Sådan konfigureres forældrekontrol på Chromebooks

10. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Chromebook er ret populær blandt studerende og børn, da den giver en enkel og let computeroplevelse. Den tilbyder også et væld af funktioner, så forældre kan overvåge deres børns aktiviteter. Med forældrekontrol på Chromebook kan du indstille skærmtid, justere indholdsindstillinger på internettet, filtrere specifikt indhold, blokere eller godkende apps, køb og meget mere. Så hvis du vil passe på dine børn og konfigurere forældrekontrol på deres Chromebook, er her de trin, du skal følge.

Opsætning af forældrekontrol på Chromebooks (2021)

Før vi går videre, skal du huske på, at du skal starte opsætningen af forældrekontrollen på dit barns Chromebook. I løbet af processen skal du indtaste forældrenes kontooplysninger, men du kan fjerne dem senere. Her er, hvordan du skal gøre det.

1. Klik på panelet Hurtige indstillinger nederst til højre, og åbn siden Indstillinger.

2. Gå derefter til menuen “Personer“, og klik på “Indstil” under afsnittet “Forældrekontrol”.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Der åbnes et nyt vindue. Klik på “Kom godt i gang” for at fortsætte.

4. Klik på “Next” (Næste) og vælg dit barns konto. Klik herefter på “Ja“.

5. På den næste side finder du alle de indstillinger, som du kan overvåge for dit barn. Klik på “Mere”, og gå derefter videre. Herefter bliver du bedt om at indtaste forældrekontoinformationer.

Læs også  Guide til at ændre app-tilladelser på Android

6. Når du har bekræftet forældrenes kontooplysninger, skal du klikke på “Næste”, og du vil finde alle de muligheder, du kan føre tilsyn med. Fra godkendelse af Play-køb til Google Chrome-filtre og skærmtid kan du justere alle indstillinger her. Jeg vil f.eks. blokere modne websteder på Google Chrome.

Artiklen fortsætter under annoncen

7. På den næste side kan du se alle de indstillinger, der er under forældrekontrol på en Chromebook. Rul nedad, og indtast barnets adgangskode for endelig godkendelse.

8. Til sidst bliver du bedt om at logge ud. Dette vil fjerne forældrenes konto fra Chromebook’en. Når barnet nu logger ind, vil det være under opsyn.

9. Som forælder kan du installere Google Family Link for forældre appen (Gratis) på din smartphone for at godkende køb, kontrollere skærmtid og justere indstillinger for indhold. Sørg for at logge ind med den samme forældrekonto, som du brugte ovenfor til at forbinde dit barns konto. Som du kan se her, kan du ændre alle forældreindstillingerne fra din smartphone.

Overvåg dit barns Chromebook med forældrekontrol

Så ja, det er sådan, du kan konfigurere forældrekontrol på dit barns Chromebook og justere alle de indstillinger, du ønsker for dit barn. Processen er en smule indviklet, men du kan indstille alt, hvis du holder dig til guiden og følger instruktionerne på skærmen. Nå, men det var alt fra os. Hvis du vil lære flere sådanne Chromebook tips og tricks, kan du gå igennem vores linkede artikel. Hvis du også ønsker at købe en ny bærbar computer til dit barn til en overkommelig pris, kan du tjekke de bedste Chromebooks til børn på markedet lige nu. Og hvis du har spørgsmål, så kommenter nedenfor og fortæl os det.

Læs også  Styr din iPhone fra Windows PC: se hvordan du gør
Artiklen fortsætter under annoncen