10 tip til at få mest muligt ud af Safari i iOS 13 og iPadOS 13

18. november 2020 Slået fra Af Mathias

At sætte de iøjnefaldende funktioner til side, er Safari uden tvivl den mest forbedrede lagerapp i iOS 13. En del af grunden til, at Apple har opgraderet webbrowseren, var at efterspørgslen efter en fuldgyldig webbrowser til iPad havde været stigende i et hurtigt tempo. Lige når Apples “Som en computer. I modsætning til enhver computer ”-kampagne syntes at være et simpelt marketinggimmick, introduktionen af iPadOS fyldt med en række nye funktioner, inklusive den kraftfulde Safari, har vippet tidevandet til fordel for iPad. Mens dette træk har yderst gavn af iPads, har iPhones også en god del af belønningerne. Så hvis du har opgraderet din enhed, men endnu ikke skal udforske webbrowseren, kan denne velindstillede liste over de bedste tip til at få mest muligt ud af Safari i iOS 13 og iPadOS 13 tage dig igennem.

Bedste Safari-tip til at få den bedste browseroplevelse i iOS 13 og iPadOS 13

Selvom du har kigget nærmere på Safari , chancerne er, at du måske har gået glip af en hel del nye tilføjelser. Det er fordi den opdaterede webbrowser har mange nye funktioner under emhætten. Mens overskriftstilsætningerne har fået mest opmærksomhed, har de, der er lidt under omslaget, endnu ikke fået nogen væsentlig dækning. Og jeg vil vædde på, at du finder dem lige så mærkbare. Med det sagt, lad os komme i gang!

1. Tilpas Download Manager

Den mest omtalte funktion, der har prydet Safari, er sandsynligvis en fuldgyldig downloadmanager. Så det er værd at placere denne helt nye funktion lige øverst i denne liste. Når vi taler om funktionalitet, har det gjort meget nemmere at administrere Safari-downloads på iPhone og iPad. Afhængigt af dine behov kan du gemme alle dine downloadede emner i iCloud Drive for at finde dem på tværs af dine synkroniserede enheder eller gemme dem lokalt på din enhed. Vil du ikke have, at de downloadede filer roder hele din enhed? Nå, downloadmanageren tilbyder også en mulighed for automatisk at fjerne emner for at forhindre opbevaring af din enhed i at blive rodet for plads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Customize Safari Downloads in iOS 13

For at komme i gang skal du gå til Indstillinger-app> Safari> Downloads. Tilpas nu alt i tråd med dine behov. For at finde mere om det, se vores komplette guide.

2. Request Desktop Website

En anden funktion, der har forbedret browsing i Safari, er muligheden for nemt at anmode om et desktop-websted. Selvom Apples webbrowser allerede havde mulighed for at skifte til desktopversionen af et websted, var det at skifte tilbage til den mobile version en enorm smerte i ryggen på grund af manglen på en ligetil metode. Men disse dage er gået til det bedre. Med iOS 13 kan du hurtigt skifte mellem desktop- og mobilversionerne af et websted på din iPhone . For at anmode om desktopversionen af et websted i Safari på din iPhone skal du blot trykke på tekstknappen øverst til venstre på skærmen i søgefeltet og vælge Anmod om desktopwebsted.

Request Desktop Site in Safari for iOS 13

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du senere vil gå tilbage til mobilversionen af webstedet, skal du trykke på tekstknappen og vælge Anmod om mobilwebsted. Husk, Safari til iPadOS indlæser automatisk desktopversionen af et websted . I betragtning af hvordan Apple pitcher iPad som en bærbar computer-dræber mere tilsyneladende end nogensinde før, er det fornuftigt at give en komplet web-browsing-oplevelse i stedet for at tvinge brugerne til at være tilfredse med en mindre kapabel mobilwebbrowser.

3. Send indhold som PDF eller et webarkiv

Mens jeg surfer på nettet, gør jeg det til et punkt at gemme alle mine yndlingshistorier for at fange dem senere med fred. Så det er min yndlingsfunktion, og jeg er sikker på, at mange brugere også vil elske det. I delearket er der en ny mulighed for at dele en hel webside som et webarkiv eller PDF. For at gøre det skal du blot trykke på Del-knappen og derefter vælge Valgmuligheder . Derefter har du fire muligheder: Automatisk, PDF, Reader PDF og Webarkiv . Vælg din mest foretrukne mulighed, og tryk derefter på Udført øverst til højre for at afslutte.

