Sådan deaktiverer du din Instagram-konto

20. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

I løbet af de sidste par år har de sociale medier hurtigt udviklet sig til en afhængighedspille fra at være en platform til at dele og være i kontakt med venner og familie. På samme måde ser Instagram ud til at være det næste Facebook, hvor brugerne simpelthen ikke kan holde sig væk fra det. Den konstante trang til at tjekke feed’et og bruge overdreven meget tid på at opdage nyt indhold er ved at tage en stor skade på brugerens mentale sundhed. Så hvis du er en af disse brugere og endelig har besluttet dig for at deaktivere Instagram-kontoen, er du kommet til det rette sted. I denne artikel har vi givet instruktionerne trin for trin, så du kan deaktivere din Instagram-konto og være færdig med det. Når det er sagt, så lad os begynde med vejledningen.

Deaktiver Instagram-konto i 2020

Processen til at deaktivere Instagram-konto svarer til, hvordan du kan deaktivere din Facebook-konto. Det sletter ikke dine data, og du kan til enhver tid logge ind igen for at aktivere din Instagram-konto. Der er dog én ting at bemærke her: Du kan ikke deaktivere Instagram-konto fra mobilappen hverken på Android eller iOS. Du er nødt til at få adgang til Instagram i en webbrowser for at deaktivere den. Her er hvordan det gøres.

1. Åbn instagram.com på din valgfri webbrowser enten på mobil eller pc og log ind på din Instagram-konto. Hvis din Instagram-konto er forbundet med Facebook, skal du klikke på “Fortsæt med Facebook”.

2. Når du har logget ind med succes, skal du klikke på profilikonet for at åbne din profilside. Endvidere klikker du på knappen “Rediger profil”, og det åbner en ny side med forskellige muligheder.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Rul nu ned til bunden af siden, og du vil finde muligheden for at “Deaktivere min konto midlertidigt”. Klik på den. På den næste side skal du vælge grunden til at deaktivere Instagram-konto og indtaste din adgangskode igen. Til sidst skal du klikke på “Temporarily disable account” (midlertidigt deaktivere konto).

4. Du bliver bedt om at foretage de sidste ændringer. Her skal du klikke på knappen “Ja” for at deaktivere Instagram-kontoen helt. Det vil logge dig ud af Instagram med det samme.

Administrer Instagram-brug

Hvis du føler, at du bruger alt for meget tid på Instagram, vil det være en bedre løsning at begrænse brugen i stedet for at deaktivere Instagram på én gang. Vi ved, hvordan abstinenssyndromet fungerer, ikke? Når du har deaktiveret Instagram, er der en god chance for, at du vil få endnu mere trang til det. Så det er bedre at reducere brugen langsomt og gradvist. Her er et par muligheder for at styre Instagram-brugen på en bedre og effektiv måde.

Læs også  Sådan administreres adgang til positionsdata for widgets på iPhone og iPad

1. Sæt en påmindelse om overdreven Instagram-brug

På det seneste er Silicon Valley-virksomheder ved at vågne op til den mørke side af at bruge overdreven meget tid på apps til sociale medier. For at give brugeren mere kontrol har mange virksomheder, herunder Google, Apple og Facebook, indført indbyggede metoder til at begrænse skærmbrugstiden. På samme måde har Instagram indført indbygget kontrol i appen, som minder dig om at holde en pause fra kontinuerlig brug af Instagram. Her er hvordan du kan få adgang til og aktivere den.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Åbn Instagram-appen, og tryk på profilikonet nederst til højre i hjørnet. Tryk nu på hamburgermenuen øverst til højre i hjørnet.

2. Dernæst trykker du på “Din aktivitet” øverst. Her kan du finde din gennemsnitlige tid, du bruger på Instagram hver dag. Tryk nu på “Set daily reminder” (Indstil daglig påmindelse), og indtast hvor meget tid du gerne vil bruge på Instagram.

3. Endvidere kan du endda tilpasse Instagram-notifikationer ved at trykke på “Notification Settings” (indstillinger for meddelelser). Jeg anbefaler at sætte alle notifikationer på pause for at undgå konstant afbrydelse.

