Sådan bruges Linux på din Chromebook

22. september 2020 0 Af Mathias

For sent inkorporerer softwaregiganter Linux i deres standardoperativsystem på den ene eller den anden måde. Microsoft bragte Linux-undersystemet på Windows 10, og nu har Google introduceret Linux på Chromebooks med fuldt udbygget Terminal- og Container-support. Mens Linux-projektet på Chrome OS stadig er i beta, er resultaterne ret lovende. Hvis du er IT-administrator eller softwareudvikler eller studerer computerprogrammering, kan tilføjelsen af Linux på Chromebook være en velsignelse for dig. Så lad os gå videre og lære at bruge Linux på en Chromebook lige fra opsætningen til pakkeinstallationen.

Brug Linux på din Chromebook i 2020

Inden du begynder, skal du kontrollere, om din Chromebook understøtter Linux eller ej fra denne side. For at gøre det klart, hvis en Chromebook er blevet lanceret i 2019, kommer den sandsynligvis med Linux-support. Bortset fra det skal du sørge for at opdatere din Chromebook til den nyeste version – helst Chrome OS 79 for at kunne bruge Linux på din Chromebook. Lad os alligevel begynde med trinnene.

1. Først og fremmest skal du åbne siden Indstillinger ved at klikke på tandhjulsikonet i menuen Hurtige indstillinger.

Use Linux on Your Chromebook

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Skift derefter til menuen “Linux (Beta)” i venstre rude og klik på knappen “Tænd”.

Use Linux on Your Chromebook

3. En installationsdialog åbnes. Klik nu bare på “Install” -knappen , så begynder den at downloade de nødvendige filer til at køre Linux på din Chromebook.

Sådan bruges Linux på din Chromebook

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Når installationen er færdig, kan du bruge Linux Terminal ligesom enhver anden app. Åbn launcheren, og kør “Terminal” -appen . Voila, der har du det!

Use Linux on Your Chromebook

5. For at teste Linux-terminalen installerede vi GIMP-billededitoren på vores Chromebook, og installationen gik uden problemer. Imidlertid er ydeevnen ikke så stor, da GIMP kører i en Linux-container . Men vi forventer, at det bliver bedre, når projektet afslutter Beta-programmet.

Læs også  Sådan aktiveres mikrofon- og GPU-acceleration i Linux på Chromebook
Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan bruges Linux på din Chromebook

6. Bortset fra det skal du vide, at Chrome OS og Linux har forskellige filsystemer. For at få adgang til de lokale mapper og filer på Linux skal du kopiere filerne fra Downloads og indsætte dem i Linux-mappen.

Use Linux on Your Chromebook

7. Hvis du ikke ønsker at lave en kopi , skal du højreklikke på den mappe, du vil dele, og klikke på “Del med Linux”. Nu vises det i Linux’s mnt / chromeos / myfiles / downloads vejviser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Use Linux on Your Chromebook

8. Hvis du vil lære mere om Linux , og hvordan du bruger det på en Chromebook, har vi allerede dækket en liste over praktiske Linux-kommandoer i en separat artikel. Bortset fra det kan du også tjekke vores artikel om de bedste Linux-apps og de bedste online ressourcer til at lære dette kraftfulde operativsystem.

Aktivér Linux på din Chromebook og åbn døren til uendelige muligheder

Så det var vores korte artikel om, hvordan man bruger Linux på en Chromebook. Trinene er ret enkle og ligetil, så du behøver ikke at ændre din opdateringskanal eller foretage ændringer i Chrome-flag. Du skal blot fortsætte og aktivere Linux på din Chromebook ved at følge vejledningen. Og hvis du vil lære flere tip og tricks til Chrome OS, skal du gå over til vores separate artikel. Alligevel er det alt fra os. Hvis du står over for et problem under installation af Linux, skal du kommentere nedenunder og fortælle os om problemet.

/ brugerdefineret css / .tdi_2_651. td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_651 .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_651.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_651.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_651.td-a-rec-img {text-align: center; }}

Læs også  Sådan sletter du PS5- eller PSN-konto
Artiklen fortsætter under annoncen