Sådan aktiveres AssistiveTouch i iOS 13 og iPadOS 13

18. november 2020 Slået fra Af Mathias

AssistiveTouch er sandsynligvis det største højdepunkt i tilgængelighedspakken. Selvom det er designet til de mennesker, der har svært ved at røre ved skærmen eller har brug for et adaptivt tilbehør, kan alle udnytte det til at udføre flere opgaver mere bekvemt. Desværre forbliver det stort set uudforsket på trods af at det er sådan en bemærkelsesværdig funktion. Ville det ikke være godt, hvis du kunne fange skærmen på din iPhone eller iPad eller få adgang til alle dine tilgængelighedsfunktioner som Zoom, Smart Invert eller VoiceOver med et enkelt tryk? Ja, det ville ikke kun være mere praktisk, men også spare dig for tid. Og dette er bare toppen af isbjerget, da du kan udføre flere opgaver hurtigere. I denne praktiske vejledning vil vi vise dig, hvordan du kan aktivere og bruge AssistiveTouch i iOS 13 og iPadOS 13.

Aktivér AssistiveTouch i iOS 13 og iPadOS 13

Med iOS 13 har Apple let finjusteret placeringen af tilgængelighed og mange af dens underfunktioner. Til en ændring har tilgængelighed nu fundet et permanent sted på hovedskærmen for indstillinger, hvilket er et godt skridt i betragtning af hvor vigtigt det er. Med hensyn til AssistiveTouch er den nu inkluderet i et nyt afsnit. På grund af flytningen kan mange brugere undre sig over, hvor denne funktion er gået. Så lad os først se, hvordan du kan aktivere AssistiveTouch, og så kommer vi ind i dens brug.

1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone eller iPad.

Artiklen fortsætter under annoncen

Open Settings app on iPhone 11

2. Tryk nu på Tilgængelighed , og vælg Touch , der er placeret under FYSISK OG MOTOR afsnit.

Choose Touch option - Enable AssistiveTouch in iOS 13

3. Tryk derefter på AssistiveTouch og tænd derefter kontakten for at aktivere den.

Artiklen fortsætter under annoncen

Enable AssistiveTouch in iOS 13

Nu vises en lille grå AssistiveTouch-knap på skærmen. Du kan trykke på den for at få adgang til mange muligheder som roterende skærm, adgang til Notification / Control Center, justering af lydstyrke og mere.

Læs også  Sådan transskriberes Google Meet-opkald i realtid

Senere, hvis du beslutter at slå AssistiveTouch fra på din enhed, skal du blot vende tilbage til den samme indstilling og deaktivere skiftet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilpas topniveau-menu vist i AssistiveTouch

Afhængigt af dine behov kan du tilpasse menuen på øverste niveau i AssistiveTouch for let at få adgang til de ofte anvendte funktioner som App Switcher, SOS, Reachability, og mere.

1. Følg trinene fra 1 til 3 ovenfor, og tryk derefter på Tilpas topniveau-menu .

Tap on Customize Top-Level Menu

2. Tryk nu på et ikon, som du vil ændre , og vælg derefter den foretrukne mulighed. I sidste ende skal du sørge for at trykke på Udført øverst til højre for at bekræfte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Customize Top Level AssistiveTouch Menu in iOS 13

Som standard viser menuen seks indstillinger som Hjem, Underretninger, Enhed, Kontrolcenter, Bevægelser og Brugerdefineret. Men du kan øge eller mindske antallet af emner, du vil have i menuen.

For at øge et element: Tryk på “+” -knappen> tryk på det tomme felt> vælg den ønskede mulighed> tryk på Udført .

Artiklen fortsætter under annoncen

Nulstil AssistiveTouch-menu: Hvis du nogensinde finder menuen AssistiveTouch rodet, skal du blot trykke på knappen Nulstil for at sætte den i standardtilstand.

Reset AssistiveTouch menu

Skræddersy brugerdefinerede handlinger og bevægelser for at få mest muligt ud af AssistiveTouch

En af de bedste ting ved AssistiveTouch er, at du kan finjustere brugerdefinerede handlinger og bevægelser for at udføre de ofte gentagne opgaver meget hurtigere. Sådan kan du gøre det;

Artiklen fortsætter under annoncen

Benyt kraner og lange trykhandlinger

Hvis du finder processen med at genstarte enheden lidt ubelejlig, kan du tildele en enkelt tryk-handling til genstart eller endda vælge at snappe en skærm med et enkelt tryk. Så brug brugerdefinerede handlinger til at interagere med ikonet AssistiveTouch uden at skulle åbne menuen. På samme måde kan du tildele handlinger til “Dobbeltklik” og “Langt tryk”.

Fine-Tune Custom Actions

Skab Brugerdefinerede gestus

Gestus er fantastisk, da de er meget nyttige til at udføre opgaver mere komfortabelt. Så hvis du kan lide dem, skal du oprette nye bevægelser, som du kan aktivere fra AssistiveTouch-menuen. Du skal blot trykke på Opret ny gestus og derefter trykke eller stryge på skærmen for at oprette en brugerdefineret gestus. Når du er tilfreds med din gest, skal du trykke på Gem øverst til højre og give det et passende navn .

Fine-Tune Custom Actions Reset AssistiveTouch menu Juster inaktiv inaktivitet af ikonet for AssistiveTouch

Artiklen fortsætter under annoncen

Vil ikke AssistiveTouch-ikonet distrahere din opmærksomhed, når det ikke er i brug? Nå, du kan reducere dens synlighed, så den kan holde sig ude af syne. Tryk blot på indstillingen Idle Opacity og træk derefter skyderen mod venstre for at reducere opaciteten.

Create Custom Gestures

SE OGSÅ: Sådan opsættes forældrekontrol på Mac i macOS Catalina

Få mest muligt ud af AssistiveTouch på iPhone og iPad …

Så det er en nem måde at aktivere AssistiveTouch på iOS 13 og iPadOS 13. Jeg har altid elsket at bruge denne funktion af mange grunde. For det første giver det mig mulighed for at udføre mange opgaver som at rydde RAM på iPhone eller få adgang til alle mine foretrukne tilgængelighedsfunktioner såsom farvefiltre, klassisk inverter og hurtigere. Hvad er den ene ting, du bedst kan lide ved det? Lad mig vide det i kommentarerne nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen