Sådan oprettes forældrekontrol på Mac i macOS Catalina

19. november 2020 Slået fra Af Mathias

Først introduceret i iOS 12 sidste år, har “Screen Time” rejst til Mac med den nye macOS Catalina-opdatering. Som en del af Apples digitale sundhedsskub hjælper Screen Time dig med at holde styr på, hvordan du bruger tid på din Mac og andre tilsluttede enheder som iPhone og iPad. Med omfattende rapporter giver det bedre indsigt i din app-brug, hvor ofte du henter din enhed og antallet af alarmer, du modtager – hvilket kan gå langt med at slippe af med Mac-afhængighed eller skære ned unødvendig brug. Hvad mere er, kan du også indstille skærmtid for et barn på din Mac, så du kan holde øje med filmene, som din lille champ ser, de websteder, han / hun besøger eller endda de spil, de spiller. Når det er sagt, i denne komplette guide vil vi vise, hvordan du kan aktivere Skærmtid til at oprette forældrekontrol på Mac i macOS Catalina for at styrke din digitale sundhed eller regere i dit smarte barn.

Brug skærmtid til at konfigurere forældrekontrol på Mac i macOS Catalina

Med introduktionen af macOS Catalina har Apple erstattet “Forældre Kontrolelementer ”i Systemindstillinger, da disse funktioner er inkluderet i skærmtidens indstillinger. Bliv derfor ikke forvirret, hvis du ikke ser det tidligere forældrekontrolikon i systemindstillingerne. Så først starter vi med at aktivere skærmtid på macOS Catalina og derefter se, hvordan du kan bruge den til at indstille forældrekontrol på din Mac.

Aktivér skærmtid i macOS Catalina og opsæt forældrekontrol

1. Åbn Systemindstillinger på din Mac ved at klikke på Apple-menuen øverst til venstre på skærmen og vælge Systemindstillinger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Open System Preferences on Mac

2. Vælg nu ikonet Skærmtid.

Open Screen Time on macOS Catalina

3. Dernæst vil du se oplysninger om, hvad denne funktion gør. Klik på Fortsæt for at fortsætte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Continue in System Preferences on Catalina

Bemærk: Hvis du har aktiveret Familiedeling på din Mac, klik på pop-menuen i sidepanelet, og vælg profilen. Hvis du ikke bruger Familiedeling på din enhed, vises pop op-menuen ikke i sidepanelet.

4. Vælg derefter Indstillinger i nederste venstre hjørne af skærmen og derefter Klik på Tænd i øverste højre hjørne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Click on Options and choose Turn ON

5. Baseret på din præference kan du nu tilpasse skærmtidens indstillinger på din macOS-enhed. Click on Options and choose Turn ON

 • Del på tværs af enheder: Aktiver denne indstilling, hvis du vil have skærmtid til at præsentere en omfattende rapport om tiden brugt på alle dine enheder synkroniseret med det samme Apple ID.
 • Brug skærmtidskode: Vælg denne mulighed for at forhindre nogen i at foretage ændringer i indstillingerne for skærmtider uden din tilladelse. Desuden vil det også sikre, at dine børn har brug for din godkendelse i den ekstra tid, når grænserne udløber.
 • Inkluder webstedsdata: Aktivér denne mulighed for at få detaljerne om de specifikke websteder, som dit barn besøger. (denne indstilling vises kun, når du bruger Familiedeling.)
 • 6. Herefter konfigureres alle følgende muligheder i tråd med dine krav:

  • Nedetid: Det giver dig mulighed for at indstille en daglig tidsplan for, hvornår du ikke vil ikke bruge din Mac. I denne periode er kun de apps, du tillader og telefonopkald, tilgængelige. Du får en påmindelse fem minutter før nedetid starter. Desuden gælder det for alle de synkroniserede enheder. For at indstille nedetid skal du vælge den i sidepanelet og derefter klikke på Tænd. Derefter skal du indstille tidsplanen som ønsket.

  Set Downtime

  • Appgrænser : Brug den til at indstille tidsbegrænsninger for specifikke appkategorier som sociale medier, spil, musik og mere. Bemærk, at appgrænser gælder for alle de tilsluttede enheder og nulstilles automatisk hver dag ved midnat. Igen får du en advarsel fem minutter inden grænsen udløber.

  Set Downtime

  For at indstille appgrænser skal du blot klikke på plus-knappen og derefter vælge en bestemt appkategori som spil, sociale netværk, underholdning osv. Klik derefter på Udført for at afslutte.

  Turn on App Limits

  • Altid tilladt: Som navnet selv antyder, er tilladte apps kun tilgængelige til brug under nedetid. For at tillade enhver app skal du blot klikke på indstillingen Altid tilladt i sidepanelet og derefter markere afkrydsningsfeltet til venstre for respektive apps.

  Turn on App Limits

  Artiklen fortsætter under annoncen

  • Indhold og privatliv: Det giver dig mulighed for at begrænse eksplicit indhold, downloads , køb og privatlivsindstillinger. For at justere indstillinger for indhold og fortrolighed skal du vælge Indhold og privatliv i sidepanelet og derefter klikke på Slå til øverst til højre. Derefter skal du vælge den specifikke kategori som indhold, butikker, apps osv. Og derefter konfigurere alt som ønsket.