Læs også  Sådan løses problemer med sort skærm på Windows 10

Share web page as web archive

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Luk alle faner automatisk

Mens Safari allerede havde mulighed for at lukke alle faner på én gang manuelt, havde muligheden for automatisk at lukke faner manglet på scenen i lang tid. Heldigvis har Apple endelig tilføjet det for at gøre det lidt lettere at håndtere åbne faner. Så hvis du finder processen med at dræbe Safari-faner manuelt som en kedelig opgave, skal du drage fordel af denne velgennemtænkte funktion. For at gøre det er alt hvad du skal gøre, at hoppe ind i Indstillinger-app> Safari> Luk faner . Nu har du flere muligheder at vælge imellem. For eksempel kan du udslette alle de åbne Safari-faner efter en dag, efter en uge eller efter en måned . Vælg den ønskede mulighed, og luk derefter Indstillinger.

Automatically Close all Safari Tabs

5. Vælg hvilken fotostørrelse, der skal uploades

Denne, dræber slags to fugle i en sten! Nå, hvis du ikke fik ordet godt ved idiomet, så lad mig fortælle dig, at Safari nu giver dig mulighed for at vælge hvilken størrelse på et foto, du vil uploade. Det kan ikke kun fremskynde uploadprocessen, især når du har at gøre med billeder i høj opløsning, men også gemme masser af mobildata på din iPhone og iPad. Så gem dette hack for at forhindre, at din begrænsede båndbredde slutter i god tid inden deadline.

1. Vælg blot muligheden for at uploade et billede til et websted i Safari, og vælg derefter Fotobibliotek.

Artiklen fortsætter under annoncen

Upload images faster

2. Vælg nu de billeder, du vil uploade. Derefter skal du se den faktiske størrelse på dine billeder . Og under den faktiske størrelse vil der være en mulighed for at vælge billedstørrelse. Tryk på den, og vælg derefter den foretrukne billedstørrelse. Du har flere muligheder som Stor, Medium, Lille eller Faktisk størrelse.

Upload images faster

3. Gå derefter tilbage til dit fotobibliotek og tryk på Udført i øverste højre hjørne af skærmen for at begynde at uploade billedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Start uploading images

6. Tilpas dine foretrukne websteder

Hver gang du vil have adgang til dine yndlingswebsteder, behøver du ikke indtaste URL’en i søgefeltet. Tryk blot på favoritikonet på dit yndlingswebsted, så er du klar til at gå. Hvad mere er, kan du også tilpasse dine mest elskede sider til en mere personlig oplevelse. For at få det gjort, skal du bare trykke og holde nede favicon-ikonet på et websted på startsiden i Safari og vælge Rediger i kontekstmenuen. Derefter kan du ændre webstedsnavnet , redigere URL’en og endda ændre placeringen af bogmærket. I sidste ende skal du trykke på Gem for at afslutte.

Customize Your Favorite Sites

Artiklen fortsætter under annoncen

Husk, at hvis du flytter et websted ud af den valgte favoritmappe, bliver det til et almindeligt bogmærke og derfor vises det ikke på startsiden. En ting mere, der er værd at bemærke, er at uanset hvilke ændringer du foretager på dine yndlingswebsteder, vil de gælde på tværs af de synkroniserede enheder, hvis du har slået Safari til i iCloud-indstillinger.

7. Tilpas webstedsindstillinger

Ville det ikke være bedre, hvis du kunne tilpasse dine yndlingswebsteder, så de hver gang du besøger dem, ser ud til din smag? Nå, med iOS 13 og iPadOS 13 kan du finjustere webstedsindstillinger. Uanset om du er en ivrig læser eller en, der kan lide at udforske internettet, vil du finde det meget praktisk. For at tilpasse webstedsindstillinger i Safari skal du blot trykke på den lille tekstknap øverst til venstre i søgefeltet og derefter vælge Hjemmeside Indstillinger i menuen. Derefter finjusteres alle muligheder afhængigt af dine behov. For eksempel kan du bruge læsertilstand automatisk på webstedet, give det adgang til kameraets og mikrofonen på din enhed. Når du har tilpasset alt, skal du trykke på Udført for at bekræfte ændringerne.

