Sådan finder du din offentlige og lokale IP-adresse på Windows eller Mac

11. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

En IP-adresse er en unik identifikator, der tildeles enheder, der er forbundet til internettet eller et lokalt netværk i din organisation. Nu behøver vi normalt ikke at beskæftige os med IP-adresser, da vi kan skrive Apple.com takket være DNS. Men der kan være tidspunkter, hvor du har brug for at få adgang til din computers IP-adresse, f.eks. til spil eller andre administrative formål. Hvis det er det, du leder efter, er der flere måder, du kan finde IP-adressen på i Windows og Mac. Lad os tage et kig på alle de tilgængelige metoder.

Find din IP-adresse på Windows eller Mac (2021)

Især Windows tilbyder en hel masse måder at finde din lokale (interne) IP-adresse på, bl.a. ved hjælp af kommandoprompten og PowerShell. Vi vil beskrive alle metoderne i detaljer i denne artikel. Vi vil også fortælle dig om tredjepartswebsteder, der hjælper dig med at finde IP-adressen på dine tilsluttede enheder. Så lad os uden yderligere forsinkelse se, hvordan du kan finde IP-adressen på din Windows 10- og Mac-computer.

Offentlig (eller ekstern) IP-adresse vs. lokal (eller privat) IP-adresse

Før du lærer om, hvordan du finder din IP-adresse (Internet Protocol Address), er det vigtigt at vide, at der er to forskellige typer IP-adresser for enhver tilsluttet enhed. Den ene er den offentlige IP (kan være enten statisk eller dynamisk), som din internetudbyder (ISP) har tildelt, og den er den samme for alle enheder, der bruger den pågældende forbindelse. Den anden er Local IP, som varierer fra enhed til enhed.

I modsætning til Public IP er det din router, der definerer den lokale IP. Den tildeler en anden netværksidentifikator til hver enhed på netværket, f.eks. dine computere, telefoner, tablets osv. Mens din Public IP er synlig for alle websteder, du besøger (medmindre du bruger en VPN eller proxy), er din lokale IP mere privat, fordi den ikke kan ses uden for dit private netværk (hjemme eller på kontoret).

Artiklen fortsætter under annoncen

Generelt henviser “IP-adresse” til den eksterne (offentlige) IP-adresse, men vi viser dig, hvordan du finder din offentlige IP-adresse samt din lokale IP-adresse på din Windows 10- og Mac-computer. Der er kun en eller to måder at finde førstnævnte på, mens Windows tilbyder flere måder at kontrollere sidstnævnte på.

Find offentlig IP-adresse ved hjælp af tredjepartswebsteder

Der er mange websteder online, som kan vise dig din offentlige IP-adresse. Du kan besøge disse websteder ved hjælp af en standard webbrowser og kontrollere din eksterne IP. Bemærk, at personer med en dynamisk IP-adresse vil se deres IP ændres, hver gang de slukker for deres router. For folk med statisk IP vil din adresse forblive den samme, uanset hvor mange gange du genstarter din router.

 • To af de mest pålidelige websteder til IP-tjekning er WhatIsMyIP.com (besøg) og WhatIsMyIPAddress.com (besøg). Hvis du går ind på et af disse websteder, kan du se dine IPv4- og IPv6-adresser i midten.
Læs også  Sådan tilføjes tredjepartsapps til Microsoft Teams

Bemærk: Denne metode fungerer uanset enhed eller operativsystem og kan anvendes til både Mac- og Windows 10-computere samt Android- og iOS-enheder.

Find lokal IP-adresse på Windows 10

Der er flere måder at finde din lokale IP-adresse på Windows 10 på. Du kan enten gøre det ved hjælp af indbyggede GUI-muligheder eller via kommandoprompten. Her er de nemmeste måder at finde din lokale IP-adresse på i Windows 10:

Artiklen fortsætter under annoncen

Metode 1: For Wi-Fi-forbindelse

 • Først og fremmest skal du højreklikke på Wi-Fi-ikonet [1] nederst til højre på dit Windows-skrivebord og trykke på “Åbn netværks- og internetindstillinger” [2].
 • Klik nu på “Egenskaber” for at se flere detaljer om det trådløse netværk, du er forbundet til i øjeblikket.

Bemærk: Du kan også komme til vinduet med netværksegenskaber ved at klikke på Wi-Fi-symbolet på proceslinjen og vælge “Egenskaber” for det netværk, du er forbundet til.

 • I vinduet Wi-Fi-egenskaber kan du se dine IPv6- og IPv4-adresser.

Hvis du er usikker på, hvad IPv4 og IPv6 betyder, kan du læse vores detaljerede artikel om IPv4 og IPv6, hvor vi fortæller dig, hvad de betyder, og hvordan de adskiller sig fra hinanden.

