Sådan installerer du Android 12 Beta på din telefon

17. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Efter tre previews for udviklere har Google frigivet den første Android 12 betaversion i dag på Google I/O 2021. Betaprogrammet er ikke beregnet til alle brugere, men du kan tilmelde dig betaprogrammet, hvis du ikke kan vente med at tjekke alle de kommende Android 12-funktioner, der kommer til din telefon. I denne artikel forklarer vi, hvordan du kan installere den første Android 12 beta på din Pixel-smartphone i nogle få nemme trin.

Sådan installerer du Android 12 beta (maj 2021)

Vi har ikke kun medtaget den nemmeste metode, som er at tilmelde sig OTA-opdateringen til Android 12 beta, men også et par andre installationsmetoder. Udvid tabellen nedenfor, og gå til den metode, som du føler dig mest tryg ved.

Android 12-understøttede Pixel-telefoner

Dette er de Pixel-telefoner, der får dag ét Android 12-betaunderstøttelse. Du vil ikke få Android 12-opdateringen, hvis du bruger en original Pixel/XL eller Pixel 2/XL. Se listen over berettigede Android 12-pixel-telefoner nedenfor:

  • Google Pixel 3 og Pixel 3 XL
  • Pixel 3a og Pixel 3a XL
  • Google Pixel 4
  • Pixel 4a og Pixel 4a (5G)
  • Google Pixel 5

Installer Android 12 Beta ved hjælp af Android OTA Beta Program

Den nemmeste metode til at installere Android 12 beta på din understøttede Android-telefon er gennem Googles officielle Android Beta program. Sådan gør du det:

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Besøg webstedet for Android 12 Beta programmet. Du vil se din liste over berettigede enheder, og alt du skal gøre er at klikke på knappen “Opt in”, der vises under navnet på din enhed. Du har nu tilmeldt din berettigede Pixel-enhed til at få betaopdateringen.

2. Når du er tilmeldt, skal du vente på, at OTA’en når frem til din telefon. I mellemtiden kan du manuelt tjekke efter opdateringer fra “Indstillinger -> System -> Systemopdatering”.

Sideload Android 12 Beta OTA

Hvis du ikke ønsker at vente, indtil den officielle OTA når frem til din enhed, kan du sideloade opdateringen ved at flashe OTA-billedet. Det bedste ved det? Det sletter ikke din telefon, og du kan følge dette selv for enheder med en låst bootloader. Husk dog, at du skal installere ADB på din pc og aktivere USB-debugging fra Developer Options på din telefon, før du går i gang. Når det er sagt, så lad os komme i gang med trinene:

1. Download Android 12 beta’s OTA til din telefon ved hjælp af dette link og flyt den til den mappe, hvor du har installeret ADB på din computer. Når du har sikret dig, at du har installeret ADB korrekt og aktiveret USB-debugging, skal du navigere til mappen med ADB og køre følgende kommando for at genstarte til genoprettelsestilstand: adb reboot recovery

Læs også  Sådan bruges Meddelelser med Siri på Apple Watch i watchOS 7
Artiklen fortsætter under annoncen

2. Når du er i genoprettelsestilstand, skal du vælge indstillingen “Apply Update from ADB” . Hvis du ikke er bekendt med genoprettelsestilstand, kan du bruge lydstyrkeknapperne til at navigere og tænd/sluk-knappen til at bekræfte et valg.

3. Det sidste trin er at bruge følgende kommando til at starte installationsprocessen. Husk, at her henvises til Android 12 beta build, som du hentede tidligere i trin 1. adb sideload .zip

Når opdateringen er færdig, skal du vælge ‘Reboot system now’ for at genstarte din Pixel-telefon. Tillykke, din telefon kører nu den nyeste version af Android, og du kan tjekke den nye brugergrænseflade, temaer, privatlivsfunktioner og meget mere.

Installer Android 12 Beta ved hjælp af Android Flash-værktøjet

Android Flash-værktøjet, der blev annonceret i januar sidste år, forenkler i høj grad processen for installation af AOSP-builds på kompatible Pixel-telefoner og Android-reference boards. Google har dog sidenhen genbrugt værktøjet til at lade brugerne installere nye beta builds.

