Sådan låser du apps på iPhone (på den smarte måde)

13. april 2021 Slået fra Af Mathias

Det er ingen hemmelighed, at iOS på mange måder halter efter Android med hensyn til funktioner. Selvfølgelig bringer iOS 14 mange forbedringer for iPhone-brugere, herunder bedre tilpasning af startskærmen, nye widgets til iOS 14 og meget mere. Men det mangler stadig nogle grundlæggende funktioner. For eksempel har iPhones ikke en enkel måde at låse apps på. Mange apps i dag, som f.eks. WhatsApp, tilbyder indbyggede app-låsemekanismer. Men det ville være bedre, hvis Apple integrerer denne funktion nativt, så vi kan låse enhver app, vi ønsker. Hvis du er desperat efter at låse dine iOS-apps, kan du her se, hvordan du kan låse apps på din iPhone.

Lås apps på iPhone (2021)

Lås iPhone-apps med adgangskode

Hvis du vil bruge en adgangskode til at låse dine iPhone-apps, skal du gøre følgende. Husk på, at da Apple ikke tilbyder en app-låsemekanisme, er denne metode en omgåelse, men den fungerer ret godt.

1. Gå til “Indstillinger -> Skærmtid” på din iPhone og opretter en “Skærmtidskode”. Du kan også vælge at aktivere Touch ID eller Face ID på dette tidspunkt.

iphone screen time passcode

2. Tryk nu på ‘App Limits’ og derefter på ‘Add Limit’.

Artiklen fortsætter under annoncen
add new screen time limits

3. Vælg den app, du vil låse, ved først at trykke på kategorien (venstre billede) og derefter vælge appen (højre billede). Lad os f.eks. sige, atjeg vil låse Snapchat. Det gør jeg ved at trykke på kategorien “Social” og vælge “Snapchat” på listen.

choose app to lock

4. Derefter trykker du på “Næste”, indstiller tidsgrænsen til 1 minut og trykker på “Tilføj” øverst til højre i hjørnet. Sørg for, at vippen ved siden af ‘Blokér ved slutningen af grænsen’ er slået til.

screen time limit for snapchat

Din valgte app bliver låst efter 1 minuts brug. Et minut er knap nok noget for apps, som du åbner flere gange om dagen, som f.eks. Snapchat i mit tilfælde. Så denne metode er en ret fornuftig løsning til at låse iPhone-apps. Når appen er låst, skal du indtaste din Screen Time-adgangskode for at få adgang til den.

app locked

Bemærk: Screen Time-adgangskoden er forskellig fra din iPhone-adgangskode. Sørg for at huske den adgangskode, du har indstillet til Screen Time på din iPhone, da det er svært at nulstille adgangskoden til Screen Time. Du kan tjekke vores praktiske vejledning via det vedhæftede link, hvis du skulle glemme det.

Lås apps på iPhone ved hjælp af Siri-genveje

Alternativt kan du også låse iPhone-apps ved hjælp af Siri-genveje. Desuden kan du også lave nogle sjove tricks med dem.

1. Åbn Genveje på din iPhone, og opret en ny genvej.

2. Tryk på “Tilføj handling”, søg “Spørg efter input”, og vælg den.

lock iphone apps with siri shortcuts step 1

3. Du kan vælge mellem ‘Tekst’, ‘Tal’, ‘URL’ og mere. I dette eksempel vil jeg bruge ‘Number’ som input. Du kan også tilføje en prompt til adgangskoden ved at trykke på ‘Prompt’ og skrive hvad du vil.

Artiklen fortsætter under annoncen
lock ios apps step 2

4. Tilføj nu en anden handling. Søg efter ‘If’, og tilføj den til din genvej. Tryk på ‘Betingelse’ og vælg ‘er’.

add if condition statement to shortcut

5. Nu igen skal du trykke på ‘Nummer’ i den første handling og skrive det ønskede kodeord. I dette eksempel bruger jeg 1234 som adgangskode (du bør ikke bruge så svage adgangskoder).

lock apps iphone

Nu har vi opstillet det grundlæggende grundlag for at låse en app. Lad os gå videre og gøre tingene færdige.

