Men der er et par problemer, som jeg er sikker på, at mange af jer ville have stødt på. For det første understøtter ikke alle apps og websteder det mørke tema. Og det sætter en skruenøgle i hele affæren. For det andet er basiskontakten pr. App til mørk og lys tilstand stadig et igangværende arbejde. Et stort antal populære apps er endnu ikke kommet om bord. Heldigvis er det ikke tilfældet med Apple Books, da appen har omfavnet denne funktion i al sin herlighed. Hvis du vil give det en chance for at forbedre din læsefornøjelse, så lad mig vise dig, hvordan du kan aktivere mørk tilstand i Apple Books på din iPhone / iPad og Mac.

Slå Dark Mode til i Apple Books på iOS, iPadOS og macOS

Apple Book leveres med flere temaer som mørk, lys, grå og gul for at gøre læsning til en behagelig oplevelse. Så baseret på din bekvemmelighed kan du skifte mellem lys og mørk tilstand i lagerbogslæse-appen på din iOS- eller macOS-enhed. Gem det til de tidspunkter, hvor du ønsker at bruge det sorte tema selektivt uden at skulle udløse den systemomfattende mørke tilstand.

Skift mellem lys og mørk tilstand i Apple Books på iPhone og iPad

  1. Start app Bøger på din enhed.

Open Books App on your iPhone

2. Tryk nu på fanen Bibliotek nederst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tap on the Library tab at the bottom

3. Dernæst åbner den bog , som du vil læse.

Læs også  Sådan finder du nemt filstørrelsen på iPhone og iPad

Open the book you want to read

4. Tryk derefter på skærmen for at afsløre tekstknappen øverst. Tryk på det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tap on the text button at the top

5. Næste vælg det mørke tema i menuen. Ændringen ville træde i kraft med det samme og gøre hele grænsefladen sort. Gå nu videre og læs dine yndlingshistorier med den ønskede ro i sindet. Og ja, det ville forblive på samme måde i hele appen.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. Hvis du nogensinde vil gå tilbage til lystemaet, skal du bare trykke på tekstknappen øverst og vælge lystemaet i menuen.

Choose dark theme in Apple Books

7. Hvis du ikke vil manuelt gennemgå hele processen, skal du sørge for, at “Auto-Night Theme” -skifteren er slået til . Når det er aktiveret, følger Apple Books de globale præferencer for mørk tilstand, som du har indstillet på din iPhone.

auto-night theme

Artiklen fortsætter under annoncen

Skift mellem lys og mørk tilstand i Apple Books på macOS

  1. Åben Apple Books på din Mac.

auto-night theme

2. Åbn nu den bog , som du vil læse.

Open your favorite book

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Hold musen i øverste højre hjørne for at afsløre tekstknappen og klik på den.

Open your favorite book

4. Derefter vælger det mørke tema i menuen for at gøre hele grænsefladen sort med det samme.

Click on the text button in Books app for macOS

Artiklen fortsætter under annoncen

The dark theme inside Apple Books app

Nu hvor hele grænsefladen er blevet sort, skal du gå en lang læsning, idet du ved, at dine øjne ville føle sig godt tilpas under hele rejsen. Det er overflødigt at nævne, at det ville træde i kraft i hele appen. Hvis du nogensinde ønsker at vende tilbage til lystilstand, skal du klikke på tekstknappen og vælge lystemaet.

Læs også  Sådan aktiveres rumlig lyd på AirPods Pro for en overvældende 3D-oplevelse

Aktivér lys og mørk tilstand i Apple Books med lethed

Nu hvor du har fået godt fat på funktionen, skal du få mest muligt ud af den for at øge din læseoplevelse. Mens Apple Books muligvis ikke er den mest funktionsrige app i horisonten i modsætning til Audible eller Kobo Books, har den nok til at være et ret praktisk aktiv til bibliofiler. En af mine yndlingsfunktioner i denne app er evnen til at indstille læsemål og holde styr på dem, da det spiller en vigtig rolle i forbedring af læsevaner. Hvad tager du på denne app, og hvad er den eneste ting, du gerne vil føje til den? Sørg for at dele dine tanker om det.

Artiklen fortsætter under annoncen