Sådan får du Digital Wellbeing på enhver Android Pie-enhed (uden root)

18. august 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Blandt de mange nye funktioner i Android Pie var en af de største (og muligvis en af de mest nyttige) Digital Wellbeing – Googles forsøg på at hjælpe folk med at genvinde kontrollen over deres smartphone-afhængighed. Selv nu er funktionen dog ikke tilgængelig på ret mange andre enheder end Pixel-serien af smartphones og nogle Android One-telefoner i naturen. Så hvis du har ventet på at få fingrene i den, kan du her se, hvordan du kan få Digital Wellbeing på enhver Android-telefon med Android 9 Pie.

Sådan får du Digital Wellbeing på enhver Android Pie-enhed

Tidligere har vi skrevet en artikel om at få Digital Wellbeing på rootede Android Pie-smartphones, men det er ikke alle, der ønsker at roote deres telefon, og hvis du er en af dem, er denne guide til dig.

Bemærk: Jeg har prøvet denne metode på min OnePlus 5, der kører Oxygen OS betaversionen med Android Pie, og en OnePlus 6, der kører på det stabile Android Pie-baserede Oxygen OS. Så metoden burde også virke på din telefon, så længe den kører Android Pie.

Det er faktisk ret ligetil at få Digital Wellbeing. Du skal blot følge nedenstående trin for at begynde at bruge det på din Android Pie-telefon.

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Download og installer Digital Wellbeing-appen fra dette link.
  • Du skal bruge en tredjeparts launcher til det næste trin. Du kan bruge en af vores anbefalinger til de bedste Android-lancere eller bruge en hvilken som helst launcher, der giver dig mulighed for at oprette aktivitetsgenveje. Jeg bruger Nova Launcher (download), men trinene gælder for næsten alle tredjepartslancere.
  • Berør og hold nede på startskærmen. Fra de muligheder, der vises, skal du trykke på Widgets. Her, under Nova Launcher-widgets, berør og hold “Aktiviteter” og træk den til din startskærm.
  • Nova Launcher viser dig derefter en liste over aktiviteter, som den kan starte baseret på de apps, der er installeret på din telefon. Tryk på Digital Wellbeing. Fra listen, der åbnes, skal du trykke på den, hvor der står ‘.home.TopLevelSettingsActivity.’
  • Start Digital Wellbeing fra det startskærmsikon, du lige har tilføjet. Du kan ikke se instrumentbrættet endnu, men det retter vi snart op på. Indtil videre aktiverer du toggle ved siden af “Vis ikon på app-listen.”
  • Dette vil få Digital Wellbeing-ikonet til at blive vist i din app-skuffe, så du kan nu trygt afinstallere Nova Launcher, hvis du vil.
  • Derefter trykker du på “Dashboard” i Digital Wellbeing-appen. Den vil bede dig om at aktivere tilladelsen Brugsadgang fra Indstillinger. Tryk på ‘Skift i Indstillinger‘.
  • Her skal du trykke på Digital Wellbeing, og aktivere den toggle, der hedder ‘Tillad brugsadgang’.
Læs også  Sådan afspilles lokale mediefiler på Android TV (vejledning)

Det var det, så kan du nu bruge Digital Wellbeing på din Android-telefon uden at skulle roote den. Alle funktionerne vil dog ikke fungere på din telefon. Det hænger sammen med, at mange af appens funktioner afhænger af privilegerede indstillinger, som kun kan gives, hvis du bruger en rooted enhed. Digital Wellbeing kræver f.eks. tilladelser som “SUSPEND_APPS” og “MODIFY_PHONE_STATE”, som er privilegerede indstillinger. Derfor vil følgende ting ikke fungere:

  • Wind Down: Denne funktion slår grundlæggende skærmen i gråtoner, når det er tid til at sove, så det er nemmere for dig at komme i seng til tiden uden at blive distraheret af din telefon. Desuden slukker den for notifikationer, så din søvn ikke forstyrres.
  • App Timere: Denne er ret vigtig, fordi det at indstille app-timer er en ret vigtig del af brugen af Digital Wellbeing til at bekæmpe smartphoneafhængighed.

Jeg vil blive ved med at prøve at finde ud af, hvordan jeg kan få disse ting til at fungere, men i mellemtiden kan du bruge Digital Wellbeing på din Android Pie-smartphone til i det mindste at få en idé om, hvor meget tid du bruger på din telefon og på hvilke apps. Jeg opdaterer denne artikel, når der kommer en rettelse til disse funktioner, så kig tilbage for opdateringer. Hvis du også gerne vil bekæmpe smartphone-afhængighed ved at begrænse dit forbrug af forskellige apps, bør du også tjekke nogle gode app-blokker-apps ud.

Tag kontrol over dit smartphoneforbrug med Digital Wellbeing

Det opsummerer vores guide til installation af Digital Wellbeing på enhver Android-telefon med Android 9.0 Pie. Selvom du på nuværende tidspunkt ikke kan indstille app-timer eller bruge Wind Down-tilstand uden at roote din telefon, kan du stadig bruge Digital Wellbeing til at få en idé om, hvor afhængig du er af din smartphone, og hvor mange gange om dagen du tager den op, hvor mange notifikationer du modtager og meget mere. Hvis du også kender en måde at få Wind Down- og App Timer-funktionerne til at fungere uden at roote eller bruge Magisk, så lad os vide det i kommentarerne nedenfor. Vi vil helt sikkert tjekke det ud.

Læs også  Sådan markeres e-mails med forskellige farver i Apple Mail App på iPhone og iPad