Sådan gendannes manglende funktioner i Windows 10

12. december 2020 Slået fra Af Mathias

Windows kan til tider være oprørende, hvor hver opdatering bringer sin rimelige andel af fejl, problemer og sårbarheder. Ofte mangler vigtige funktioner efter en problematisk opdatering, hvilket gør det svært at få mest muligt ud af din computer. Så hvis du ønsker at gendanne nogle vigtige funktioner i Windows 10, er du kommet til det rette sted. Her viser vi dig nøjagtigt, hvordan du gendanner vigtige funktioner og UI-elementer, der muligvis er gået glip af på din Windows 10-pc efter en opdatering gået galt.

Gendan manglende brugergrænsefladesfunktioner i Windows 10

Bemærk, at nogle af disse funktioner også kan gå glip af efter ændringer i kerneindstillingerne eller efter installationen af visse tredjeparts Windows-software. Nogle af disse funktioner er også ‘skjult’ af design, når din pc er i tablet-tilstand. Uanset hvad der er tilfældet, her er hvordan du kan få nogle af de vigtigste UI-elementer tilbage, når de mangler i Windows 10.

Indholdsfortegnelse +

Artiklen fortsætter under annoncen
  • Gendan manglende startmenu
  • Gendan manglende papirkurv
  • Gendan manglende søgefelt
  • Gendan manglende File Explorer
  • Gendan manglende proceslinje
  • Gendan manglende meddelelse Områdeikoner
  • Gendan enhver Bui lt-in Windows-værktøj ved hjælp af systemfilkontrol

1. Gendan manglende startmenu i Windows 10

Startmenuen er skjult i tablet-tilstand som standard. For at få det tilbage skal du skifte til skrivebordstilstand. For at gøre det skal du først trykke / klikke på ikonet ‘Notification’

i det yderste højre hjørne af din proceslinje lige ved siden af uret.

Nu skift til desktop-tilstand ved at trykke / klikke på ‘Tablet Mode’ -brikken , som vist på skærmbilledet nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Restore missing Start Menu in Windows 10

Mens ovenstående metode skulle fungere i de fleste tilfælde, hjælper det ikke, hvis Start-menuen er beskadiget. For at løse det skal du registrere startmenuen igen via PowerShell. For det skal du åbne Jobliste (Ctrl + Skift + Esc) og klikke på Filer> Kør ny opgave .

Restore Missing Start Menu in Windows 10

I pop op boks, , skriv ‘powershell.exe’ (uden anførselstegn), og marker afkrydsningsfeltet, der siger “Opret denne opgave med administrative rettigheder” . Tryk nu på ‘OK’ . Vær opmærksom på, at du skal køre PowerShell med administratorrettigheder for at dette kan fungere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Restore Missing Start Menu in Windows 10

I PowerShell-vinduet, kopi + indsæt følgende kode og tryk Enter:

  Get-appxpackage -all shellexperience -packagetype bundle |% {add-appxpackage -register -disabledevelopmentmode ($ _. installationsplacering + “ appxmetadata  appxbundlemanifest.xml”)}  

Restore Missing Start Menu in Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

Endelig , genstart computeren og du skal få din startmenu tilbage.

2. Gendan manglende papirkurv i Windows 10

Papirkurven er endnu en af dem UI-elementer, der ikke er tilgængelige i tablet-tilstand, så du kan få det tilbage ved at skifte til desktop-tilstand som beskrevet ovenfor. Hvis det stadig ikke er synligt , skal du gå til Start> Indstillinger

.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu vælg ‘System’ som vist på billedet nedenfor.

Restore Recycle Bin in Windows 10

Klik nu på ‘Tablet Mode’

i højre rude og slå ‘Skjul appikoner på proceslinjen i tablet-tilstand’ fra . Dette skal gendanne papirkurven til din proceslinje på skrivebordet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Restore Recycle Bin in Windows 10

Gendanner ikonet for papirkurven på selve skrivebordet, gå til Start> Indstillinger som beskrevet ovenfor. Klik nu på ‘Personalisering’ .

Restore Recycle Bin in Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu vælg ‘Tema’ i venstre rude og klik på ‘Desktop icon settings’ mod bunden af vinduet.

Restore Recycle Bin in Windows 10

I det resulterende popup-vindue vælg papirkurven (og andre skrivebordsikoner, du ønsker) og klik på ‘Anvend’ eller ‘OK’ for at anvende den nye indstilling.

Restore Recycle Bin in Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

Du skal nu have papirkurven på dit Windows 10-skrivebord.

3. Gendan manglende søgefelt i Windows 10

Søgefeltet ved siden af Start-knappen kan nogle gange gå glip af på grund af defekte indstillinger. For at gendanne det skal du højreklikke på proceslinjen og markere Søg> Vis søgefelt .

