Sådan tilpasser du Microsoft Edge med Color Theme Picker

5. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Mozilla Firefox er nok den mest tilpassede webbrowser både med hensyn til æstetik og funktionalitet, men Google Chrome er hurtigt ved at indhente os. Den Chromium-baserede Edge var indtil videre bagud i forhold til sine to etablerede rivaler, men Microsoft har på det seneste givet sin nyeste browser helt nye tilpasningsfunktioner. Browseren er nu også blevet opdateret med en ‘farvetemavælger‘, der gør det muligt at tilpasse dens udseende. Så her er hvordan du kan tilpasse Microsoft Edge med den nye farve temavælger.

Tilpas Microsoft Edge med farve-temavælger

Farvetemavælgeren til Edge Chromium er kun tilgængelig i Canary Channel for nu. Og den er skjult bag et Edge-flag og skal aktiveres manuelt. Bemærk, at selv om du kører den stabile version af browseren på din pc, kan du stadig installere Canary-kanalen uden at slette den eksisterende version.

Det betyder, at du kan bruge to versioner af programmet samtidig på din computer. Så du kan blot følge nedenstående vejledning for at tilpasse Microsoft Edge på din pc.

1. Først downloader du Edge Chromium (Canary Channel) fra det officielle Microsoft Edge Insider-websted (Gratis).

Artiklen fortsætter under annoncen

2. For at aktivere farve-temavælgeren skal du skrive (eller copy+paste) edge://flags i browserens adresselinje og trykke på “Enter”.

3. Skriv nu (eller copy+paste) #edge-color-theme-picker i søgelinjen for flag, og aktiver indstillingen fra drop-down-menuen, som det ses nedenfor.

Læs også  Sådan optages skærmen på Android TV (arbejdsmetode)

4. Genstart browseren, og skriv edge://settings/appearance i adresselinjen. Tryk på “Enter”. Du vil straks blive præsenteret for en række muligheder for at justere din browsers udseende.

5. Herfra kan du tilpasse standardtemaet for Microsoft Edge og vælge din accentfarve. Som du kan se, har jeg i øjeblikket det orange tema aktiveret i min browser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilpas Microsoft Edge Chromium med accentfarver

Med farvetemavælgeren i Microsoft Edge Chromium kan du vælge en standardfarve for browseren, ændre farveaccenten øverst i browseren og fremhæve farven for hver ny fane, du åbner. Der arbejdes stadig på det, og de tilgængelige muligheder er begrænset til kun en håndfuld valgmuligheder. Det forventes dog, at der kommer flere muligheder fremadrettet. Så download Edge Canary, vælg dit eget farveskema ved hjælp af farvetemavælgeren, og lad os vide din mening om det ved at skrive en kommentar nedenfor.