Sådan aktiveres privat MAC-adresse på iPhone i iOS 14

25. juli 2020 0 Af Mathias

Med lanceringen af ​​iOS 14 bringer Apple mange forbedringer af privatlivets fred. En af disse forbedringer er muligheden for at maske din MAC-adresse til individuelle trådløse netværk. Nu kan du vælge at skjule din MAC-adresse for bestemte netværk på din iPhone. I denne artikel skal vi forklare, hvad MAC-adressen er, og hvordan du kan aktivere private MAC-adresser til trådløse netværk på din iPhone i iOS 14.

Aktivér privat MAC-adresse på iPhone i iOS 14

Før vi kommer til vores tutorial, skal vi først tale om MAC-adresser. Ikke alle ved, hvad det er, så jeg har inkluderet en primer på det samme. Men hvis du ikke ønsker at læse det, kan du klikke på ankerlinkene nedenfor for hurtigt at flytte til det ønskede afsnit:

 • Hvad Er en MAC-adresse?
 • Hvorfor skal du maske din MAC-adresse?
 • Trin til at maske MAC-adresse til trådløse netværk på iPhone

Hvad er en MAC-adresse?

Vi bruger alle internettet hele dagen hver dag, men meget få af os overvejer, hvordan alle dette fungerer. Har du nogensinde spurgt dig selv, hvordan et websted sender oplysninger til din computer, når du klikker på et link? Nå, den første del har at gøre med din IP-adresse. Din computer sender en IP-adresse, der gør det muligt for webstederne at sende oplysninger til din computer. Tænk på IP-adressen som dit hjem adresse.

Men som det viser sig, kan IP-adressen kun få oplysningerne så langt som din router. Så for at skelne mellem enhederne, der er forbundet til din router, sender dine enheder også et enhedsspecifikt ID kaldet en MAC-adresse. En MAC- eller “Media Access Control” -adresse er en unik identifikator, der er tildelt netværksgrænsefladen på en maskine.

Læs også  Sådan castes iPhone til Android TV i nemme trin
Artiklen fortsætter under annoncen

Ved hjælp af denne MAC-adresse kan din router sende de oplysninger, du har anmodet om, til din bærbare computer og ikke forveksle dem med din telefon eller en anden enhed, der er tilsluttet den samme WiFi.

Hvorfor skal du maske din MAC-adresse?

Da din MAC-adresse er enhed -specifikt, kan du måske maskere det af privatlivets fred. Selvom du kan lade den umaskes på dit hjemmenetværk, er det en god vane at maske din MAC-adresse, når du bruger et offentligt netværk, hvis du ikke ønsker at videregive dine private oplysninger.

En anden anvendelse af maskering af MAC-adresser er at omgå enhver filtrering, der er aktiveret på et netværk. Hvis din virksomhed f.eks. Deaktiverer bestemte websteder ved at binde dem til Mac-adressen på virksomhedsejede enheder, kan du ændre MAC-adressen på din enhed for at få adgang til disse websteder.

Jeg finder ud af, at det er meget nemmere at bruge VPN’er til at få adgang til begrænset indhold end at maskere eller ændre din MAC-adresse. Så jeg anbefaler kun at maskere det, når du bruger din enhed på et offentligt netværk og ønsker at bevare privatlivets fred. Vi har oprettet selvstudier til ændring og maskering af MAC-adresse til andre platforme også. Du kan læse dem ved at klikke på nedenstående links:

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Skift MAC-adresse på Mac
 • Aktiver / deaktiver privat MAC-adresse i watchOS 7
 • Skift MAC-adresse i Android-enheder
 • Skift MAC-adresse på Windows 10

Med alt det, lad os komme til vores tutorial:

Trin til at maske MAC-adresse til trådløse netværk på iPhone

Trinnene er virkelig nemme. Bare følg vejledningen, så bliver du færdig på sekunder:

1. Start indstillinger, og tryk på WiFi.

Læs også  Min iPhone bliver ved med at vise Apple-logoet og slukker? Få løsninger nu!
Artiklen fortsætter under annoncen

Steps to Mask MAC Address for Wireless Networks on iPhone 1

2 Tryk her på det netværk, som du er tilsluttet og aktivere skiftet ud for “Brug privat adresse”.

Steps to Mask MAC Address for Wireless Networks on iPhone 2

Det er det, du er færdig. Følg de samme trin, hvis du vil deaktivere privat MAC-adresse på et netværk. Bemærk, at nogle brugere rapporterer, at dette er som standard tændt på deres iPhone (efter opdatering til iOS 14). Hvis det er tilfældet for dig, skal du fortsætte med det, hvis du vil fortsætte med at maske.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masker din iPhone’s MAC-adresse til forbedring af privatlivets fred

Dette er en praktisk privatlivsfunktion fra Apple til iPhones. Selvom vi har været i stand til at ændre MAC-adresse på Mac-computere i et stykke tid nu, er det første gang, denne funktion er lavet til iPhones.

Hvis du nød at læse denne artikel, kan du også se vores andre artikler om iOS 14-funktioner ved at klikke på linkene herunder.

 • iOS 14 beder dig om at ændre adgangskode, når det registrerer dataovertrædelse
 • Hvad er strømreservertilstand i iOS 14
 • Meddelelser i iOS 14 Fik en kæmpe opdatering
 • Hvad er App Library og hvordan man bruger det i iOS 14

Dette er kun et par artikler, som vi har dækket på vores websted. Glem ikke at gennemse hjemmesiden for flere sådanne artikler. Hvis du finder en skjult iOS 14-funktion, så glem ikke at dele den med os i kommentarerne herunder.

Artiklen fortsætter under annoncen