Sådan får du Microsoft Edge baseret på Chromium

28. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Microsoft dropper sin egen renderingsmotor og erstatter den med Googles Chromium-motor. Microsoft har officielt frigivet Edge-browseren baseret på Chromium i Developer- og Canary-kanalen. Det er et vendepunkt i web-historien, da både Microsoft og Google har været rivaler, og det var en overraskelse at se Microsoft samarbejde med Google om open source-projekter. Under alle omstændigheder vil vi her vise dig, hvordan du kan downloade den nye Edge-browser og afprøve de nye funktioner, herunder Chrome-udvidelser på Microsoft Edge.

Hent Chromium-drevet Microsoft Edge

1. Følg dette link, og vælg den kanal, du ønsker at bruge. Det anbefales at downloade Developer build’et, da det er det mest stabile. Beta-kanalen er ikke live endnu.

2. Kør installationsfilen, og lad den downloade Microsoft Edge fra internettet. Det er et online installationsprogram, så du skal have internetadgang.

3. Browseren vil åbne sig selv efter installationen, ligesom Chrome-browseren.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Som du kan se, kører vi nu den officielle Microsoft Edge baseret på open source-projektet Chromium open source-projektet i Developer channel.

Hvordan er den samlede oplevelse?

Microsoft Edge ligner meget Google Chrome, og ydelsen er også rigtig god. Websiderne bliver også ret hurtigt gengivet. Alt dette er, når browseren stadig er i dev channel. Den vil kun blive bedre, før det endelige build frigives. Det mest spændende ved at bruge den nye Edge er, at du kan installere Chrome-udvidelser. Udvidelser har altid været det svage punkt i Edge, og denne nye Chromium-base løser det problem. Her er hvordan du kan installere Chrome-udvidelser på Edge.

Læs også  Sådan importerer du chats fra WhatsApp til Telegram

Installer Chrome-udvidelse og PWA på Microsoft Edge

1. Klik på 3-punktsmenuen øverst til højre i hjørnet og vælg Udvidelser.

2. Nederst til højre skal du aktivere “Tillad udvidelser fra andre butikker”. Tillad endvidere ændringen.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Nu kan du installere Chrome-udvidelser, som du gør i Chrome. I vores test fungerede næsten alle de populære udvidelser uden fejl. Bemærk, at Chrome-temaer ikke understøttes endnu.

4. Som du kan se, fungerer LastPass-udvidelsen fejlfrit på Microsoft Edge.

5. Du kan endda installere Progressive Web Apps (PWA) fra Microsoft Edge. Du skal blot klikke på menuen med 3 prikker og klikke på Install App.

6. Der oprettes et nyt vindue ligesom en app, og du kan desuden fastgøre appen på din proceslinje. Fedt!

Artiklen fortsætter under annoncen

Bekymringer for privatlivets fred i den nye Chromium Edge

Microsoft har frigivet en liste over Google-tjenester, der er fjernet fra den Chromium-baserede Microsoft Edge. Det skulle afhjælpe bekymringerne hos Windows-brugere, som ikke var begejstrede for at overdrage deres data til Google. Microsoft har dog sin egen datamining, og det vil stå hen at se, hvordan virksomheden marcherer videre uden annonceindtægter. Under alle omstændigheder vil Microsoft på nuværende tidspunkt have dig til at tro, at dine data ikke bliver delt med Google, og det er et godt tegn.

Læs også  Sådan deler du Apple TV + film og shows med familie og venner

SE OGSÅ: Sådan konfigureres aktivitetssynkronisering på Windows

Spændt på at teste den nye Microsoft Edge?

Helt ærligt, det er for første gang, jeg har elsket at bruge et Microsoft-produkt. Det fungerede overraskende godt og udførte uden nogen forsinkelse eller scrolling problem. Microsoft Edge er dog stadig under udvikling, og du bør vente på den stabile udgave, hvis du vil skifte til Edge permanent. Den nye Edge ligner Chrome ret meget, både hvad angår brugerfladeelementer og funktionalitet. Hvis du er en hård Windows-bruger, kan jeg fortælle dig, at den nye Edge ser virkelig lovende ud. Microsofts nye tilgang til at samarbejde med open source-projekter betaler sig endelig. Så glæder du dig til at teste den nye Microsoft Edge? Lad os høre om din oplevelse i kommentarfeltet nedenfor.