6. Tilføj en ny “Åbn app”-handling til genvejen og træk den mellem blokkene “Hvis” og “Ellers”.

Artiklen fortsætter under annoncen
lock apps iphone with shortcuts

7. Vælg den app, du ønsker at låse. I forbindelse med denne vejledning vil jeg låse appen Lommeregner.

lock calculator app iphone

Og voila, denne genvej er funktionsdygtig. Det, der vil ske nu, er, at genvejen vil bede os om adgangskoden, og hvis vi indtaster den korrekte adgangskode (1234), vil den åbne lommeregneren. Ellers vil den ikke gøre noget.

Men det er ikke interessant nok, vel? Hvis nogen forsøger at åbne vores hemmelige lommeregner-app, burde vi vide, hvem der har begået overtrædelsen. Så lad os tilføje nogle fælder her.

8. Tilføj endnu en handling til din genvej. Søg efter “Tag et foto” og ændre “Bagkamera” til “Frontkamera”.

Artiklen fortsætter under annoncen
add camera action shortcuts

9. Tryk på ‘Vis mere’, og deaktiver ‘Vis kameraeksempel’-omskifteren.

disable camera preview in shortcuts

10. Træk denne handling mellem blokkene ‘Otherwise’ og ‘End If’.

set otherwise condition shortcuts

11. Derefter tilføjes handlingen “Gem i fotoalbum” til genvejen, og den trækkes under blokken “Tag foto”.

lock iphone apps siri shortcut

Hvad har vi så gjort her? Hvis nogen indtaster den forkerte adgangskode, klikker din iPhone på et billede fra frontkameraet og gemmer det i albummet Recents. Nu kan du se, hvem der har forsøgt at snige sig ind i en af dine adgangskodebeskyttede apps.

Læs også  Sådan fjernes specifikt kontaktforslag fra delearket i iOS 14
Artiklen fortsætter under annoncen

Vores genvej er næsten færdig nu. Nu skal vi blot erstatte det faktiske app-ikon med vores genvej og placere det på din iPhone-hjemmeskærm. Lad os gøre det nu.

12. Tryk på “Næste” øverst til højre, og giv din genvej et navn. Jeg kalder den Bifrost. Når du har angivet navnet, skal du trykke på ‘Udført’.

rename shortcut

13. Åbn genvejen fra dit genvejsgalleri, og tryk på ikonet med de tre prikker. Her skal du vælge indstillingen ‘Tilføj til startskærm’.

add shortcut to home screen

Indstil navnet på genvejen til navnet på den app, du har låst (i dette tilfælde lommeregner), og ændr ikonet til et lommeregnerikon. Du kan bruge hvad som helst her, men jeg vil anbefale at bruge et lignende ikon for at gøre fælden mere overbevisende. Tryk på “Tilføj” for at se genvejen blive vist på din startskærm

Artiklen fortsætter under annoncen

14. Når du trykker på denne genvej, vil den bede dig om adgangskoden. Du skal blot indtaste din adgangskode for at åbne appen. Hvis du indtaster en forkert adgangskode, tager genvejen et billede og gemmer det i din app Fotos. Fint, ikke?

Desuden skal du fjerne den faktiske app fra din startskærm og erstatte den med din genvej. Så hvis nogen forsøger at snage i din iPhone, vil de starte genvejen i stedet for selve appen.

Beskyt dine apps mod spioner (og nysgerrige blikke)

Selv om det er på høje tid, at Apple indbygger en egentlig app-låsfunktion i iOS, er det ikke til at sige, hvornår virksomheden gør det. Indtil da er disse løsninger stort set alt, hvad vi har. Vi kender trods alt alle sammen en eller anden, som altid forsøger at snige sig ind på vores iPhones. Android har længe haft en funktion til at låse apps.