Sådan konverteres Word-dokumenter til PowerPoint-præsentationer

6. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Det har altid været besværligt at konvertere Word-dokumenter til PowerPoint-præsentationer. Uanset om du bruger en af de online formatkonverteringsværktøjer eller manuelt indsætter/importerer indholdet, er kvaliteten af output næsten aldrig perfekt. Med dette problem in mente har Microsoft nu frigivet en ny funktion, som gør det muligt at generere PowerPoint-præsentationer fra Word-dokumenter via den webbaserede version af Microsoft Word.

Omdan Word-dokumenter til PowerPoint-præsentationer

Før vi begynder, vil jeg påpege funktionens begrænsninger. Indtil videre er funktionen kun tilgængelig på engelsk. Desuden understøtter den ikke Internet Explorer- og Safari-browsere. Især understøtter den kun tekstindhold i øjeblikket, og andet medieindhold som f.eks. billeder vil ikke automatisk blive tilføjet til præsentationen. Du kan dog altid tilføje medier til præsentationen senere.

Bemærk: Leder du efter de bedste Microsoft Word-alternativer? Tjek vores foretrukne gratis tekstbehandlingsprogrammer ved at klikke på linket.

Trin for at konvertere Word-dokumenter til PowerPoint-præsentationer

1. Åbn Word-dokumentet i Office Online. Du skal uploade filen til OneDrive for at åbne den fra Word’s webversion. Når den er åbnet, klikker du på Fil -> Transformer.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. I afsnittet Transformér klikker du på “Transform to PowerPoint presentation” og venter på næste side.

3. Word vil nu opfordre dig til at vælge et designtema til præsentationen. Vælg en af de tilgængelige skabeloner, og klik på ‘Transform’ for at generere præsentationsfilen.

4. I løbet af få sekunder genereres en ny præsentation baseret på dit Word-dokument. Når den er klar, kan du klikke på ‘Open Presentation’ for at åbne den. Du kan også få adgang til præsentationsfilen fra dit OneDrive.

Læs også  Sådan deler du iCloud-mapper på iPhone og iPad

Genereret præsentationsfil Første indtryk

For at afprøve denne funktion downloadede jeg et eksempel på et Word-dokument og omdannede det til en præsentation. Outputet så brugbart ud, og du kan bruge det til præsentationer med et par justeringer. Desuden tilføjer virksomheden, som Microsoft beskriver, også relevante billeder, ikoner, videoer, temaer og skrifttyper til præsentationen ved hjælp af AI i transformationsprocessen. Når det er sagt, vil værktøjet være en smule mere nyttigt, hvis virksomheden formår at bringe medieindholdsoverførsel i fremtiden. Her er et par eksempler på præsentationsdias, der er genereret med denne metode: 1 af 3

Artiklen fortsætter under annoncen

Opret præsentationer fra Word-dokumenter

Så det var vores korte guide, der demonstrerer Microsofts nyeste værktøj, der hjælper dig med at generere præsentationer fra Word-dokumenter. Vi håber, at dette hjælper dig med nemt at oprette præsentationer på en deadline. Hvis du er på udkig efter en alternativ løsning til Microsoft PowerPoint, kan du tage et kig på vores liste over Microsoft PowerPoint-alternativer.