Sådan konfigureres aktivitetssynkronisering på Windows

28. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Efter fiaskoen med Windows-mobilplatformen forsøger Microsoft at forene mobil og desktop-oplevelsen på tværs af forskellige platforme ved at skabe kvalitetsapps til både Android- og iOS-enheder. Microsoft har introduceret en ny tidslinje alias aktivitetssynkroniseringsfunktion, som følger princippet om at “samle op, hvor du slap”. Antag, at du læser en PDF-fil på din Android-enhed. Ved hjælp af aktivitetssynkronisering kan du fortsætte med at læse den PDF-fil på din Windows-pc. Det lyder fedt, ikke? Selv om det ikke er perfekt, fungerer det godt, hvis du sætter det korrekt op. I denne artikel viser vi dig, hvordan du konfigurerer aktivitetssynkronisering på Windows, så du kan få en problemfri oplevelse på tværs af enheder.

Opsætning af tidslinjefunktionen på Windows

Det er ret nemt at opsætte aktivitetssynkroniseringsfunktionen, bare følg trinene, så er du færdig på ingen tid.

1. Klik på knappen Opgavevisning, og rul ned til bunden.

2. Find funktionen “se flere dage i tidslinjen”, og klik på Ja.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Nu logger du ind på din Microsoft-konto.

4. Når du har logget ind, åbner du Indstillinger og klikker på Privatliv.

5. Klik på fanen “Aktivitetshistorik” i venstre rude.

6. Her skal du sørge for, at “Send min aktivitetshistorik til Microsoft” og “Vis aktiviteter fra disse konti” er aktiveret.

Nu er du færdig. Alle dine aktiviteter vil blive vist under knappen Opgavevisning. Bemærk, at du skal være logget ind på din Microsoft-konto på alle enhederne for at kunne udnytte Timeline-funktionen.

Opsætning af Timeline-funktionen på enheder, der ikke er Windows-enheder

Hvis du bruger Mac eller Chromebook, skal du installere udvidelsen Web Activities (gratis) i din Chrome-browser. Log ind på din Microsoft-konto ved at klikke på udvidelsen, og så er du færdig. Her er et snapshot af den PDF-fil, jeg læste på min Chromebook. Som du kan se, vises den i tidslinjefunktionen på min Windows-pc.

Hvis du bruger Android, skal du installere Microsoft Launcher (gratis) og indstille den som din standard launcher. Du skal desuden installere Microsoft Edge (gratis) og bruge den som din standardbrowser. Log ind på din Microsoft-konto, og giv alle tilladelser. Nu kan du få adgang til tidslinjen i venstre rude i startprogrammet. Her kan du se alle mine Windows-pc-aktiviteter på min mobil.

Bemærk: Tidslinjefunktionen på Android er stadig i betaversion, så nogle gange vises aktiviteterne ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen

På iOS er der ikke en særlig app til at få adgang til tidslinjefunktionen, men du kan bruge Microsoft Edge på din iPhone (gratis) og alle dine webaktiviteter vises under knappen Opgavevisning på Windows. I vores test fungerede det upåklageligt. Her er et øjebliksbillede af en søgeforespørgsel på iPhone, som dukkede op på Windows-pc’en.

Læs også  Sådan fremskyndes Windows 10 [effektive metoder]

SE OGSÅ: Sådan stopper du nagende Windows 10-opdateringer

Saml op, hvor du slap med Windows Timeline

Det er en fantastisk udvikling, der sker i Windows-økosystemet. Selvom aktivitetssynkronisering ikke er dybe linking på OS-niveau, gør Microsoft sit bedste for at bringe en ensartet weboplevelse. I lang tid har Windows-brugere drømt om kontinuitet på tværs af platformen, og det ser ud til, at fremtiden ikke er så langt væk. Vi elsker denne funktion og venter på den næste cyklus af Windows-opdateringer, som vil gøre den endnu bedre. Så hvad synes du om Windows Timeline-funktionen? Lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor.