Sådan tilslutter du Raspberry Pi til en Windows-bærbar computer uden skærm eller Ethernet-kabel

10. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Vi har allerede skrevet en dedikeret vejledning om, hvordan du bruger en bærbar Windows-bærbar computer som skærm til Raspberry Pi, men det er en kablet installation. Derfor har vi sammensat endnu en artikel til fjernadgang til Raspberry Pi, men det kræver også en engangsopsætning med et Ethernet-kabel. Det er ikke alle brugere, der har et ekstra Ethernet-kabel eller en skærm derhjemme. Desuden er det ikke mange, der bruger en Wi-Fi-router derhjemme. Så for at gøre tingene virkelig fjernbetjening og trådløst, har vi udarbejdet endnu en vejledning. Her vil vi forklare, hvordan du kan tilslutte Raspberry Pi til en bærbar Windows-computer uden et Ethernet-kabel, skærm eller router. Så lad os uden forsinkelse springe til trinene og lære, hvordan du får adgang til en Raspberry Pi uden hoved.

Tilslut Raspberry Pi til en Windows-bærbar computer uden Ethernet-kabel, skærm eller Wi-Fi-router (2021)

I denne artikel har vi forklaret trinene fra bunden, hvilket betyder, at selv begyndere kan komme i gang med deres Raspberry Pi-projekter med lethed. Følg vores trinvise vejledning for at få adgang til den hovedløse Raspberry Pi uden skærm, Ethernet-kabel, Wi-Fi-router eller endda et HDMI-kabel.

Downloads

1. Du skal downloade Raspbian OS herfra. Jeg foreslår, at du downloader “Raspberry Pi OS with desktop and recommended software” på den webside, der åbnes. Den vil have alle de nødvendige pakker, hjælpeprogrammer og afhængigheder.

2. Derefter skal du downloade balenaEtcher (Gratis) for at flashe Raspbian OS på SD-kortet.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Endelig skal du downloade VNC Viewer (Gratis), så du kan få adgang til skrivebordsmiljøet på Raspberry Pi på din bærbare Windows-computer.

Flash Raspbian OS på Raspberry Pi

1. Når du har downloadet Raspbian OS, udpakker du ZIP-filen. Du vil få en IMG-fil.

2. Derefter skal du installere balenaEtcher og åbne den. Vælg det udtrukne image og vælg SD-kortet under “Select target” valgmuligheden. Derefter skal du klikke på “Flash“. Bemærk, at du skal bruge et SD-kort med mindst 16 GB ledig plads.

3. Når flashingprocessen er færdig, skal du åbne det flashede kort fra Min computer. Det bør vises som “boot”. På SD-kortet skal du oprette en tom fil. Højreklik og vælg “New -> Text Document” for at oprette filen.

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Omdøb nu filen til ssh uden udvidelse. Fjern .txt fra filnavnet, og tryk på enter.

Generer IP-adresse til den hovedløse Raspberry Pi

Nu hvor du har flashet kortet og oprettet SSH-filen, er det tid til at generere IP-adressen til den hovedløse Raspberry Pi. I denne metode skal du bruge et Wi-Fi-netværk i hjemmet. Hvis du ikke har en router derhjemme, kan du oprette et hotspot på din smartphone og dele det med din computer og Raspberry Pi. Sådan gør du.

1. Først og fremmest skal du downloade filen wpa_supplicant.conf herfra. Den giver dig mulighed for at tilføje dine Wi-Fi legitimationsoplysninger til Raspberry Pi, så RPi kan finde det angivne Wi-Fi-netværk og oprette forbindelse til det automatisk.

2. Når den er downloadet, skal du åbne den med en teksteditor, helst Notepad. Her skal du ændre “Wi-Fi Hotspot name” til dit Wi-Fi-hjemmenetværk eller hotspot. På samme måde skal du ændre “Wi-Fi Hotspot Password” til den adgangskode, du har indstillet til din router eller dit mobile hotspot. Sørg for at indtaste oplysningerne nøjagtigt som de er.

Læs også  Sådan fjernes Facebook Bloatware fra OnePlus 8, 8 Pro og Nord
Artiklen fortsætter under annoncen

3. Gem nu filen, og flyt wpa_supplicant.conf til rodmappen på SD-kortet. Du har endelig leveret Wi-Fi-oplysningerne, så den hovedløse Raspberry Pi kan oprette automatisk forbindelse.

4. Fjern derefter SD-kortet og indsæt det i Raspberry Pi, og tænd den. Giv den lidt tid, da den vil forsøge at oprette forbindelse til Wi-Fi-/ mobilhotspottet automatisk.

5. Efter et minut skal du åbne 192.168.0.1 i en webbrowser, hvis du har en router. Indtast standardoplysningerne for routeren, og se efter alle trådløst tilsluttede enheder. Du vil finde IP-adressen på Raspberry Pi. Noter den.

6. Brugere kan også installere Advanced IP Scanner (Gratis) på deres Windows-pc for at finde IP-adressen på Raspberry Pi.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. For brugere, der bruger et mobilt hotspot, skal du downloade Fing-appen (Android / iOS) på din smartphone og scanne netværket. Den vil automatisk identificere Raspberry Pi og vise dig IP-adressen. Noter den.

