Hvad er DISM-værktøjet på Windows 10 og hvordan virker det [guide]

11. april 2021 0 Af Mathias

Selv om Windows 10 helt sikkert er blevet forbedret med stormskridt, kan vi ikke overse at nogle almindelige Windows-problemer stadig plager operativsystemet. Det er grunden til, at Microsoft har beholdt nogle avancerede Windows 10-funktioner, så brugerne kan fejlfinde problemer ved hjælp af nogle få kommandoer.

Her taler jeg om DISM-værktøjet i Windows 10, som kan løse de fleste systemfejl uden at du behøver at geninstallere Windows 10. Så hvis du undrer dig over, hvad DISM-værktøjet i Windows 10 er og hvordan det kan gøre livet lettere for dig, så følg med.

Alt du bør vide om DISM- og SFC-værktøjer i Windows 10

Hvad er DISM-værktøjet på Windows 10?

DISM står for Deployment Image Servicing and Management. Det er et kommandolinjeværktøj, der generelt er udviklet til administratorer og eksperter til fejlfinding af problemer, der opstår som følge af et korrupt systemaftryk. Hvis du f.eks. får fejl som “En administrator har blokeret dig for at køre denne app”, skyldes det sandsynligvis, at systemet er beskadiget. I dette scenarie er systemkomponenten selv ændret, så Windows ikke kan fungere korrekt og reparere sig selv.

For at løse denne slags problemer skal du som regel geninstallere Windows 10. Det er dog her, DISM træder ind og hjælper dig med at distribuere det originale image fra internettet uden at skulle geninstallere Windows 10. Du kan foretage fejlfinding på din Windows 10-pc for tilsyneladende uoprettelige fejl uden at geninstallere hele operativsystemet. Det lyder som en af de bedste funktioner i Windows 10, ikke sandt?

Artiklen fortsætter under annoncen

Bortset fra det er der også værktøjet SFC (System File Checker), der kontrollerer filernes integritet og fuldt ud genopretter din pc’s helbred på din pc baseret på det image, der er udrullet af DISM. Kort sagt skal du køre SFC-værktøjet efter at have afsluttet operationer med DISM-værktøjet. Lad os gå videre, lad os gennemgå vejledningen og lære, hvordan du bruger DISM-værktøjet til at reparere Windows 10.

Læs også  Sådan deaktiveres meddelelse om iMessage-omtaler på iPhone

Sådan bruger du DISM-værktøjet på Windows 10?

1. Først og fremmest skal du trykke på Windows-tasten én gang på tastaturet og skrive “cmd” i søgefeltet. Klik herefter på “Kør som administrator” for at åbne kommandoprompt.

2. Du skal først køre CheckHealth operationen først for at undersøge din pc’s sundhedsstatus. Du skal blot kopiere og indsætte nedenstående kommando i kommandoprompt-vinduet for at starte sundhedsoperationen. Hvis den giver fejl efter afslutningen, er din pc sandsynligvis beskadiget. DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth

What is DISM Tool on Windows 10?

Bemærk: Du skal have en aktiv internetforbindelse for at køre DISM-værktøjet.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Når du har gjort det, skal du køre ScanHealth operationen. Det er en lidt avanceret operation, der leder efter alle mulige fejl i OS’et. DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth

What is DISM Tool on Windows 10?

4. Til sidst skal du køre RestoreHealth operationen via DISM-værktøjet på Windows 10. Den vil erstatte alle de beskadigede komponenter i operativsystemet og implementere et nyt image på din pc. Husk på, at denne handling vil tage lang tid, før den er færdig med operationen, så hav tålmodighed, og lad værktøjet køre sin gang. Hvis du ønsker at stoppe operationen med magt, skal du trykke på Ctrl + C tastaturgenvej på Windows 10. DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

DISM tool

5. Når ovenstående operationer er afsluttet, skal du køre SFC-værktøjet for at kontrollere filintegriteten, og undervejs skal du også rette dem i processen. Du skal muligvis køre denne kommando 2-3 gange for at løse alle problemer med din Windows 10-pc.

SFC /scannow

Artiklen fortsætter under annoncen
sfc

Brug DISM- og SFC-værktøjet til at reparere Windows 10 Image

Så det var vores korte forklaring på DISM-værktøjet, og hvordan du kan bruge det til at reparere din pc og fremskynde Windows 10 som følge heraf. Generelt holder brugerne sig væk fra kommandolinjeoperationer, men tro mig, DISM-værktøjet er en nem måde at løse de fleste af de problemer, der plager din Windows 10-pc. Du skal kopiere og indsætte de ovenfor anførte kommandoer, og det er det hele. Hvis du ønsker at lære flere sådanne Windows 10 tips og tricks, så gå gennem vores dedikerede artikel. Og hvis du stadig står over for problemer med din Windows 10-pc, så kommenter nedenfor og lad os vide det. Vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig.