Sådan får du en universel stumhedsafbryder til videoopkald i Windows 10

6. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Der har været flere tilfælde, hvor deltagere har glemt at slå deres mikrofon fra under møder og fortsætter med at tale i den tro, at de er på lydløs mikrofon. For at forhindre sådanne uheld tilføjede Microsoft i september sidste år et universelt værktøj til at slå lyden fra videokonferencer fra til PowerToys. Med funktionen kan brugerne hurtigt slå mikrofonen og kameraet fra i Windows 10 med tastaturgenveje og en værktøjslinje. I denne artikel vil vi se på, hvordan du kan bruge denne PowerToys-funktion til problemfrit at slå møderne fra uden problemer.

Få en universel mute-switch til videosamtaler på Windows 10

På tidspunktet for skrivningen af denne artikel er PowerToys’ mute til videokonferencer stadig i forsøgsfasen. Udviklingsholdet er dog næsten klar til at frigive funktionen til den stabile version af PowerToys efter at have testet med 0.34 eksperimentel udgivelse. Jeg vil bruge den eksperimentelle 0.22.0-udgave her, da 0.34-bygningen ikke er tilgængelig lige nu. Afhængigt af hvornår du prøver denne funktion, kan du enten få fat i 0.22 build (straks), 0.34 build (om en uge) eller den stabile version (om et par uger). Det er også værd at huske på, at funktionen kræver Windows 10 version 1903 (build 18362) eller nyere.

Opsætning af PowerToys

1. Download og installer det eksperimentelle build af PowerToys fra GitHub. Som nævnt ovenfor kan du også installere det eksperimentelle build 0.34, når det bliver tilgængeligt.

2. Fra venstre sidebar klikker du på “Video Conference” og slår om på “Enable Video Conference” toggle.

3. Du skal nu gå til målplatformen for videokonferencer og vælge “PowerToys VideoConference” som kamera.

4. Hvis du har flere kameraer, kan du indstille standardkameraet fra afsnittet ‘Selected camera’ i PowerToys-appen.

Standardtastaturgenvej til at slå kameraet fra er “Win+Shift+O” og til at slå mikrofonen fra er “Win+Shift+A”. Du kan slå både kamera og mikrofon fra ved hjælp af ‘Win+N’. Du kan også omtilpasse disse genveje fra PowerToys-appen.

En værktøjslinje vises, når du trykker på en af disse kombinationer. Denne værktøjslinje forbliver øverst for hurtig adgang, selv hvis du skifter app. Du kan bruge værktøjslinjen til at kende den aktuelle tilstand af din mikrofon og dit kamera og klikke på knapperne for at aktivere eller deaktivere dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan fungerer værktøjet til at slå lyden fra videokonferencer fra

Hvis du undrer dig over, hvordan det fungerer, siger Microsoft, at PowerToys bruger den globale API til at slå lyden fra mikrofonen fra i Windows til at slå mikrofonen fra. Til styring af kameraet bruger PowerToys en virtuel driver. “Videoen ledes gennem driveren og tilbage til programmet. Ved at vælge genvejstasten Video Conference Mute stopper videoen fra streaming, men programmet tror stadig, at det modtager video, videoen erstattes blot med sort eller den billedplaceringstype, du har gemt i indstillingerne,” forklarer Microsoft.

Hvis du vil ændre standardbilledet, kan du gå til afsnittet “Camera overlay image” i PowerToys-appen. Vælg et billede efter eget valg, og det vil blive vist, når du bruger PowerToys til at slå kameraet fra. Du kan alternativt lade det være tomt for at bruge en sort baggrund. For at opnå de bedste resultater vil jeg dog foreslå, at du tager et skærmbillede af grænsefladen, når du slår kameraet fra ved hjælp af videokonferenceplatformens indbyggede mulighed for at slå kameraet fra.

Læs også  Sådan bruger du Stage Channels på Discord

Sådan ser det ud for andre deltagere, når du bruger et brugerdefineret kameraoverlejringsbillede (brug ikke dette billede, tak) og slår kameraet fra ved hjælp af PowerToys.

Få en genvej til at slå video konferencen fra med PowerToys

Så sådan kan du bruge PowerToys til at få en praktisk mulighed for at slå dit kamera og din mikrofon fra uden besvær. Hvis du er interesseret i at lære flere PowerToys-funktioner, kan du læse vores guide, der forklarer, hvordan du kan bruge PowerToys på Windows 10.

Artiklen fortsætter under annoncen