Find gemte Wi-Fi-adgangskoder i Windows 10 (Guide)

12. april 2021 Slået fra Af Mathias

Det kan være rigtig irriterende at glemme dine Wi-Fi-adgangskoder. Desværre sker det oftere for mig, end jeg vil indrømme. Men det burde ikke være et stort problem at glemme din Wi-Fi-adgangskode. Der er nemlig en nem måde at finde ud af adgangskoden til din aktuelle Wi-Fi-forbindelse i Windows 10. Du kan endda se de gemte Wi-Fi-adgangskoder for andre netværk, du tidligere har oprettet forbindelse til. Så hvis du ikke kan huske din adgangskode, skal du ikke ærgre dig, for her kan du se, hvordan du kan finde gemte Wi-Fi-adgangskoder i Windows 10.

Find nemt Wi-Fi-adgangskoden i Windows 10

I denne artikel viser vi dig to metoder til at finde din Wi-Fi-adgangskode i Windows 10. Den første vil bruge netværksindstillingerne i din Windows 10-pc, mens den anden vil kræve kommandoprompten. Begge metoder fungerer for private netværk, offentligt Wi-Fi og mobile hotspots. Så lad os se på hvordan du kan finde alle gemte Wi-Fi-adgangskoder på din Windows 10-computer, vel at mærke uden brug af tredjepartsoftware.

Find Wi-Fi-adgangskode ved hjælp af netværksindstillinger

Ved hjælp af netværksindstillinger kan du se Wi-Fi-adgangskoden for det netværk, du har forbindelse til i øjeblikket. Sådan gør du:

1. Først skal du søge efter “kontrolpanel” i Windows’ søgelinje. 2. Åbn Kontrolpanel, og klik på ‘Netværks- og delingscenter‘.

Artiklen fortsætter under annoncen
Network Settings

Bemærk: Hvis du ikke kan finde ‘Netværks- og delingscenter’, kan det være fordi du bruger visningen ‘Kategori’ i Kontrolpanel. Du kan enten ændre den til ‘Små ikoner’ ved hjælp af drop-drown-menuen ‘Vis efter’ i øverste højre hjørne eller gå til ‘Netværk og internet -> Vis netværksstatus og opgaver’, mens du er i kategorivisningen.

2. Klik nu på ‘Ændre adapterindstillinger‘ i venstre sidebar.

Windows Network and Sharing Center

3. Dobbeltklik dernæst på mål Wi-Fi-adapteren for at åbne vinduet Wi-Fi-status) for den pågældende forbindelse.

Windows 10 active Wi-Fi adapter

4. Klik på knappen ‘Trådløse egenskaber‘ i vinduet Wi-Fi-status. På den næste side skal du gå til fanen ‘Sikkerhed‘.

Læs også  Sådan indstilles en brugerdefineret baggrund på Skype-videoopkald
Artiklen fortsætter under annoncen
Find Wi-Fi Password Using Network Settings in Windows 10

5. Til sidst skal du klikke på afkrydsningsfeltet ‘Vis tegn‘ for at se Wi-Fi-adgangskoden (dvs. netværkssikkerhedsnøglen) for dit aktuelle netværk.

Find Wi-Fi Password Using Network Settings in Windows 10
  • Find Wi-Fi-adgangskode ved hjælp af kommandoprompt

Ved hjælp af kommandolinjeinterfacet kan du ikke kun finde adgangskoden til dit aktive Wi-Fi-netværk, men også til alle gemte netværk på din Windows 10-pc. Her er hvordan du gør det:

1. For det første skal du åbne Kommandoprompt i Admin-tilstand på din Windows 10-computer. Det gør du ved at søge efter “cmd” i søgelinjen og klikke på “Kør som administrator”.

Find gemte Wi-Fi-adgangskoder i Windows 10 (Guide)

2. Skriv nu netsh wlan show profile og tryk på Enter. Denne kommando vil vise en liste over alle netværk, hvis adgangskoder er gemt på din pc.

Artiklen fortsætter under annoncen
Find Wi-Fi Password Using Command Prompt in Windows 10

3. Vælg nu det Wi-Fi-netværk, hvis adgangskode du gerne vil se. Indtast derefter følgende kommando, og tryk på Enter: netsh wlan show profile name="xyz" key=clear. Du kan se den gemte adgangskode under ‘Key Content’ (nøgleindhold). Du skal erstatte “xyz” med navnet på det Wi-Fi-netværk, hvis adgangskode du forsøger at finde.

Find Wi-Fi Password Using Command Prompt in Windows 10

Du skal aldrig mere bekymre dig om at glemme dine adgangskoder til Wi-Fi-netværk

Forhåbentlig vil ovenstående vejledning hjælpe dig med at finde din(e) for længst glemte Wi-Fi-adgangskode(r) på din Windows 10-computer.