Sådan ændrer du YouTube-kanalens navn uden at ændre Google-kontonavn

19. august 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

YouTube har endelig gjort det muligt for skaberne at ændre deres kanals navn uden at ændre det navn, der er knyttet til deres Google-konto. Fremover kan du nemt ændre navnet på din YouTube-kanal uden at bekymre dig om det navn, du har brugt på din Google-konto. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du nemt kan ændre navnet på din YouTube-kanal på desktop og mobil (Android og iOS).

Skift YouTube-kanalnavn uden at ændre navnet på Google-kontoen (Opdateret april 2021)

YouTube siger, at muligheden for problemfrit at omdøbe en YouTube-kanal var et af de største ønsker fra skaberne. Inden du går i gang med at ændre navnet på din kanal, skal du huske på, at du mister dit bekræftelsesmærke, når du omdøber kontoen. Du kan dog altid ansøge om verifikation igen for at få badget tilbage. Desuden påvirker denne ændring ikke de brugerdefinerede URL’er og ikonet for musikalske noter for kunstnerkanaler.

Ændring af YouTube-kanalens navn på skrivebordet

Følg disse trin for at ændre din kanals navn fra skrivebordswebstedet:

1. Åbn YouTube Studio, naviger til afsnittet “Tilpasning” fra venstre panel, og skift til fanen “Grundlæggende oplysninger”.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. På fanen Basic Info indtaster du det nye navn på din YouTube-konto og klikker på ‘Publish’ (Offentliggør) for at gemme ændringerne.

Ændre YouTube-kanalnavn på mobil

Følg disse trin på din mobil for at ændre dit kanalnavn på Android eller iOS på samme måde:

Læs også  Sådan bruges Meddelelser med Siri på Apple Watch i watchOS 7

1. Åbn YouTube-appen, og tryk på dit profilbillede øverst til højre i hjørnet for at få adgang til listen over indstillinger. Herfra skal du trykke på “Din kanal”

2. Når din kanals side åbnes, trykker du på ‘Rediger kanal’. Tryk på blyantsikonet ved siden af dit kanalnavn på den næste side, indtast det nye navn, og tryk derefter på ‘OK’ for at gemme ændringerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Omdøb din YouTube-kanal med lethed

Sådan ændrer du altså navnet på din YouTube-konto uden at foretage ændringer på din Google-konto. Glem ikke at dele denne artikel med dine skabervenner, som planlægger at ændre deres kanals navn inden for en overskuelig fremtid. Hvis du er en spirende skaber, skal du desuden sørge for at hoppe med på YouTube Shorts-hypetoget og bruge nogle af disse YouTube Shorts-tips og -tricks til god brug.