Sådan overvåges pulsvariationer (HRV) ved hjælp af Apple Watch og iPhone

22. september 2020 0 Af Mathias

Som en sundhedsbevidst person kan jeg lide at holde styr på min pulsvariation (HRV). For dem der ikke ved, er HRV et mål for variationen i tid mellem hvert hjerterytme. Det giver bedre indsigt i kroppens autonome nervesystem (ANS) og spiller også en vigtig rolle i sporing af stressniveauer. Heldigvis giver Apple Watch mig mulighed for at måle HRV-data med både højere nøjagtighed og bekvemmelighed. Hvis du endnu ikke får mest muligt ud af denne sundheds- og fitnessfunktion, er det nu det rigtige tidspunkt at lære at måle og overvåge pulsvariationer ved hjælp af Apple Watch og iPhone.

Overvåg pulsvariation på Apple Watch og iPhone

Inden du starter med trinvis opdeling, ville det være bedre at vide, hvordan det hele fungerer på watchOS og iOS:

Noget indblik i hele processen

Apple Watch drager fordel af standardafvigelsen for beat-to-beat-målinger fanget af pulssensoren til at beregne HRV. Fra nu af giver watchOS kun brugere mulighed for at måle pulsvariabilitetsdata ved hjælp af aktien Breathe-appen på Apple Watch. For at kontrollere HRV-dataene skal brugerne tage hjælp fra Health-appen til iPhone. Med hensyn til kompatibilitet kræver det watchOS 4 og iOS 11 eller nyere. En ting mere værd at nævne først er, at den er valideret til brugere, der er over 18 år. Med det sagt, lad os komme i gang med guiden!

Overvåg din HRV manuelt på Apple Watch

Bemærk: Det er også værd at bemærke, at watchOS automatisk dæmper nogle meddelelser, når du bruger Breathe-appen. Husk, at watchOS ikke giver dig nogen kredit, hvis du bevæger dig for meget eller besvarer et opkald under vejrtrækningen.

Artiklen fortsætter under annoncen
Læs også  Sådan udskriver du påmindelsesliste i iOS 14.5 på iPhone

1. For at komme i gang skal du sørge for at forblive stille, mens du trækker vejret i op til et minut. Åbn derefter Breathe-appen på din watchOS-enhed.

Open Breathe app on Apple Watch

Bemærk: Du kan også drej Digital Crown for at indstille sessionens længde.

2. Hit nu Start.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tap on Start

3. Dernæst er det tid til at starte vejrtrækningssessionen normalt. Vær stille og hold hele din opmærksomhed på vejrtrækningen. Nu inhaleres, når appens animation bliver større, og den bærbare enhed banker på dit håndled. Og når animationen krymper, ånder du langsomt ud.

Inhale and exhale

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Sørg for at trække vejret, indtil sessionen slutter, og smartwatchen banker på dig to gange og også klokkespil. Når det slutter, vil appen bekræfte dig med et kompliment “Godt udført”.

At the end of breathing session on Apple Watch

Bemærk: Når vejrtrækningssessionen slutter, vil du se dit hjerte hastighed på skærmen. Derudover vil der også være mulighed for at begynde at trække vejret igen.

Nu hvor vejrtrækningssessionen er slut, kan du bruge din parrede iPhone til at kontrollere HRV-scoren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se din pulsvariation i Health-appen på iPhone

1. Start Health app på din parrede iPhone.

Launch Health app on your Mac

2. Tryk nu på Gennemse på fanen nederst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tap on Browse tab at the bottom

3. Vælg derefter indstillingen Heart placeret under Health-kategorier.

Tap on Browse tab at the bottom

4. Vælg derefter pulsvariation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Choose Heart Rate Variability

5. På denne skærm skal du se dine HRV-scores efter dag, uge, måned eller endda år . For at kontrollere dine daglige scores og beat-to-beat-målinger skal du trykke på Vis alle data .

Choose Heart Rate Variability

Slet dine HRV-data ved hjælp af Health-appen på iPhone

Hvis du ikke vil beholde HRV-dataene på din iPhone længere af nogen personlig årsag, du kan vælge at udslette dem med lethed. Apple lader dig fjerne specifikke sundhedsdata fra iPhone.

Læs også  Sådan bruges nye markupfarveredskaber i iOS 14 på iPhone og iPad
Artiklen fortsætter under annoncen
   Åbn Health-app> Fanen Gennemse> Hjerte> Pulsvariation.

   Tap on Heart Rate Variability

   2. Rul ned og tryk på Vis alle data . Tryk nu på Rediger øverst til højre. Derefter kan du slette alle dataene på én gang. For at slette individuelle HRV-data skal du trykke på den røde knap ved siden af specifikke data og derefter trykke på Slet .

   Artiklen fortsætter under annoncen

   Tap on Heart Rate Variability

   Kontroller din pulsvariation på Apple Watch og iPhone

   Nu hvor du ved, hvordan du holder styr på HRV, skal du få mest muligt ud af denne funktion for at holde dig i form og sund i livet. Mens der ikke er mangel på smartwatches på markedet, kan ingen komme engang tæt på repertoiret på Apple Watch. Desuden har funktioner som cyklussporing, høresundhed og EKG yderligere beriget sin profil som den mest efterspurgte smartwatch. Hvad er din mening om Apples smartwatch? Del det med os i kommentarerne nedenfor. Delete all HRV data

   Artiklen fortsætter under annoncen