Sådan fjernes din off-Facebook-aktivitet (vejledning)

6. august 2020 0 Af Mathias

Det må være sket, at du søgte efter en sko i en shopping-app, og den næste ting, du støder på, er nøjagtig den samme annonce på dit Facebook-feed. Dette er ikke troldmand, men en dyb integration mellem apps og tjenester, der giver Facebook mulighed for at lære om dine præferencer fra din aktivitet på andre apps. Grundlæggende inkluderer virksomheder som Spotify, Zomato, Airbnb, et al. Facebook SDK i deres apps og rapporterer din aktivitetshistorie til Facebook – dine musikpræferencer, madvalg, placeringsoplysninger osv.

Facebook kalder disse data “Off-Facebook Activity” og målretter brugere med personaliserede annoncer og tjenester ved at bruge dem. Hvis du vil forhindre Facebook i at få adgang til din aktivitetshistorie indsamlet fra andre apps, er du kommet til det rigtige sted. Her viser vi dig, hvordan du fjerner din off-Facebook-aktivitet og deaktiverer funktionen permanent. Så lad os nu gennemgå guiden.

Fjern din off-Facebook-aktivitet

  • På Android- og iOS-enheder

1. Åbn Facebook-appen på din Android- eller iOS-enhed, og flyt til hamburger-menuen i øverste højre hjørne. Udvid her “ Indstillinger og privatliv ” og åbn “Settings”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Remove Your Off-Facebook Activity

2. Rul nu ned til afsnittet “Din Facebook-information”. Tryk på “ Off-Facebook Activity “.

Remove Your Off-Facebook Activity

3. Når du er her, skal du trykke på “Administrer din aktivitet uden for Facebook”. På næste side vil du finde alle tredjepartsapps , der har rapporteret din aktivitetshistorik til Facebook. Nu skal du trykke på “Ryd historik”, og det fjerner al din off-Facebook-aktivitet, der er indsamlet fra andre apps.

Læs også  Sådan gendannes slettede filer på Mac: 6 metoder
Artiklen fortsætter under annoncen

6. Clear History

4. I tilfælde af at du permanent vil forhindre Facebook i at bruge data indsamlet fra tredjepart apps til ethvert formål, tryk så på “Flere indstillinger” og åbn “Administrer fremtidig aktivitet”.

Remove Your Off-Facebook Activity

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Deaktiver nu skiftet til “Fremtidig off-Facebook-aktivitet”. Det er det. Husk, at selvom dette forhindrer Facebook i at bruge dine data til annoncetilpasning og andre formål, vil tredjepartsapps stadig rapportere din aktivitet til Facebook.

Sådan fjernes din off-Facebook-aktivitet (vejledning)

  • På Internettet

1. Hvis du bruger Facebook på nettet, kan du blot åbne Off-Facebook-aktiviteten side ved at klikke på linket. Klik derefter på “Administrer din off-Facebook-aktivitet”.

Remove Your Off-Facebook Activity

Artiklen fortsætter under annoncen

2. På den næste side skal du klikke på knappen “ Ryd historie ”, og du er færdig . Det sletter al din off-Facebook-aktivitet, der er indsamlet fra apps fra tredjepart.

Remove Your Off-Facebook Activity

3. Du kan også klikke på “Administrer fremtidig aktivitet” og slukke for vippekontakten for permanent deaktiver Facebook fra at bruge tredjepartsdata.

Stop Facebook i at indsamle din aktivitetshistorie fra tredjepartsapps

Så det er sådan du kan fjerne din Off-Facebook-aktivitet og forhindre Facebook i at bruge dine personlige præferencer . For mig er det rystende, at så mange større apps regelmæssigt sender aktivitetsdata fra deres brugere til Facebook uden aktivt samtykke. Jeg håber, at en dag virksomheder vil fjerne Facebook SDK helt fra deres apps. Alligevel er det alt sammen fra os. Hvis du fandt, at artiklen var nyttig, skal du kommentere nedenfor og fortæl os det. Og for mere sådan information, kan du gennemgå vores artikel om de bedste Facebook-tip og -tricks.