Sådan løser du problemer med netværksforbindelser i Windows 10

9. april 2021 0 Af Patrick Nielsen

Blandt de almindelige Windows 10-problemer er problemer med netværksforbindelser de mest udbredte. Ofte kan brugerne ikke oprette forbindelse til internettet på deres pc, selv når tiden er indstillet korrekt, og browseren er opdateret. I sådanne tilfælde skal du dykke dybt ned i Windows 10 for at løse de centrale netværksproblemer. Så i denne guide giver vi dig en liste over praktiske værktøjer til at løse problemer med netværksforbindelser i Windows 10. Fra kommandolinjeværktøjer og nulstilling af netværksindstillinger til forskellige fejlfindingsværktøjer har vi dækket alt. Så lad os på den baggrund springe ind i guiden.

Løsning af problemer med netværksforbindelser i Windows 10 (2021)

Her kan du udvide tabellen og gennemgå alle de løsninger, der kan hjælpe dig med at løse internetproblemer i Windows 10. Du kan klikke på nedenstående links og gå til det ønskede afsnit med det samme.

IPConfig

1. Du kan bruge kommandoen IPConfig til at løse de fleste almindelige netværksproblemer i Windows 10. Men før det skal du åbne Kommandoprompt. Tryk på Windows-tasten én gang, og skriv “cmd”. Derefter skal du klikke på “Kør som administrator”.

Artiklen fortsætter under annoncen
command prompt

2. Når kommandoprompt-vinduet er åbnet, skal du begynde at skrive IPconfig-kommandoerne ind. Den første kommando er ipconfig /release, og den frigiver den aktuelle IP-konfiguration.

Fix Network Connection Issues on Windows 10 (2021)

3. Derefter skal du køre kommandoen ipconfig /renew for at hente nye IP-konfigurationer fra DHCP-serveren.

Fix Network Connection Issues on Windows 10 (2021)

4. Dernæst kan du rense DNS’en med ipconfig /flushdns. Det vil kassere den forældede lokale DNS-cache fra din pc. Og fra nu af vil din computer gemme nye DNS-oplysninger, hvilket betyder, at du ikke vil opleve fejl som “DNS_PROBE_FINISHED_NXDOMAIN” på Chrome. Hvis du står over for denne fejl, skal du udføre denne kommando for at løse den med det samme.

Fix Network Connection Issues on Windows 10 (2021)

Netsh

1. Netsh er et andet kommandolinjeværktøj, der kan hjælpe dig med at genoprette netværksforbindelsen på Windows 10. Hvis du står over for et hvilket som helst netværksproblem, stort eller lille, vil denne kommando hjælpe dig med at løse problemet. Kør kommandoen netsh winsock reset, og den vil nulstille hele netværksstacken på din pc.

Netsh

2. Genstart derefter din pc, og denne gang vil du ikke have nogen internetproblemer på Windows 10. Hvis du så fejlen “ERR_CONNECTION_RESET” på Chrome eller Microsoft Edge, så burde dette sandsynligvis løse problemet.

Ping

Ping er ikke en problemløsningsopløser, men det er en praktisk kommando til at kontrollere pålideligheden af dit netværk på Windows 10. Ud fra svartiden kan du vurdere, om din pc har brug for en netværksdiagnose eller ej.

1. Du skal blot køre ping 127.0.0.0.1 i kommandoprompt for at kontrollere og verificere, om TCP/IP er installeret og konfigureret korrekt på din pc. Hvis du får svaret “Connection failed” (forbindelsen mislykkedes), betyder det, at du skal nulstille hele netværksarkitekturen med kommandoen “netsh”.

Artiklen fortsætter under annoncen
Ping

2. Du kan også køre ping [IP address or website] for at kontrollere, hvor godt dit internet fungerer, og om det kræver nogen diagnose eller ej. Jeg kører f.eks. ping beebom.com. Hvis svartiden her er meget lang, betyder det, at jeg skal diagnosticere netværksstacken på min pc.

Ping

Fejlfinding af netværk

Hvis ovenstående metoder ikke virkede, kan du prøve den indbyggede Windows-fejlfinding til at løse problemerne med netværksforbindelser i Windows 10. Her er hvordan du bruger den.

Læs også  Sådan spiller du Fortnite på en Chromebook

1. Først og fremmest skal du trykke på Windows-tasten én gang og skrive “fejlfinding”. Vælg nu “Fejlfinding af indstillinger” fra søgeresultaterne.

Artiklen fortsætter under annoncen
Fix Network Connection Issues on Windows 10 (2021)

2. Klik dernæst på indstillingen “Yderligere fejlfinding“.

Fix Network Connection Issues on Windows 10 (2021)

3. Til sidst skal du klikke på “Internetforbindelser” og derefter klikke på “Kør fejlfindingsprogrammet” Den registrerer problemet og forsøger at løse problemet automatisk.

Fix Network Connection Issues on Windows 10 (2021)

4. Rul også ned, og klik på “Netværksadapter“. Derefter skal du køre fejlfindingsprogrammet for at løse de fleste adapterrelaterede problemer.

Fix Network Connection Issues on Windows 10 (2021)

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Nulstil netværksindstillinger

1. Hvis ingen af ovenstående metoder virker for dig, skal du endelig nulstille hele netværket fra Windows-indstillingerne. Tryk på Windows-tasten én gang, og åbn siden med indstillinger for “nulstilling af netværk”.

Network Reset

2. Her skal du klikke på “Nulstil nu”, og Windows 10 vil fjerne alle konfigurationer for DNS, DHCP, VPN, virtuelle switche, netværkskort m.m.. Derefter vil den automatisk geninstallere alle konfigurationer og protokoller til deres standardindstillinger. Det vil sandsynligvis løse dine problemer med netværksforbindelser på Windows 10, herunder SSL-certifikatfejl i Chrome.

Network Reset

Løs problemer med internetforbindelse på Windows 10

Sådan kan du altså løse netværksrelaterede fejl på din pc. Jeg har tilbudt de fleste af de nyttige kommandolinjeværktøjer, som kan løse internetproblemer i et snuptag. Udover det kan du også prøve nogle interaktive fejlfindingsprogrammer for at løse fejlene.

Artiklen fortsætter under annoncen