4. Endelig er du helt klar til at modtage en besked fra Instagram, når du rammer grænsen. Derefter kan du enten lukke appen eller fortsætte med at bruge den. Det er helt op til dig.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Begræns Instagram-brug med skærmtid på iOS-enheder

Apple lægger stor vægt på brugernes sundhed og privatlivets fred. I forlængelse heraf introducerede Apple Screen Time på iOS 12, som giver dig mulighed for at låse apps baseret på tidsgrænser. I dette afsnit vil jeg vise dig, hvordan du kan begrænse brugen af Instagram på din iOS-enhed efter et bestemt tidspunkt.

1. Åbn Indstillinger, og tryk på Skærmtid. Nu trykker du på “Se al aktivitet”.

2. Her skal du scrolle ned og åbne Instagram-appen. Nu skal du trykke på “Tilføj grænse” nederst på siden og indstille en tidsbegrænsning for Instagram-appen.

3. Til sidst trykker du på knappen “Tilføj” øverst til højre i hjørnet. Når du nu rammer tidsgrænsen, vil Screen Time blokere adgangen til Instagram, når du rammer tidsgrænsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Begræns Instagram-brug med Digital Wellbeing på Android-enheder

Selvom du kan indstille påmindelser om dit Instagram-brug i appen, er det næppe nogen afskrækkende foranstaltning mod dårlige vaner. Hvis du vil blokere apps fuldstændigt efter et bestemt tidspunkt, kan du bruge Digital Wellbeing-funktionen på Android-enheder, ligesom Screen Time på iOS. Sådan gør du det.

Bemærk: Din enhed skal være på Android Pie for at få adgang til denne funktion. Desuden bruger vi Pixel 3 XL i denne vejledning. Den har fået en stock UI, så nedenstående instruktioner kan variere en smule, hvis du bruger en enhed med et andet Android-skin.

1. Åbn Indstillinger, og naviger til Digital velvære. Tryk nu på “Dashboard”.

Læs også  Nintendo vil ikke sige, om OLED Switch løser konsollens værste problem

2. Her skal du trykke på timeglasikonet ved siden af Instagram-appen og indstille en timer.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Når du nu krydser tidsgrænsen, blokerer Digital Wellbeing Instagram for yderligere brug.

4. Begræns Instagram-brug med apps fra tredjepart på Android (til Android Oreo og lavere)

Digital Wellbeing er en fantastisk funktion til at blokere apps efter en vis tid, men desværre er den ikke tilgængelig på alle Android-enheder. Så for at bringe lignende funktion på Android Oreo og lavere versioner af Android har vi fået en god tredjepartsapp, som kan gøre jobbet tilstrækkeligt godt. Her vil jeg vise dig, hvordan du kan begrænse dit Instagram-forbrug uden at skulle deaktivere Instagram-konto.

1. Installer Stay Focused (gratis, køb i appen) på din Android-enhed via Play Store.

2. Åbn den, og tryk på “Click to Grant”-knappen. Her skal du tillade Stay Focused at få adgang til brugsdata.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Nu kan du i lighed med Digital Wellbeing begrænse Instagram, hvis det overskrider en grænse. Tryk på Instagram og vælg tidsgrænsen, og tryk på “Save”.

4. Det var det hele. Nu vil Instagram blive blokeret, hvis du bruger det mere end den foruddefinerede tidsgrænse.

Deaktiver Instagram-konto og indvarsle en ny begyndelse

Så det er sådan, du kan deaktivere Instagram-konto fra din mobil såvel som pc. Hvis du vil nedbringe Instagram-brugstiden, så vil vi anbefale at bruge de alternative metoder, der er nævnt ovenfor. Du kan bruge Screen Time på iOS, Digital Wellbeing på Android og Stay Focused-appen, hvis din enhed ikke er opdateret til Android Pie.

Alt i alt er det op til dig, hvordan du vil administrere Instagram, og vi har givet dig alle mulighederne til at udøve. Hvis du stadig ikke kan modstå Instagrams tiltrækningskraft, er det måske på tide at slette Instagram for altid. Hvis dine problemer breder sig ud over Instagram, kan du også tjekke vores artikel om sletning af Twitter-konto. Anyways, det er alt fra os, lad os vide dine tanker om emnet ved at skrive i kommentarerne nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen