Sådan bruger du Stage Channels på Discord

8. april 2021 0 Af Patrick Nielsen

I sidste måned så vi rapporter om, at Discord er ved at udvikle en ny Clubhouse-lignende funktion ved navn ‘Stage Channels’, så brugerne kan oprette og deltage i live lydrum. Discord har nu officielt annonceret funktionen, og den er live på Windows 10, macOS, Linux, iOS, Android og webappen. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du opretter og bruger Stage Channels på Discord.

Brug Stage Channels på Discord

Før vi begynder, er det værd at nævne, at ‘Stage Channels’ er kun tilgængelige på community-servere. Derfor vil vi også vise dig, hvordan du ændrer din nuværende server til en community-server.

Hvad er en Discord Community Server?

Som navnet fortæller, er Community servere servere beregnet til at imødekomme et fællesskab. I modsætning til en standardserver har den kraftige moderationsværktøjer og indsigt. Der er dog nogle få krav for at ændre din server til en fællesskabsserver. Medlemmer skal have en verificeret e-mail for at kunne deltage i serveren. Desuden bør serverne aktivere eksplicitte medieindholdsfiltre for kanaler, og separate kanaler for regler og fællesskabsopdateringer er et must.

Aktiver fællesskabsserver

1. Hvis du vil ændre din Discord-server til en fællesskabsserver, skal du klikke på din servers navn øverst til venstre og klikke på “Serverindstillinger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. På siden Serverindstillinger skal du gå til afsnittet “Enable Community” under fanen Fællesskab, der findes i venstre sidebar. Når du er her, skal du klikke på “Get Started” (Kom i gang)

enable community server

3. Gennemgå opsætningen af fællesskabsserveren, og klik på ‘Finish Setup’ når du er færdig. Pladsholderkanaler for regler og bekendtgørelser oprettes automatisk i denne proces.

community server setup page

Opret Stage Channel på Discord

1. Nu hvor du har en fællesskabsserver på Discord, kan du endelig oprette en stage channel. For at gøre det skal du klikke på “+”-ikonet i afsnittet voice channel.

create new voice channel discord

2. Vælg Stage Channel som kanaltype og tilføj kanalens navn i tekstfeltet ‘Channel Name’. Klik på “Next” (Næste) for at gå videre.

Læs også  Sådan indstilles Forstyr ikke meddelelse om automatisk svar på iPhone
Artiklen fortsætter under annoncen
stage channel discord

3. Du kan derefter vælge at tilføje scene moderatorer. Stage moderators kan tilføje og fjerne andre talere i sessionen. De har også kontrol over at åbne en stage channel. Det er værd at nævne, at scene moderatorer ikke nødvendigvis behøver at være serverens moderatorer.

4. Når du opretter en Stage Channel, vil Discord opfordre dig til at indstille diskussionsemnet. Indtast et relevant emne-navn og klik på “Open the Stage” for at komme i gang.

add stage topic

Brug af Stage Channel på Discord

1. Når der er en aktiv stage-kanal, vil servermedlemmer se en mulighed for hurtigt at deltage i lydrummet fra venstre sidebar. Medlemmer kan også klikke på stage channel under afsnittet voice channel for at være en del af diskussionen.

2. Deltagerne deltager som standard som lyttere. Som du kan se i skærmbilledet nedenfor, grupperer Discord pænt talere og publikum i separate sektioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Hvis du er en lytter, kan du “Anmode om at tale” ved at klikke på knappen med hånden løftet nederst i visningen af Stage Channel på Discord.

4. Stage moderatorer vil derefter modtage en meddelelse om en anmodning om at tale og kan vælge at invitere dig til scenen.

5. Hvis du ikke længere ønsker at være taler, kan du klikke på knappen “Move to Audience” for at blive tilhørere igen.

6. Hvis du er en scene moderator og ønsker at fjerne et medlem fra scenekanalen, kan du højreklikke på deres navn og vælge ‘Disconnect from Stage’ (Afbryd fra scenen)

Artiklen fortsætter under annoncen
Læs også  Sådan bruger du Zen Mode 2.0 på OnePlus-telefoner

7. Du kan forlade stage-kanalen på Discord til enhver tid ved hjælp af knappen ‘Exit Quietly’

Prøv Stage Channels på din Discord-server

Det var vist alt hvad du behøver at vide for at bruge Discords nye funktion Stage Channels. Selv om der ikke er nogen tvivl om, at Discord har taget en idé fra Clubhouses spillebog, vil Stage Channel være nyttig for brugere, der foretrækker fleksibiliteten ved live lydrum. Det vil give skaberne en mulighed for at engagere sig i deres fællesskab i lyddiskussioner i realtid.