Sådan kører du inkompatible Android-apps på Android TV

5. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

En af de bedste funktioner ved Android TV er, at du har adgang til Play Store, hvilket betyder, at du kan køre dine foretrukne Android-apps på tv’et. Der er dog flere Android-apps, som ikke er tilgængelige i Play Store. Selv om vi kan overføre APK-filen til tv’et, forbliver installationen for nogle apps mislykkedes på grund af forskellige kompatibilitetsproblemer. Så hvis du leder efter en måde at køre inkompatible Android-apps på Android TV på, så er du kommet til det rette sted. Her har vi nævnt en række nyttige trin til at installere og køre Android-apps på Android TV.

Kør inkompatible Android-apps på Android TV i 2021

Jeg vil anbefale dig at gennemgå guiden fra første trin, da nogle instruktioner er sammenkoblede. Fra grundlæggende til avancerede trin har vi dækket alt i denne artikel. Lad os på den baggrund finde ud af, hvordan man kører inkompatible Android-apps på Android TV.

1. Hvis du forsøger at sideloade en APK, der allerede er gemt på dit Android TV, skal du først aktivere indstillingen til at installere ukendte apps fra tredjepartskilder. Det gør du ved at åbne Indstillinger -> Enhedsindstillinger -> Sikkerhed og begrænsninger -> Ukendte kilder. Her skal du aktivere toggle-knappen for “Solid Explorer” eller en anden filhåndtering, som du bruger.

2. Nu kan du overføre APK-filer til Android TV og sideloade apps, som ikke er tilgængelige i Play Store på grund af inkompatibilitetsproblemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Du kan også tilsidesætte Android TV’s grundlæggende kompatibilitetskontrol og tvangsinstallere Android-apps på Android TV via trådløs ADB. Du skal blot konfigurere ADB på din computer og åbne Indstillinger -> Netværk og internet -> Dit WiFi-netværk på dit Android TV. Her skal du notere IP-adressen.

Læs også  Sådan stoppes iPhone og iPad fra automatisk at oprette forbindelse til AirPlay-tv

4. Herefter skal du køre adb connect ipaddress for at oprette trådløs forbindelse til dit Android TV. Sørg for at erstatte ipaddress med den faktiske IP-adresse, som du har ovenfor. Tryk derefter på enter, og dit Android TV vil blive forbundet med din computer via trådløs ADB.

5. Download nu APK’en på din computer, og flyt den til ADB-mappen. I mit tilfælde installerer jeg Firefox på mit Android TV. Sørg for at omdøbe APK-filen til noget kortere. Til sidst skal du køre adb install firefox.apkpå terminalen, og i løbet af få sekunder vil appen blive installeret på dit Android TV.

6. Hvis den installerede app ikke vises i dit tv’s app-skuffe, kan du finde den under Indstillinger -> Apps -> Se alle apps. Her skal du lede efter appen og åbne den. Klik derefter på “Open” (Åbn).

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Du kan også installere Sideload Launcher (Gratis) fra Play Store for at finde alle sideloadede apps på dit Android TV på ét sted.

8. Endelig, hvis en app bliver installeret, men ikke vises i app-skuffen eller under siden Indstillinger, kan du påkalde den specifikke aktivitet for appen for at åbne den. Til dette formål skal du installere Activity Launcher, som ikke er tilgængelig i Android TV’s Play Store. Du kan downloade APK-filen fra APKMirror og følge ovenstående trin for at sideloade den på dit tv.

9. Når den er installeret, skal du åbne Activity Launcher og lede efter den inkompatible app, som du vil køre på dit Android TV. Åbn appen, og klik på hver aktivitet for at kontrollere, om appen kører fint. En af aktiviteterne vil helt sikkert starte appen på dit tv.

Læs også  Kan du ikke slå FileVault til på Mac? Her er løsningen

10. Hvis Activity Launcher ikke virker, kan du tvinge appen til at starte den via ADB-terminalen på din computer. Du skal blot notere appens aktivitetsnavn og pakkens navn fra Activity Launcher-appen. Herefter skal du køre kommandoen på denne måde: adb shell am start -n packagename/activityname.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan ser ADB-kommandoen f.eks. ud for at påkalde Google TV på Android TV: adb shell am start -n com.google.android.android.apps.tv.launcherx/com.google.android.android.apps.tv.launcherx.home.HomeActivity

11. Hvis alle ovenstående trin mislykkes, kan du prøve at lede efter appen på nogle Play Store-alternativer. Du kan f.eks. sideloade Aptoide TV (Gratis) på dit Android TV og installere inkompatible apps derfra.

Kør alle mulige Android-apps på Android TV

Sådan kan du altså installere og køre inkompatible Android-apps, der ikke er tilgængelige i Play Store. Selv om nogle apps kan have orienteringsproblemer, kan du helt sikkert bruge appen uden problemer. Jeg har brugt VPN’er og nogle niche-apps på Android TV, som ellers ikke er kompatible med Play Store-kravet.

Så gå i gang og prøv alle ovenstående trin, og se, om du kan køre dine foretrukne Android-apps på Android TV. Anyway, det er alt fra os. Hvis du fandt artiklen nyttig, så kommenter nedenfor og lad os vide det.

Artiklen fortsætter under annoncen