Sådan sletter du din Facebook-konto: En trin-for-trin guide

Sådan sletter du din Facebook-konto: En trin-for-trin guide

7. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Facebook har bestemt ikke gode resultater, når det gælder om at beskytte brugernes privatliv. Det har været offer for adskillige skandaler om privatlivets fred, herunder den berygtede Cambridge Analytica-hændelse fra 2018 og Facebooks databrud i 2021, som kompromitterede dataene for over 533 millioner Facebook-brugere. Hvis Facebooks seneste sikkerhedsbrist har sendt dig i panik, og du ønsker at slette din konto permanent, er du kommet til det rette sted. Her kan du se, hvordan du sletter din Facebook-konto på nettet, Android og iOS. Vi viser dig også, hvordan du slipper af med alle dine Facebook-data, så spænd dig fast og gør dig klar til at forlade dine Facebook-dage.

Trin til at slette Facebook-konto (2021)

Trin til at foretage før konto-sletning

  • Sikkerhedskopiering og download af data

Det første trin, før du sletter din konto, er at oprette en sikkerhedskopi af alle dine Facebook-data og downloade dem til din computer eller mobilenhed. På den måde kan du beholde dine dyrebare statusopdateringer, fotos, videoer, beskeder, venneliste og alt andet, du har gjort på Facebook. Så tænk på det som en hukommelsesbank for dit liv på de sociale medier.

1. For at downloade dine Facebook-data skal du navigere til Indstillinger -> Dine Facebook-oplysninger og vælge indstillingen “Download dine oplysninger”.

2. På den næste side skal du klikke på ‘Create File’ (Opret fil) for at generere sikkerhedskopien. Du kan vælge de data, du vil downloade, formatet (HTML eller JSON) og billedkvaliteten på denne side. Hvis du ikke ønsker at gemme din Facebook-spilprofil eller gruppeinteraktioner, kan du gøre det.

Artiklen forsætter under annoncen
  • Afbryd tredjepartsapps

Det næste vigtige trin er at afbryde forbindelsen til tredjepartsapps, som du har brugt Facebook til at tilmelde dig. Det spiller lige ind på Facebook-Cambridge Analytica-dataskandalen fra 2018. Rapporter tyder på, at apps fra tredjeparter også kan være kompromitteret, så det er sikkert at afbryde forbindelsen til dem fra Facebook og opdatere deres loginoplysninger.

1. For at afbryde forbindelsen til apps fra tredjeparter skal du navigere til ‘Indstillinger -> Apps og websteder’ for at se listen over apps og websteder, hvor du logger ind med Facebook. Vælg de apps, du vil afbryde forbindelsen, og klik på knappen “Fjern”.

Læs også  Sådan installeres Android 11 Developer Preview på din Pixel

2. Når bekræftelsesprompten vises, skal du klikke på ‘Fjern’ igen. På dette tidspunkt skal du vide, at dine data i disse apps måske bliver nulstillet, så du kan måske tilmelde dig med en e-mailadresse til disse apps og sammenkoble dine data. Du kan også vælge at sende meddelelser til disse apps for at oprette en alternativ loginmetode.

Slet Facebook-konto på nettet

1. Naviger til Facebook, klik på drop-down-pilen øverst til højre, og vælg “Indstillinger og privatliv -> Indstillinger” fra listen over tilgængelige muligheder.

Artiklen forsætter under annoncen

2. Under Indstillinger skal du vælge ‘Dine Facebook-oplysninger’ i menuen til venstre i sidebjælken.

3. Du vil nu se indstillingen ‘Deaktivering og sletning’. Klik på knappen “Vis” ved siden af den for at fortsætte videre.

4. Du kan nu vælge at deaktivere din Facebook-konto midlertidigt eller slette den permanent. Vælg ‘Slet konto’, og klik på ‘Fortsæt til sletning af konto’.5. Facebook vil bede om din adgangskode og minde dig om, at du skal slette din konto permanent. Du vil ikke kunne gendanne den, efter at sletningsprocessen er begyndt. Indtast adgangskoden, og klik på “Fortsæt” for at afslutte processen. Tillykke, du har slettet din konto!

6. Til sidst vil vi anbefale, at du rydder browserens cache og historik for automatisk at logge af alle webapps, der er knyttet til din Facebook-konto.

Artiklen forsætter under annoncen

Slet Facebook-konto på Android

Processen for at slette din Facebook-konto på mobilen i 2021 er helt den samme som på nettet, men du skal navigere gennem et par nye menuer. Følg nedenstående trin for at slette din konto via Facebook-appen på Android:

Bemærk: Vi har testet denne proces til sletning af kontoen i Facebook-appen, version 314.0.0.43.119, på Pixel 3 XL, der kører Android 12 developer beta 2.

1. I Facebook-appen skal du skifte til hamburgermenuen til højre og rulle nedad, indtil du finder “Indstillinger” under afsnittet “Indstillinger og privatliv”.

2. Rul nu ned, og tryk på indstillingen “Konto-ejerskab og kontrol” under afsnittet “Dine Facebook-oplysninger”.

Artiklen forsætter under annoncen

3. Her skal du trykke på indstillingen “Deaktivering og sletning”.

4. Du kan vælge at deaktivere eller slette din Facebook-konto fra appen her. Vælg ‘Slet konto’ og tryk på ‘Fortsæt til sletning af konto’

Læs også  Sådan blokeres pop op-annoncer på Android

5. Til sidst skal du vælge en grund til at forlade Facebook og derefter trykke på ‘Fortsæt til kontosletning’ for at forlade den sociale medieplatform for altid.

Slet Facebook-konto på iPhone

Bortset fra nogle få visuelle forskelle i knapplaceringerne er processen til sletning af kontoen den samme som Facebook til Android. Du kan dog følge nedenstående trin for at undgå forvirring og slette din Facebook-konto på iPhone:

Artiklen forsætter under annoncen

1. Åbn Facebook-appen på din iPhone, og tryk på hamburgermenuen. Her finder du “Indstillinger” under menuen “Indstillinger og privatliv”.

2. Rul nedad, indtil du finder indstillingen ‘Konto-ejerskab og kontrol’ under afsnittet ‘Dine Facebook-oplysninger’.

3. Tryk nu på indstillingen ‘Deaktivering og sletning’.

4. Vælg indstillingen ‘Delete Account’ og tryk på ‘Continue to account deletion’ for at fortsætte.

Artiklen forsætter under annoncen

5. Vælg en grund til at slette din Facebook-konto, eller tryk på ‘Fortsæt til kontosletning’ for at frigøre dig fra Facebook. Hvis du ikke har sikkerhedskopieret dine data endnu, opfordrer appen dig til at gøre det, før du går videre.

Og voila, du har nu lært, hvordan du sletter din Facebook-konto via webstedet og Android- og iOS-apps.

Slet Facebook-konto i nemme trin

Ovenstående trin vil starte processen til sletning af kontoen, men din profil vil ikke blive fjernet fra platformen med det samme. Du kan annullere din anmodning om at slette Facebook-kontoen inden for 30 dage. Desuden hævder Facebook, at det tager op til 90 dage, før alle oplysninger i din profil er slettet fra virksomhedens servere. Det omfatter dog ikke data som f.eks. meddelelser, du har sendt til en person på Facebook Messenger, og andre restdata for dine interaktioner med andre. Så skål for et lykkeligere liv uden Facebook og dets mareridt om privatlivets fred! Du skal heller ikke være bekymret, du vil stadig kunne søge på Facebook uden en konto.

Artiklen forsætter under annoncen