Artiklen fortsætter under annoncen

Restore Search Bar in Windows 10

Det er det ! Søgelinjen skal straks være synlig ved siden af Start-knappen.

4. Gendan manglende File Explorer i Windows 10

File Explorer kan undertiden også gå glip af , tager hele skrivebordet med, inklusive alle åbne vinduer, proceslinjen, Start-knappen, skrivebordsikoner og mere. For at gendanne det skal du åbne Task Manager (Ctrl + Shift + Esc) og klikke på File> Run New Opgave (som beskrevet i [1] ovenfor).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skriv nu ‘explorer.exe’ (uden anførselstegn)

i pop op-vinduet. Sørg for, at du markerer muligheden for at oprette opgaven med administratorrettigheder før du trykker på ‘OK’ eller Enter.

Restore missing File Explorer in Windows 10

Du skal straks få din fulde desktopoplevelse tilbage uden at skulle genstarte din pc. Restore missing File Explorer in Windows 10 5. Gendan manglende proceslinje i Windows 10

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du ikke kan se proceslinjen, bare tjek for at se om det bare er skjult. For at gøre det skal du flytte musemarkøren til bunden af din skærm . Hvis proceslinjen dukker op, , skal du markere indstillingen, der siger ‘Lås proceslinjen’ . Hvis du ikke kan se muligheden her, skal du klikke på ‘Indstillinger på proceslinjen’.

I det næste vindue (du kan også komme her fra Indstillinger> Tilpasning> Proceslinje ), finder du mulighed for at låse din proceslinje. Skift indstillingen til ‘Til’, som det ses i skærmbilledet nedenfor. Du skal også slå “Auto skjul proceslinje i skrivebordstilstand” og “Skjul proceslinje automatisk i tablet-tilstand”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Proceslinjen kan også undertiden forsvinde, hvis der er et problem med File Explorer. I så fald bør genstart af File Explorer (som beskrevet i [4] ovenfor) tage sig af problemet.

6. Gendan manglende meddelelsesområdeikoner i Windows 10

Hvis meddelelsesområdet ikonerne i nederst til højre, inklusive ur, lydstyrke, netværk osv., forsvinder, de kan gendannes ret nemt. For at gøre det skal du gå til ‘Indstillinger på proceslinjen’ (som beskrevet i [5] ovenfor), rul ned og klik på ‘Slå systemikoner til eller fra’ .

Skift nu på alle de ikoner, du vil have i proceslinjens meddelelsesområde, og skift alt, hvad du ikke gør.

Restore Missing Notification Area Icons

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis ikonet, du vil gendanne, ikke er angivet ovenfor, skal du gå tilbage ved hjælp af tilbagepilen i øverste venstre hjørne af din vindue og vælg ‘Vælg hvilke ikoner der vises på proceslinjen’

. Du finder forhåbentlig dit ikon der. Restore the Missing Taskbar in Windows 10 7. Gendan ethvert indbygget Windows-værktøj ved hjælp af systemfilkontrol

I sjældne tilfælde, metoderne beskrevet ovenfor fungerer muligvis ikke, eller du vil måske gendanne en funktionalitet, der ikke let kan gendannes. I sådanne tilfælde skal du køre Systemfilkontrol

(SFC) for at se, om nogen af de kritiske systemfiler er beskadiget.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at gøre det skal du først åbne Task Manager (Ctrl + Shift + Esc ) Fil> Kør ny opgave (som beskrevet i [1] ovenfor). Skriv nu cmd.exe, og marker afkrydsningsfeltet, der siger ‘Opret denne opgave med administrative rettigheder’ . Tryk nu på Enter.

Restore Missing Notification Area Icons

Dette skal åbne kommandoprompten som vist i skærmbilledet nedenfor. Indtast følgende kode og tryk Enter: Restore any built-in Windows tool using System File Checker sfc / scannow

Artiklen fortsætter under annoncen

Restore any built-in Windows tool using System File Checker

SFC-værktøjet skal automatisk erstatte beskadigede systemfiler med de originale filer. Det giver dig også besked om en sådan integritetsovertrædelse, når det er gennemført. Bemærk, at dette er en nuklear mulighed, der skal gendanne funktionaliteten, men det vil være standardversionen for den pågældende build uden nogen tilpasning.

Gendan nemt manglende UI-elementer i Windows 10

Med vores tutorial ovenfor kan du nemt gendanne manglende funktioner og UI-elementer i din Windows 10 PC. Så hvis din computer mangler en eller flere af de velkendte funktioner i Windows 10, skal du give ovenstående metoder en chance og fortælle os om din oplevelse i kommentarerne nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs også  Sådan deler du Wi-Fi-adgangskode fra iPhone til Android