Metode 2: For Ethernet-forbindelse

 • Hvis din pc er tilsluttet direkte til dit modem via et Ethernet-kabel, vil du se et Ethernet-ikon i stedet for Wi-Fi-ikonet på din proceslinje. Klik på det, og vælg det netværk, du er tilsluttet øverst.
 • Klik derefter på dit netværks navn i vinduet “Network and Internet Settings”.
 • På den næste side skal du rulle ned for at se din IP-adresse under afsnittet Properties (Egenskaber).

Metode 3: Brug af kommandoprompt

 • Hvis du vil finde din IP-adresse ved hjælp af kommandoprompt på Windows 10, skal du kopiere+klistre følgende kommando ind i kommandopromptvinduet og trykke på Enter: ipconfig /all

Bemærk: Du kan også kun bruge ipconfig uden /all kvalifikatoren. Hvis du ikke ved, hvordan du får adgang til kommandoprompt, kan du også bruge tastaturgenvejen Win-tasten + R og skrive “cmd” og trykke på enter. Kommandoprompt-vinduerne åbnes på din pc.

 • Windows vil nu vise alle IP-informationer for alle netværkskort, der er i brug i øjeblikket. Rul lidt nedad, og du vil kunne se både din IPv4- og IPv6-adresse.

Metode 4: Brug af Network and Sharing Center

 • En anden nem måde at finde din IP-adresse på i Windows er ved at åbne “Network and Sharing Center” fra kontrolpanelet. Du kan forresten åbne Kontrolpanelet ved blot at søge efter det ved hjælp af Windows’ søgelinje.
 • I vinduet Network and Sharing Center skal du klikke på “Change Adapter Settings” på venstre side.
 • Nu dobbeltklikker du (eller højreklikker -> Status) på navnet på netværket.
 • Til sidst skal du klikke på knappen ‘Details‘ for at se både din IPv4- og IPv6-adresse i det næste vindue.
Læs også  Sådan installerer du udvidelser til Google Chrome på Android

Metode 5: Brug af Systeminformation

 • Du kan også tjekke din IP-adresse fra Windows Systeminformation. For at komme til SysInfo vinduet skal du åbne feltet Kør (Windows-tasten + R), skrive “msinfo32” (uden anførselstegn) og trykke på “OK” eller Enter.
 • Udvid nu “Components -> Network” i venstre rude af SysInfo vinduet ved at klikke på “+” tegnene ved siden af. Vælg nu “Adapter” under Netværk. Endelig skal du i højre rude finde adapteren til din aktuelle forbindelse. Rul ned, og du vil se din lokale IPv4- og IPv6-adresse opført sammen.

Metode 6: Brug af Windows PowerShell

 • Du kan finde din lokale IP-adresse ved hjælp af Windows PowerShell ved at kopiere+klistre følgende kommando: Get-NetIPConfiguration i PowerShell-vinduet (åbn det ved at søge efter det i Windows-søgningslinjen). Tryk derefter på Enter. Du vil nu se de lokale IPv4- og IPv6-adresser for din Windows-computer.

Bemærk: Du kan også bruge kommandoen gip til at finde din lokale IP-adresse ved hjælp af Windows PowerShell.

Artiklen fortsætter under annoncen

Metode 7: Brug af Windows Task Manager

 • Start Windows Task Manager (Ctrl+Shift+Esc) og gå til fanen “Performance” (ydeevne). Vælg nu “Wi-Fi” eller “Ethernet” i venstre sidefag, afhængigt af hvordan du er forbundet til internettet. Du vil nu se både din IPv4- og IPv6-adresse nederst i højre rude.

Find lokal IP-adresse på Mac, MacBook og iMac

For at finde din offentlige IP-adresse på Mac skal du navigere til de IP-tjek-websteder, der er linket til tidligere i denne artikel. Som vi allerede har nævnt, fungerer de perfekt til alle desktop- og mobilplatforme. For at finde den lokale IP-adresse på din Mac skal du bruge følgende metode:

 • Klik på Apple-ikonet i øverste venstre hjørne af skærmen, og vælg “Systemindstillinger” i drop-down-menuen.
 • Vælg nu “Netværk” i vinduerne med systemindstillinger.
 • Endelig skal du i venstre sidepanel klikke på det netværk, du i øjeblikket er forbundet til (hvis det ikke allerede er fremhævet). Du bør nu kunne se navnet på dit netværk og den lokale IP-adresse for din Mac-enhed. Som sædvanlig vil den næsten helt sikkert starte med 192.168.x.x.

Find nemt IP-adressen (Internet Protocol (IP) på din computer

Så nu hvor du ved, hvordan du kan tjekke din IP-adresse på Windows og Mac ved hjælp af tredjepartswebsteder, kommandoprompten, PowerShell og en række andre metoder, kan du gå i gang med at finde ud af de offentlige og private IP-adresser for din computer. Hvis du i mellemtiden er bekymret for at udsætte din offentlige IP-adresse for alle de websteder, du besøger på internettet, kan du tjekke de bedste VPN-tjenester til Windows og dit Android TV. Se også, hvordan du kan ændre dine DNS-indstillinger på Windows og Android for at forhindre din internetudbyder i at snage i dine onlineaktiviteter.