Artiklen fortsætter under annoncen

Før du går i gang, skal du sikre dig, at du har aktiveret USB Debugging og OEM-oplåsning fra menuen Developer Options på din telefon. Følg derefter nedenstående trin:

1. 1. Tilslut telefonen til din pc. Hvis du bruger en Windows 10-pc, skal du muligvis installere USB-drivere fra dette link. Når det er gjort, skal du besøge Android Flash Tool’s websted og klikke på “Get Started” (Kom i gang).

2. Når pop-up’en vises, klikker du på “Allow ADB access”. Du vil nu se prompten til USB-debugging-autorisation på din tilsluttede Android-enhed. Tillad den for at fortsætte videre.

3. Derefter klikker du på knappen “Add new device” på Android Flash Tool-webstedet for at tilslutte din Pixel-telefon.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Du vil nu se din enhed i en prompt i adresselinjen øverst til venstre i adresselinjen. Vælg enheden, og klik på “Connect” for at komme i gang.

5. Når enheden er opført på listen, klikker du på “Flash Build” for at fortsætte med installationen.

6. I det sidste trin skal du vælge den rigtige beta build fra dropdown-menuen, og klik på “Install”. I dette tilfælde skal build’et være Android 12 Beta 1. Du kan også vælge at genlåse bootloaderen i dette trin.

7. Android Flash Tool vil nu downloade beta build’et, og installationsprocessen bør begynde kort efter. Hvis noget går galt, kan du bruge Googles Pixel-opdaterings- og softwarereparationsværktøj til at reparere din enhed.

Læs også  10 tip til forbedring af batterilevetiden i iOS 13 og iPadOS 13
Artiklen fortsætter under annoncen

Installer Android 12 Beta Factory Image

En anden metode, du kan følge for at installere Android 12 beta, er ved at flashe fabriksbilledet. Du kan vælge denne metode, hvis du vil starte på en frisk med Android 12 og har en ulåst bootloader. Som altid skal du lade USB-debugging være aktiveret, før du går i gang.

1. Download fabriksaftrykket til din understøttede Pixel-telefon herfra. Flyt den downloadede fil til ADB-mappen på din computer, og udpak den der. Hvis du vil beholde data, skal du åbne flash-all.sh eller flash-all.bat, hvis du er på Windows, ved hjælp af en teksteditor og fjerne ‘-w’-flaget. Når det er sagt, anbefales det at slette dataene, hvis du har planer om at flashe fabriksaftrykket.

2. Åbn kommandoprompt ved at højreklikke i mappen ADB-værktøjer. Genstart derefter til genoprettelsestilstand ved hjælp af følgende kommando:

adb reboot bootloader

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Nu skal du dobbeltklikke på “flash-all.bat”, hvis du er på Windows, eller køre kommandoen “flash-all”, hvis du er på macOS eller Linux, og vente på, at processen afsluttes. Det var det hele. Du har nu med succes installeret Android 12 beta på din Android-enhed.

Hvilken metode skal jeg bruge?

Da jeg har beskrevet alle de metoder, du kan følge for at installere Android 12 beta på din telefon, er du måske forvirret over, hvilken metode du skal følge. Nå, men her er, hvad jeg anbefaler: Android 12 Beta OTA Program > Sideload Android 12 Beta OTA > Android Flash Tool > Android 12 Beta Factory Image.

Android Flash Tool kan umiddelbart virke nemmere end sideload af OTA’en, men tingene kan gå galt, hvis du bruger en ustabil internetforbindelse. Desuden anbefaler jeg stærkt, at du holder dig til den gammeldags OTA sideloading-metode, hvis du er fortrolig med ADB. Lad os vide, hvilken metode du valgte og hvorfor i kommentarerne nedenfor.

Installer Android 12 Beta på din telefon

Så sådan kan du få en tidlig smagsprøve på Android 12 på din berettigede telefon lige nu. Hvis du ikke har en telefon, der er understøttet, kan du læse vores artikel om de bedste Android 12-funktioner for at kende alle de smarte funktioner, som Google har pakket i Android 12. Hvis du har spørgsmål eller forslag, kan du kommentere dem nedenfor, så hjælper vi dig.

Artiklen fortsætter under annoncen