Sådan sikkerhedskopieres og gendannes iOS-enheder på Mac, der kører macOS Catalina

2. oktober 2020 Slået fra Af Mathias

Lige siden jeg fik fat i Apple-økosystemet, er en af de vigtige lektioner, jeg har lært, “Aldrig undlad at sikkerhedskopiere din enhed.” Uventede ting har tendens til at ske, når du mindst forventer dem. Når du har at gøre med masser af følsomme oplysninger og personlige data, er det altid bedre at være på den sikrere side, så selvom der sker noget utilsigtet, forbliver alle dine data uberørte. Når det er sagt, er processen med at sikkerhedskopiere iOS-enhed på Mac, der kører macOS Catalina, ændret – takket være lukningen af iTunes. Men rolig, erstatningen udfører et lige så effektivt job. Lad mig vise dig, hvordan du sikkerhedskopierer og gendanner iPhone / iPad i macOS Catalina eller senere!

Sådan sikkerhedskopieres din iPhone / iPad ved hjælp af Finder på Mac

Efter nedlukning af iTunes har Apple introduceret tre nye apps, som er Apple TV, musik og Apple Podcasts, så brugerne kan håndtere film, shows, musik og podcasts lidt bekvemt. Gad vide, hvilken app der har brugt rollen som en iOS-enhedsadministrator? Nå, det er ingen ringere end den magtfulde Finder, der nu har overtaget rollen som iPhone- og iPad-manager. Fra at lade dig sikkerhedskopiere dine data, gendanne enheden fra sikkerhedskopiering for at synkronisere enheden, udfører den alle de tildelte opgaver uden hikke – i det mindste indtil videre. Alt i alt, lad os komme i gang med guiden!

1. For det første skal du slutte din iPhone eller iPad til din computer ved hjælp af et USB-kabel. Start derefter Finder på din Mac, der kører macOS Catalina.

Open Finder on your Mac

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Du får muligvis en popup på din iOS-enhed til at stole på computer. Tryk på “Tillid” i popup-vinduet, og indtast derefter din enheds adgangskode for at fortsætte.

2. I din sidepanel skal du vælge din iPhone , der er under sektionen Steder.

Læs også  Sådan sender du forsvundne beskeder i WhatsApp, Telegram, Signal og Instagram

Select iPhone in Finder sidebar

3. Dernæst skal du sikre dig, at fanen Generelt øverst i Finder-vinduet er valgt, hvis den ikke allerede er.

Artiklen fortsætter under annoncen

Choose General in Finder Windows on Mac

4. Vælg derefter “Sikkerhedskopier alle data på din iPhone / iPad til denne Mac” .

Sådan sikkerhedskopieres og gendannes iOS-enheder på Mac, der kører macOS Catalina

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk:

  • Hvis du vil kryptere din iOS-enhedssikkerhedskopi for at beskytte sørg for at markere afkrydsningsfeltet for “Krypter lokal sikkerhedskopi.” Derefter skal du oprette en adgangskode til din krypterede sikkerhedskopi.
  • Sørg for at gemme adgangskoden sikkert, da du ikke kan bruge sikkerhedskopien uden den.
  • Når du har bekræftet adgangskoden, starter din sikkerhedskopi med det samme.
  • Den krypterede sikkerhedskopi inkluderer dine gemte adgangskoder, WiFi-indstillinger, sundhedsdata og webstedshistorik.

Encrypt iPhone backup

5. Klik til sidst på Sikkerhedskopier nu.

Hit Back Up Now option

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er stort set det! Tillad nu, at din enhed sikkerhedskopieres fredeligt via Finder. Den tid, det tager at afslutte sikkerhedskopieringen af alle data, afhænger helt af mængden af data, du har gemt på din iPhone. Så tag en varm kaffe for at vente tålmodigt, mens Finder udfører opgaven.

Kontroller, om krypteret iPhone / iPad-sikkerhedskopi blev gennemført

1. Sørg for, at din iPhone eller iPad er sluttet til din Mac. Start derefter Finder, og vælg din enhed i sidepanelet.

Læs også  Sådan fjernes 200MB-mobilgrænseværktøj på iOS 13 og iPadOS 13

Hit Back Up Now option

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Sørg for, at fanen Generelt er valgt. Klik derefter på Administrer sikkerhedskopier. Nu skal du se et låsikon før dit iOS-enhedsnavn. Du skal også se datoen og klokkeslættet, da sikkerhedskopien blev oprettet. Når du har kontrolleret oplysningerne, skal du klikke på OK for at afslutte.

Choose Your Device in Finder

Gendan iPhone og iPad fra Backup ved hjælp af Finder på Mac

1. For at komme i gang skal du slutte din iOS-enhed til din computer ved hjælp af et USB-kabel. Derefter skal du åbne Finder og vælge din iPhone i sidepanelet.

Hit Back Up Now option

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Klik derefter på “Gendan sikkerhedskopi.” Vælg derefter den seneste (eller den foretrukne) sikkerhedskopi fra listen, og klik derefter på Gendan.

Manage iPhone and iPad Backups

Bemærk: Bare hvis din sikkerhedskopi er krypteret, skal du indtaste adgangskoden, før du kan gendanne alle filer og indstillinger.

Sikkerhedskopier og gendan iOS-enheder på macOS Catalina

Så det er den rigtige måde at sikkerhedskopiere og gendanne iOS- og iPadOS-enheder ved hjælp af Finder på macOS Catalina. Fra hvad jeg kan fortælle, synes beslutningen om at fjerne iTunes at være et godt tidsbestemt skridt, da det tidligere mediebibliotek kæmpede for at overleve mod den skæve konkurrence. Desuden gør Finder et ret godt stykke arbejde med at styre enhederne. Men hvis du savner den berømte software, skal du tjekke disse iTunes-alternativer for at udfylde tomrummet. Restore your backup

Artiklen fortsætter under annoncen