  Allowed apps on macOS

  Spor skærmbrugstid på Mac

  Når du har konfigureret alt, bliver sporing af skærmtidsbrug på macOS Catalina ret ligetil. Du kan bruge funktionerne Appbrug, meddelelser og afhentninger i sidepanelet til at kontrollere de respektive oplysninger.

  Adjust content and privacy settings

  Artiklen fortsætter under annoncen
  • Continue in System Preferences on Catalina For at finde ud af brugen af kun en af dine enheder skal du blot vælge en enhed fra menuen nederst i vinduet.
  • For at skifte mellem dage skal du blot klikke i det ugentlige diagram. Du kan også bruge piletasterne over diagrammet til at skifte mellem dage.
  • For at kontrollere det samlede forbrug pr. Uge skal du vælge denne uge i datomenuen øverst i vinduet.
  • For at se brugen af en barnekonto skal du vælge et barns navn i menuen i øverste venstre hjørne.

  Begrænsning af indhold i Apple Music og Apple TV

  Det er det for forældrekontrol-delen. Som du kan se, kan du bruge skærmtid til at kontrollere dit barns enhedsbrug ganske minut. Men hvad nu hvis du ikke kun vil begrænse tiden, men også typen af indhold, dit barn kan få adgang til. Nå, i dette afsnit viser vi dig, hvordan du kan begrænse eksplicit indhold baseret på vurdering i Apple Music og Apple TV.

  Opsæt indholdsbegrænsninger i Music App på Mac

  1. Start Musik app på din Mac. Klik derefter på Musikken menu øverst til venstre på skærmen og vælg Indstillinger.

  Click on Music menu and choose Preferences

  2. Klik derefter på Begrænsningerne fane. Derefter skal du muligvis klikke på Låseknap i nederste venstre hjørne af skærmen, og indtast derefter dit brugernavn og din adgangskode.

  Click on Restrictions

  3. Vælg derefter de emner, du vil forhindre nogen i at få adgang uden din tilladelse.

  Deaktiver: I dette afsnit har du mulighed for at begrænse adgangen til mange ting som musikprofiler, Apple Music , iTunes Store og delte biblioteker. For at gøre det skal du blot markere afkrydsningsfeltet for hver mulighed.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Bedømmelser for: macOS vælger automatisk vurderingen i henhold til dit land eller din region. Men du har mulighed for at foretage ændringer afhængigt af dine behov. Klik blot på rullemenuen ud for afsnittet “Bedømmelser for”, og vælg dit foretrukne land eller region.

  Begræns: I dette afsnit kan du forhindre adgang til eksplicit indhold. Du kan også blokere film såvel som tv-programmer med specifikke ratings. Marker blot afkrydsningsfeltet for eksplicit indhold. Brug derefter rullemenuen til at vælge en bestemt vurdering for film og tv-programmer. Bemærk, at begrænsningerne gælder for afspilning, deling, iTunes-køb og iTunes Store.

  Restrict explicit music

  Når du har tilpasset alt i overensstemmelse med dine behov, skal du sørge for at klikke på knappen Lås for at forhindre nogen i at foretage ændringer uden dit samtykke. Klik derefter på OK at færdiggøre.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Aktivér indholdsbegrænsninger i Apple TV-appen på macOS Catalina

  1. Åbn Apple TV -appen på din Mac. Klik derefter på TV-menuen> Indstillinger> Fanen Begrænsninger . Derefter skal du klikke på knappen Lås i nederste venstre hjørne af skærmen og derefter indtaste dit brugernavn og din adgangskode.

  Restrict explicit music

  2. Derefter skal du fortsætte og tilpasse indholdsbegrænsningerne.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Open Apple TV app

  Deaktiveret: Marker de respektive felter for at deaktivere indkøb / abonnement og delte biblioteker.

  Bedømmelser for: Ratingen er allerede valgt i henhold til dit land eller din region. Men du kan foretage ændringer i det.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Begræns: Det giver dig mulighed for at begrænse film og tv-udsendelser med en bestemt vurdering. Klik på rullemenuen, og vælg den specifikke vurdering.

  Når du har foretaget de ønskede ændringer, så glem ikke at klikke på låseknappen igen for at holde den uautoriserede adgang i skak. Derefter skal du trykke på OK for at bekræfte ændringerne. Restrict Movies SE OGSÅ: Sådan synkroniseres iPhone og iPad med Mac i macOS Catalina uden iTunes

  Opsæt forældrekontrol på Mac med lethed

  Værsgo! Sådan kan du drage fordel af skærmtid til at indstille forældrekontrol på Mac og forhindre dit barn i at bruge for meget MacOS-enheden. Med mange tilpasningsmuligheder sikrer macOS, at du kan finjustere indstillingerne, så de passer bedre til dine behov. Vi har også nævnt, hvordan du kan indstille indholdsbegrænsninger, så du har fuld kontrol over det indhold, dit barn kan få adgang til. Har du spørgsmål vedrørende denne nye macOS-funktion? Skyd det i kommentarerne nedenfor.