Customize website settings in iOS 13 Safari

8. Slet ofte besøgte websteder

For at sikre, at du hurtigt kan få adgang til websteder, som du besøger oftere, placerer Safari dem under et separat afsnit kaldet Ofte besøgte. Mens det lyder ret godt med hensyn til bekvemmelighed, men det er måske ikke godt set fra privatlivets fred. Hvad hvis du ofte besøger et datingside som Tinder for at holde styr på de nyeste kampe eller interagere med dem, der ser godt ud for dig, vil du ikke holde bogmærket ude af syne? I de fleste tilfælde vil du. Og det er når dette lille hack vil redde din dag (eller fra stor forlegenhed). Du skal blot trykke på og holde nede favicon på siden og vælge Slet i den kontekstmenu .

Læs også  Sådan overføres musik fra Android til iPhone
Artiklen fortsætter under annoncen

Customize website settings in iOS 13 Safari

9. Få adgang til åbne faner fra søgning

Nå, denne lyder måske for lidt en funktion til at finde en omtale i denne bemærkelsesværdige sammenfatning. Men lad mig fortælle dig, at det kan spille en god rolle i at fremskynde din browsers oplevelse på din iPhone eller iPad. Når du skriver adressen på et websted i den smarte søgning, leder webbrowseren dig automatisk til den relaterede åbne fane; i stedet for at åbne en ny fane. Således behøver du ikke åbne unødvendige faner i webbrowseren.

Switch to a new tab

Artiklen fortsætter under annoncen

10. Gem alle dine åbne faner som bogmærker

Som en person, der kan lide at oprette en samling af webstedsbogmærker, har denne lille smarte funktion ikke fået mine øjne. Du kan bruge dette hack til nemt at gemme alle dine åbne faner som bogmærker. For at få det gjort skal du blot trykke langt på bogmærkeikonet i Safari-appen og derefter vælge “Tilføj bogmærker til“ X ”faner”. På den næste side skal du vælge den placering , hvor du vil gemme bogmærkerne. Og tryk derefter på knappen Gem for at afslutte. Det er ret simpelt, ikke?

Switch to a new tab

Bonus: Få mest muligt ud af helt nye iPadOS Safari-tastaturgenveje

Hvis du vil forbedre din produktivitet, skal du aldrig gå glip af tastaturgenveje, da de kan spare masser af tid. Og hvis du kan lide at bruge genveje til at få dit arbejde udført hurtigere, ville du være glad for at vide, at Apple har introduceret omkring 30 iPadOS Safari-tastaturgenveje, der er ret praktiske. Desuden fungerer arbejdet med ikke kun Apples Smart Keyboard, men også Bluetooth-tastaturer fra tredjepart.

 • Skift downloads (Command + Alt / Option)
 • Åbn link i nyt vindue (Kommando + Alt + tap)
 • Brug valg til Find (Command + E)
  • E-mail en bestemt side (Kommando + I)

   Artiklen fortsætter under annoncen
  • Åbn link i ny fane (Kommando + Skift + tryk)
  • Ny privat fane (Kommando + Skift + N)
   • Faktisk størrelse (Kommando + 0)

   • Åbn søgeresultat (Kommando + Retur)
   • Skift bogmærker (Command + Alt / Option + 1)
   • Formindsk læsernes tekststørrelse (Kommando + -)
    • Zoom ind (Command + +)

    • Zoom ud (Kommando + -)
    • Brug standard skriftstørrelse i Reader (Command + 0)
    • Åbn link i baggrunden (Kommando + tap)
     • Gem webside (Kommando + S)

       Skift fokuseret element (Alt / Option + fane)

       Artiklen fortsætter under annoncen
      • Fokus Smart søgefelt (Kommando + Alt / Option + F)
      • Afvis webvisning i app (Kommando + W)
      • Forøg læserens tekststørrelse (Kommando + +)
      • Download linket fil ( Alt + tap)
      • Tilføj link til læseliste (Skift + tap)
      • Luk andre faner (Kommando + Alt / Option + W)
      • Rul rundt på skærmen (piletasterne)
      • Indsæt uden formatering (Command + Shift + Alt / Option + V)

      SE OGSÅ: Sådan deaktiveres forhåndsvisning af link i iOS 13 Safari på iPhone og iPad

      Gør De fleste af de bedste Safari-tip i iOS 13 og iPadOS 13

      Jeg håber, at du nu har fået godt fat på alle de bemærkelsesværdige funktioner, som Safari bringer med sin seneste opdatering. Jeg elsker de nye Safari-funktioner, og de har forbedret min browsing-oplevelse ence meget. Har jeg forresten gået glip af nogle seje funktioner? Hvis ja, glem ikke at fortælle mig dem i kommentarerne nedenfor. Del også dine tanker om de funktioner, der er dækket af dette indlæg, og dem, du har fundet meget mærkbar.