GUIDE: Løs problemet med batteridræn i Google Play-tjenester på Android

7. april 2021 0 Af Patrick Nielsen

Ligesom Windows 10 har Android sin del af problemer, som fortsat hæmmer oplevelsen, uanset hvilken Android-version du bruger. Et af de største problemer er det batteridræn, som Google Play Services forårsager. Som vi alle ved, er Google Play Services en paraply af mange Google-tjenester, som bruges til alt for mange ting. Det omfatter autentificering af en Google-konto, håndtering af notifikationer, synkronisering af baggrundsprocesser, kommunikation mellem apps og meget mere. Så hvis du står over for problemet med Google Play Services-batteridræn, er her de bedste rettelser, du kan prøve.

Løs problemet med Google Play Services-batteridræn på MIUI, One UI, Android 11 og flere (2021)

Her har jeg nævnt syv metoder i detaljer for at hjælpe dig med at løse problemet med Google Play Services-batteridræn på din Android-smartphone. Du kan udvide tabellen nedenfor og gå til det relevante afsnit med et enkelt klik.

1. Opdater Google Play Services

Først og fremmest vil jeg anbefale dig at opdatere Google Play Services til den nyeste version. Du har måske fået en dårlig patch, som kan ødelægge batteritiden på din smartphone.

1. For at opdatere Google Play Services skal du gå til Indstillinger og søge efter “play services” og åbne den.

Artiklen fortsætter under annoncen
Fix Google Play Services Battery Drain Issue

2. Du kan også manuelt navigere til Indstillinger -> Apps og meddelelser -> Se alle apps. Her skal du søge efter “Google Play-tjenester” og åbne app-infosiden.

3. Tryk derefter på “Avanceret” for at udvide menuen og vælge “App Detaljer”.

Fix Google Play Services Battery Drain Issue

4. Det fører dig direkte til siden Play Store for Google Play Services. Hvis der er en opdatering i vente, skal du trykke på knappen “Opdater” for at få de nyeste funktioner og patche din enhed.

Fix Google Play Services Battery Drain Issue

5. Hvis du bruger andre Android-skins eller en ældre version af Android, kan du muligvis ikke se menuen “App Details” på din enhed. I sådanne tilfælde kan du installere appen Play Services Info (gratis). Den giver dig mulighed for nemt at få adgang til Google Play Services-siden i Play Store.

Artiklen fortsætter under annoncen
Fix Google Play Services Battery Drain Issue

6. Udover det vil jeg stærkt anbefale dig at opdatere Google Play Store også. Play Store er dybt forbundet med Google Play Services, og en forældet pakke kan være en af årsagerne til problemet med batteridræn på din Android-enhed. Det gør du ved at åbne Play Store og trykke på hamburgermenuen og gå til Indstillinger.

Fix Google Play Services Battery Drain Issue

7. Rul derefter ned, og tryk på “Play Store-version”. Hvis der er en opdatering tilgængelig, vil appen advare dig om, at “en ny version af Google Play Store vil blive downloadet og installeret” på din Android-enhed. Efter ca. en time skal du lukke din enhed ned og tænde den igen. Fra nu af vil du ikke længere stå over for problemet med batteridrænning på grund af Google Play-tjenester.

1. Update Google Play Services

2. Afslut Google Play Services Beta

Nogle gange er brugerne ikke engang klar over, at de er tilmeldt Beta-programmet for Google Play Services. Som vi alle ved, har beta builds som regel fejl og eksperimentelle funktioner, der kan føre til problemer med batteridrænning. Så hvis du ikke er interesseret i at teste nye funktioner, kan det være en god idé at fjerne dig fra Google Play Services Beta-programmerne. Her er hvordan du gør det.

Læs også  Sådan indstilles Firefox som din standardbrowser på iPhone

1. Åbn Google Play Store, og gå til “Mine apps og spil”. Herefter skal du skifte til fanen “Beta”.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Hvis du er tilmeldt Google Play Services betaprogrammet, finder du det på listen her. Åbn siden med appdetaljer, og tryk på “Forlad”. Det vil afinstallere betapakken.

google play services - leave beta test

3. Husk på, at afinstallation af betaappen ikke straks installerer den stabile app. Så du skal åbne siden Play Services på Google Play Store ved hjælp af vejledningen fra ovenstående metode og opdatere den manuelt.

Fix Google Play Services Battery Drain Issue

4. Bemærk også, at Google Play Services efter at have foretaget disse ændringer, tager det noget tid at synkronisere alt. Så i de næste par timer kan du måske igen opleve problemet med batteridrænning. Derefter skulle det stabilisere sig, og du skulle ikke længere have problemet med batteridrænning.

3. Genstart enheden

Det lyder måske rudimentært, men nogle gange løser genstart af enheden problemet med batteridrænning forårsaget af Google Play Services. Flere brugere har rapporteret, at batteritiden forbedres ved at lukke smartphonen ned og tænde den igen. Så jeg vil foreslå, at du prøver det samme trick og tjekker, om problemet fortsætter.