Tilslut Headless Raspberry Pi til Windows Laptop uden Ethernet eller skærm

1. Nu hvor du har genereret IP-adressen, kan du her se, hvordan du kan tilslutte den hovedløse Raspberry Pi til din bærbare Windows-computer uden et Ethernet-kabel eller skærm. Åbn kommandoprompt på din Windows-computer, og indtast ssh pi@[IP Address].

2. Når du har kørt kommandoen, skal du skrive yes og trykke på enter.

3. Nu vil den bede om Raspberry Pi’s adgangskode. Skriv raspberry og tryk på enter. Raspberry Pis standardbrugernavn er i øvrigt pi og passwordet er raspberry .

Artiklen fortsætter under annoncen

4. Du vil endelig logge ind på Raspberry Pi. Du kan nu gøre alt det, du vil, uden at du behøver en skærm eller et Ethernet-kabel. Lad os til at starte med aktivere VNC-serveren og GUI-grænsefladen, så du kan nyde Raspberry Pi i et skrivebordsmiljø.

5. Kør kommandoen sudo raspi-config for at åbne konfigurationsværktøjet.

6. Gå derefter til “Interface Options” eller “Interfacing Options” ved hjælp af tastaturets piletaster. Tryk derefter på Enter.

7. Under Grænsefladeindstillinger skal du gå til “VNC“, og tryk på Enter.

Artiklen fortsætter under annoncen

8. På den næste side skal du vælge “Yes” og trykke på enter.

9. Åbn herefter “System Options” og gå til “Boot/ Auto Login”. Derefter skal du gå til “Desktop Autologin“-indstillingen. Hvis du bruger en gammel Raspberry Pi, skal du navigere til Boot “Options -> Desktop/ CLI -> Desktop Autologin”.

10. Til sidst skal du trykke på enter for at anvende ændringerne. Derefter skal du gå til “Finish” ved at trykke på Tab og trykke på Enter. Det vil genstarte din Raspberry Pi, og SSH-sessionen vil blive afsluttet. Nu skal du lukke CMD-vinduet.

Læs også  Sådan overvåges opgaver på Windows 10, mens du spiller spil

11. Installer nu VNC Viewer, som vi har downloadet ovenfor, og åbn den. Indtast IP-adressen på din Raspberry Pi, og tryk på enter.

Artiklen fortsætter under annoncen

12. Derefter vises en prompt, klik på “Continue”. I det næste vindue skal du indtaste din RPi’s legitimationsoplysninger, brugernavn: pi og adgangskode: raspberry. Klik nu på “OK”.

13. I løbet af få sekunder vil Raspberry Pi’s skærm være live på skærmen på din bærbare Windows 10-skærm. Gennemgå nu instruktionerne på skærmen, og indstil Raspberry Pi. Hvis du får fejl, skal du gå videre til næste afsnit.

Troubleshoot: Hvis du får fejlen “Kan ikke vise skrivebordet i øjeblikket” på Raspberry Pi uden hoved

Hvis du får fejlen “Kan ikke vise skrivebordet i øjeblikket”, mens du forsøger at tilslutte din Raspberry Pi til en bærbar computerskærm, er der intet at bekymre sig om. Følg nedenstående trin for at løse problemet.

1. Åbn Kommandoprompt og indtast nedenstående kommando, og tryk på enter.

Artiklen fortsætter under annoncen

ssh pi@[IP address]

2. Indtast raspberry som adgangskode, og tryk på enter. Hvis du har ændret adgangskoden tidligere, skal du indtaste den nye adgangskode.

3. Du logger ind som pi. Kør nu nedenstående kommando for at starte værktøjet Configuration. sudo raspi-config

4. Her skal du åbne “Display Options” og navigere til “Resolution”. Men hvis du har en gammel Raspberry Pi, finder du denne indstilling under “Advanced Options” (Avancerede indstillinger).

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Vælg en anden opløsning end “Default”. I henhold til din bærbare computers formatforhold og skærmopløsning kan du vælge en anden tilstand.

6. Tryk nu på Tab for at gå til “Afslut” og luk vinduet.

7. Endelig åbner du VNC Viewer, og denne gang vil du kunne oprette forbindelse til Raspberry Pi’s skrivebordsmiljø uden problemer. Hvis fejlen “Cannot currently show the desktop” fortsætter, skal du blive ved med at ændre opløsningen og kontrollere, hvilken opløsning der virker for dig.

Opsætning af en Raspberry Pi uden hoved uden Ethernet-kabel, skærm eller router

Sådan kan du få adgang til en Raspberry Pi uden Ethernet-kabel eller skærm. Jeg har også nævnt en måde for brugere, der ikke har en router derhjemme. Du kan bruge din mobils hotspot til at oprette et Wi-Fi-netværk. Anyway, det er alt fra os. Hvis du med succes har sat Raspberry Pi op, vil jeg stærkt anbefale dig at installere Pi-hole på Raspberry Pi for at blokere annoncer og trackere fra hele netværket. Og hvis du har spørgsmål, så kommenter dem nedenfor og lad os vide det.

Artiklen fortsætter under annoncen