Apple Watch guide: Boost hastighed på Apple Watch (watchOS 7 eller nyere)

7. april 2021 0 Af Patrick Nielsen

Det er et stykke tid siden, det blev muligt at opgradere Apple Watch til watchOS 7.

Bortset fra nogle almindelige problemer har nogle brugere haft et problemfrit forløb (mere eller mindre) indtil videre.

For nylig har der været forlydender om en usædvanlige nedsættelse af hastighed på Apple Watch, dvs. hvor “hurtigt” det føles at navigere i og i det hele taget, bruge.

Hvis du befinder dig i en lignende situation, kan du prøve disse tips til at fremskynde dit Apple Watch, der kører watchOS 7 eller nyere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tips til at booste watchOS 7 eller nyere

Lad os først grave i de mulige årsager til den uventede forsinkelse eller langsommelighed i dit Apple Watch, der kører watchOS 7 eller nyere. Du kan bruge tabellen nedenfor til at navigere til en brugbar løsning på dit problem.

Hvad kan være årsag til dit Apple Watch er blevet langsommere?

Ud fra hvad jeg kan fortælle baseret på min erfaring, opstår langsomheden for det meste på grund af tilstoppet lagerplads og forældet software. Desuden er de endeløse apps, der kører i baggrunden, og den dårlige styring af ressourcekrævende funktioner ikke mindre ansvarlige for trægheden.

Det er ikke det hele. I nogle sjældne tilfælde kan forsinkelsen i Apple Watch-brugergrænsefladen skyldes en tilfældig softwarefejl, og du kan normalt løse det med en hurtig genstart eller en tvungen genstart. Med alle disse sædvanlige mistænkte i tankerne har jeg foreslået løsninger, der kan hjælpe dig med at fejlfinde din træg watchOS 7-oplevelse.

1. “Force Quit” alle apps og genstart dit Apple Watch

Som beskrevet ovenfor kan den endeløse kørsel af apps i baggrunden gøre dit Apple Watch drastisk langsommere. Når du har brugt en app på dit smartwatch, skal du derfor sørge for at afslutte den, så den ikke længere ligger i baggrunden og æder dit batteri unødigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du bør tage “tvangsafslutning af apps” som en vane og ikke som en løsning her. Hvis du vil tvinge apps til at afslutte dem, skal du klikke på sideknappen på dit Apple Watch for at få adgang til app-skifteren og derefter stryge mod venstre på et app-kort for at lukke appen.

Force quit apps on Apple Watch

Når du har lukket alle apps, skal du genstarte dit Apple Watch. Det gør du ved at holde sideknappen nede, og derefter trække i slideren til slukning for at lukke dit Apple Watch ned. Tryk derefter på sideknappen igen for at genstarte uret. Gå nu ind på Apple Watch-hjemmeskærmen, og naviger rundt i brugergrænsefladen for at se, om det har hjulpet på at fremskynde enheden. Prøv også at bruge nogle apps for at se, om smidigheden er tilbage.

2. Fysisk reset dit Apple Watch

Når jeg støder på et uventet problem på mit Apple Watch (eller iPhone), er det allerførste trick, jeg prøver for at redde enheden, at tvinge en genstart. Tro mig eller ej, men det har en tendens til at fjerne problemerne oftere end ikke. Når man ved, hvor effektiv hård nulstilling er til at løse almindelige watchOS-problemer, er det oplagt at give det et forsøg.

Force restart Apple Watch

For at hard resette dit Apple Watch skal du trykke på sideknappen og Digital Crown samtidigt og holde dem nede, indtil skærmen bliver sort, og Apple-logoet vises på skærmen igen. Når enheden er genstartet, skal du bruge dit Apple Watch i et stykke tid for at se, om problemet er løst. Hvis det er tilfældet, er du klar til at gå i gang!

Læs også  Sådan streamer du Netflix på Discord for at se tv-serier og film med venner
Artiklen fortsætter under annoncen

3. Deaktiver App Refresh i baggrunden

Selv om det ikke kan benægtes, at baggrundsopdatering er meget nyttigt for apps, er det samtidig en sand strømdræber. Hvis du undlader at tage kontrol over denne funktion, vil den ikke kun dræne batteriet, men også få dit Apple Watch til at overophede (i nogle tilfælde) eller endda blive langsommere. Så sørg for at administrere opdatering af baggrundsapps fornuftigt på dit Apple Watch.

Take-control-of-background-app-refresh-on-Apple-Watch

For at få det gjort skal du navigere til Indstillinger-appen på dit Apple Watch -> Generelt -> Opdatering af baggrundsapplikationer. Nu kan du enten slå baggrundsappopdatering helt fra eller kun tillade, at en håndfuld apps opdateres i baggrunden.