Artiklen fortsætter under annoncen
3. Reboot the Device

4. Ryd Cache

Hvis ingen af ovenstående metoder har løst problemet, skal du rydde cachen. Frygt ikke, det vil ikke slette nogen af dine filer eller fjerne din Google-konto. Det vil blot fjerne alle de midlertidige/forældede filer, som Play Services har opsamlet til brug for den. Når du rydder cachen, vil den lave en ny kopi af dataene, og det skulle løse problemet med batteridrænning forårsaget af Google Play Services.

1. Åbn Indstillinger, og søg efter “Play-tjenester“. Åbn nu siden med info om appen “Google Play Services”.

Fix Google Play Services Battery Drain Issue

2. Alternativt kan du navigere til “Indstillinger -> Apps og meddelelser -> Se alle apps,” og søge efter “Play-tjenester”. Åbn siden med appinfo.

3. Nu skal du åbne “Lagring og cache” og trykke på “Ryd cache”. Giv det lidt tid, og problemet med batteridrænet skulle være væk.

Artiklen fortsætter under annoncen
Fix Google Play Services Battery Drain Issue

5. Slå unødvendig synkronisering fra

Brugere, der tilføjer flere Google-konti på deres Android-smartphone, er normalt dem, der står over for dette problem med batteridrænning. Det skyldes, at der kører for mange synkroniseringsprocesser i baggrunden, som bruger systemressourcer og dræner batteriet i processen. Google Play Service håndterer disse processer, hvilket går ud over batteriets levetid. Så jeg vil foreslå, at du helt fjerner Google-kontoen, hvis du ikke bruger dem, eller at du slår synkronisering fra for konti, du næsten ikke bruger. Sådan kan du gøre det:

1. Åbn Indstillinger, og gå til Konti. Her skal du åbne den Google-konto, som du ikke bruger så ofte.

2. Tryk derefter på knappen “Fjern konto“. Det var det hele.

3. Hvis du bruger andre Google-konti, skal du sørge for at slå unødvendige synkroniseringsprocesser fra. Hvis du f.eks. kun bruger en arbejdskonto til Gmail og Kalender, skal du slå andre synkroniseringsoperationer fra. Du skal blot åbne “Kontosynkronisering” og deaktivere toggle for unødvendige synkroniseringsprofiler. Dette smarte lille tip vil hjælpe med at minimere batteridrænet forårsaget af Google Play Services.

Læs også  Virker Windows 10 Search ikke? Sådan løser du problemet!
Artiklen fortsætter under annoncen
5. Turn Off Unnecessary Sync

6. Fjern placeringstilladelse

Placeringstilladelse på Android-smartphones er en af de vigtigste årsager til batteridræn. Du bør kun give placeringstilladelse til apps, der virkelig har brug for den, f.eks. kort, apps til madlevering osv. Selv da skal du sørge for at bruge Android 11’s “Spørg hver gang” eller “Tillad kun, mens du bruger appen” for at holde brugen af placeringstilladelse i baggrunden i skak.

1. Åbn Indstillinger, og naviger til “Apps og meddelelser”. Dernæst skal du åbne indstillingssiden “App-tilladelser“. Du kan også søge efter “tilladelser” i Indstillinger for at gå direkte til siden App-tilladelser.

5. Turn Off Unnecessary Sync

2. Her skal du trykke på “Placering” og nægte denne tilladelse til apps, som ikke har brug for den. Du kan også ændre tilladelsen til “Spørg hver gang” eller “Tillad kun, mens du bruger appen” baseret på din brug. Denne lille ændring vil sørge for, at der ikke er mange apps, der beder om placering i baggrunden, og dermed holde problemet med batteridrænning i skak.

remove location permission

7. Slet alle data

Hvis ingen af ovenstående metoder virker for dig, kan du blive nødt til at trykke på den røde knap (ikke bogstaveligt talt) som en sidste udvej. Det vil ikke slette nogen af dine filer eller gøre noget lignende, men vil fjerne din Google-konto, og du skal logge ind igen med din Google-konto. Udover det skal du oprette Play Store, Google Pay og andre Google-apps på din Android-enhed. I første omgang kan notifikationer også komme sent, så husk det, før du går videre med denne rettelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Åbn Indstillinger, og søg efter “Play-tjenester“, og åbn den.

Fix Google Play Services Battery Drain Issue

2. Åbn dernæst “Lagring og cache”. Her skal du trykke på “Clear Storage” i stedet for “Clear Cache”, som vi gjorde i en af metoderne ovenfor.

clear storage

3. Derefter skal du trykke på menuen med 3 prikker i øverste højre hjørne og trykke på “Afinstaller opdateringer” for at nulstille Google Play Services.

clear data

4. Følg derefter den første metode i denne artikel, og åbn siden Play Store for Google Play Services. Gå nu i gang og opdater Google Play Services. Det vil hente en frisk version af Google Play Services og se dig starte forfra og løse problemet med batteridræn i processen.

Artiklen fortsætter under annoncen
Fix Google Play Services Battery Drain Issue

Batteridræning på grund af Google Play Services? Find løsningen her

Dette er de syv bedste måder at løse problemet med batteridræn forårsaget af Google Play Services på. Du bør nu se et betydeligt fald på 5-6 % i forbruget af Play Services. Ellers vil jeg foreslå dig at bevare tålmodigheden efter at have prøvet alle metoder. Play Services tager et par timer at konfigurere og stabilisere sig selv.