Hvordan får jeg Face ID til iPhone til at virke?

9. april 2021 0 Af Patrick Nielsen

Touch ID anses generelt for at være den gyldne standard for fingeraftryksscannere, mens Face ID er den klart bedste teknologi til ansigtsoplåsning på markedet.

Selv om teknologien er i topklasse, støder Apples ansigtsoplåsning dog indimellem på problemer. Til tider kan det mislykkes at autentificere – tilsyneladende uden grund. Andre gange vil den simpelthen bare ikke identificere dig.

Da jeg har været udsat for sådanne problemer adskillige gange, har jeg listet nogle af de bedste mulige løsninger til at få Face ID til at fungere igen på iPhone.

Tips til at løse Face ID-problemer på iPhone/iPad Pro

Der kan være flere grunde til, at Face ID ikke virker på din iPhone. Problemet kan f.eks. opstå på grund af en tilfældig softwarefejl, en diverse fejl eller endda dine solbriller eller en defekt skærmbeskytter. Derfor skal du se nærmere på forskellige ting for at løse Face ID-problemerne på iOS.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er værd at nævne, at du også kan prøve disse løsninger til fejlfinding af Face ID-problemer på din iPad Pro. Så uanset om du støder på problemer på din iPhone eller iPad Pro, skal du følge nedenstående tips for at løse problemet med Face ID, der ikke virker.

1. Genstart din iPhone

Som jeg sagde, kan nogle af disse løsninger lyde fjollede, og dette er nok den mest fjollede af dem alle. At genstarte din iPhone er det første, du bør prøve, uanset hvilken skør fejl eller hvilket problem du støder på. Med iPhone X eller nyere er processen med at slukke telefonen blevet lidt anderledes. Nu skal du holde sideknappen og en af lydstyrkeknapperne nede, indtil du ser muligheden for at slukke din iPhone.

Når din iPhone er slukket, skal du holde sideknappen nede, indtil Apple-logoet vises, og vente på, at telefonen tændes. I mere end 50 % af de tilfælde, hvor dit Face ID ikke virker, skulle denne enkle metode løse problemet.

2. Tjek efter softwareopdateringer

Hvis Face ID ikke virker på din iPhone/ iPad Pro, bør du også tjekke, om du har den seneste softwareopdatering. Apple frigiver ofte fejlrettelser via nye softwareopdateringer, og du bør opdatere din iPhone, så snart opdateringerne udrulles. Du kan kontrollere, om du har en softwareopdatering eller ej, ved at åbne appen Indstillinger og gå til Generelt -> Softwareopdatering og trykke på knappen “Download og installer”, hvis der er en opdatering tilgængelig.

Læs også  Sådan kontrollerer du strømudgangen for USB-porte i Windows 10
Artiklen fortsætter under annoncen
Update Software on iPhone

3. Hold den nødvendige afstand

Hvis dit Face ID ikke fungerer med mellemrum, er der stor sandsynlighed for, at du ikke holder din iPhone i den nødvendige afstand. Ifølge Apples retningslinjer skal du holde din iPhone i en afstand på 10-tommer til 20-tommer, for at Face ID kan fungere fejlfrit. Så husk på denne vigtige ting, når du låser din iPhone op med Face ID.

4. Tjek dine solbriller

Du skal også vide, at Face ID kan stoppe med at fungere, når du bærer visse typer solbriller. Solbriller, der forhindrer infrarødt lys i at passere igennem, får Face ID til at fejle, da infrarødt lys er en del af verifikationssystemet. Desværre er der ingen måde at se, hvilke solbriller der ikke virker med Face ID, så du kan måske tjekke, om det er dine solbriller, der er problemet.

5. Sørg for, at dine Face ID-sensorer ikke er dækket til

En af de største årsager til, at Face ID måske er holdt op med at virke på din iPhone/ iPad Pro, er, at brugerne ubevidst dækker Face ID-sensorerne til. Det kan være den skærmbeskytter, du bruger, en udskiftning af skærmen, eller sensorerne kan være snavsede og dækket af støv. Derfor bør du jævnligt rengøre sensorerne og fjerne/anbringe en eventuel skærmbeskytter, du har på enheden, hvis Face ID ikke virker. Vi vil foreslå, at du bruger en skærmbeskytter med en præcis udskæring til notchen. Hvis du vil købe en ny, kan du tjekke vores praktiske guides til de bedste skærmbeskyttere til iPhone 12, 12 mini, 12 Pro og 12 Pro Max.

6. Indstil et alternativ fremtoning

Med iOS 12 eller nyere giver Apple brugerne mulighed for at indstille et alternativ fremtoning. Dette er en fantastisk funktion for personer, hvis arbejde kræver, at de bærer en maske eller dækker en del af deres ansigt. De kan bruge denne funktion til at indstille dette specifikke udseende som et alternativt fremtoning, så Face ID kan identificere dem i enhver situation. For at indstille et alternativt fremtoning skal du åbne appen Indstillinger og gå til Face ID & Adgangskode -> Indstil et alternativ fremtoning og indstille det.

Læs også  7 bedste tip til at fremskynde iOS 14 på iPhone og iPad
Artiklen fortsætter under annoncen
Set up an alternate appearance on iPhone

7. Slå funktionen Attention Aware fra

Som standard kræver Face ID, at du skal kigge på din iPhone med henblik på at låse enheden op. Selv om dette er en praktisk funktion for ekstra sikkerhed, bør du slå denne funktion fra, hvis du oplever for mange mislykkede oplåsningsforsøg. Du kan finde denne funktion i appen Indstillinger ved at gå til Face ID & adgangskode. Her kan du rulle ned for at se indstillingen Kræver opmærksomhed for Face ID og slå den fra.

Når du slår den fra, vises en popup-meddelelse på skærmen, hvor der står: “Hvis du slår dette fra, låser Face ID din iPhone op, selv om dine øjne ikke er tydeligt åbne og ser på skærmen.” Tryk på OK for at bekræfte handlingen.

Disable Require attention for Face ID

8. Nulstil Face ID

Hvis ingen af ovenstående løsninger har virket for dig, er det sidste, du kan gøre, at nulstille Face ID og konfigurere det igen. Oftest løser det den dårlige funktion af Face ID. Derfor vil jeg anbefale dig at gå efter nulstillingen. For at gøre det skal du åbne appen Indstillinger, trykke på Face ID & Adgangskode og derefter trykke på “Nulstil Face ID” for at genindspille dine ansigtsdata.

Reset Face ID on iPhone

Løs problemet med Face ID virker ikke med disse nemme løsninger

Som du kan se, er løsningerne på problemet med “Face ID virker ikke” ret enkle. Fra hvad jeg kan fortælle ud fra min erfaring, fungerer Face ID ret pålideligt i de fleste tilfælde. Når jeg støder på problemer, kommer disse hurtige løsninger ofte til min redning. Så jeg håber, at de også virker til at fikse Face ID på din iPhone.

Artiklen fortsætter under annoncen