4. Reducer bevægelse og automatisk ændring af størrelsen af Apple Watch-brugerfladen

Selv om begrænsning af bevægelse og automatisk ændring af størrelsen af Apple Watch-brugergrænsefladen på startskærmen og ved start/afslutning af apps måske ikke synes at være en endelig løsning til fejlfinding af problemer med langsommere hastighed, er det et forsøg værd. Når bevægelsen og animationen i brugergrænsefladen er reduceret, kan Apple Watch måske virke mere flydende i daglig brug.

Enable Reduce Motion on watchOS

På dit Apple Watch skal du åbne appen Indstillinger og gå til -> Tilgængelighed -> Reducer bevægelse. Slå kontakten ved siden af Reducer bevægelse til. Naviger nu gennem watchOS-brugergrænsefladen for at kontrollere, om det har hjulpet til at gøre dit Apple Watch hurtigere eller ej.

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Opdater apps

Forældede apps har også en tendens til at skabe for mange problemer. De æder mere af dit batteri og spiller en vigtig rolle i at gøre enheden langsommere. Desuden er de også mere tilbøjelige til at gå uventet ned og fryse, hvilket betyder, at de alvorligt kan hæmme den samlede brugeroplevelse. Desuden er forældede apps mere sårbare over for hacking.

update apps

Så hvis du ikke har opdateret dine Apple Watch-apps i et stykke tid, er der stor sandsynlighed for, at problemet kan skyldes de forældede apps. Åbn App Store på dit Apple Watch -> Rul ned til bunden, og vælg Konto -> Opdateringer. Nu kan du enten opdatere alle apps på én gang eller opdatere én app ad gangen.

6. Opdater watchOS

Forældet software er også i lige så høj grad ansvarlig for et væld af almindelige problemer, herunder uventet langsommere Apple Watch. Derfor kan det betale sig at holde smartwatchet opdateret til den nyeste watchOS-version.

For at fjerne fejl og også øge den generelle ydeevne udsender Apple hyppige opdateringer til Apple Watch. Så så snart din enhed får en ny opdatering, skal du sørge for at installere den. Rettidige softwareopdateringer kan være med til at hjælpe uret med at bevare sin ydeevne og undgå forsinket brugergrænseflade og andre softwareproblemer.

Læs også  Sådan kontrolleres MacBook Pro-batteriets helbred
Artiklen fortsætter under annoncen
watchOS 7 software update

Sørg for, at dit Apple Watch har ca. 50 % batteri og er tilsluttet en stabil internetforbindelse. Derefter skal du gå ind i Indstillinger-appen på dit Apple Watch -> Generelt -> Softwareopdatering. Download og installer nu den nyeste version af watchOS ved at følge instruktionerne på skærmen, og giv dit Apple Watch mere fart på.

7. Få ryddet op i dit Apple Watch

Tilstoppet lagerplads viser sig ofte at være den største ødelægger af problemer som overophedning, hurtig batteridrænning og usædvanlig træghed i styresystemet. Du bør derfor holde nøje øje med unødvendige apps/overflødige filer og slette dem, før de begynder at skabe problemer for din enhed.

For at forhindre, at overflødige data fylder den dyrebare lagerplads på dit Apple Watch, skal du sørge for at frigøre plads ved at rydde unødvendige data og apps ofte. Dette enkle, men ret effektive tip vil hjælpe dig med at administrere den begrænsede lagerplads på dit smartwatch og holde problemer som forsinkelse, stottering og meget andet på afstand.

Declutter your Apple Watch

Naviger til Indstillinger-appen på dit Apple Watch -> Generelt -> Brug. Tag nu et kig på lagerforbruget på dit Apple Watch. Tag derefter de nødvendige skridt til at slippe af med alle de ubrugelige fotos, musik og apps, der måske har opslugt masser af lagerplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

8. Slet alt indhold og alle indstillinger/opsæt Apple Watch igen

Hvis ingen af de ovennævnte tricks virker til at få dit Apple Watch til at køre mere gnidningsløst, er det tid til at gå til den ultimative løsning. Du skal slette hele indholdet og alle indstillingerne på dit smartwatch og derefter parre Apple Watch igen med din iPhone. Denne radikale løsning er praktisk til at løse selv komplekse problemer. Så vi vil satse på den for at få styr på rodet og hjælpe med at fremskynde dit Apple Watch.

erase all content

Gå til Indstillinger-appen på dit Apple Watch -> Generelt -> Nulstil -> Slet alt indhold og alle indstillinger. Indtast nu din adgangskode til Apple Watch, og bekræft handlingen ved at trykke på Slet alt indhold og alle indstillinger igen.

Tips til at reparere dit langsomme eller laggy Apple Watch

Det er alt, hvad der er at gøre! Forhåbentlig har dit Apple Watch ikke længere problemer med forsinkelse og er vendt tilbage til normal hastighed.

Artiklen fortsætter under annoncen