Sådan oprettes en fuld Windows 10-sikkerhedskopi

5. december 2020 Slået fra Af Mathias

Windows 10 er et fantastisk operativsystem med avancerede sikkerhedsfunktioner og masser af sikkerhedsforanstaltninger. Vi kan dog ikke udelukke muligheden for systemfejl med nogen elektronisk enhed. Der kan være hardware- eller softwareproblemer, der kan lamme systemet fuldstændigt. I sådanne tilfælde anbefales det stærkt at tage en sikkerhedskopi, og det bliver mere i betragtning af, at Windows tidligere har været udsat for systemfejl og BSOD-fejl. Mens nulstilling af Windows 10 kan løse nogle af disse problemer, vil du i de fleste tilfælde miste dine data. Så for at undgå sådanne uforudsete fejl skal vi tage en Windows 10-sikkerhedskopi og gemme den på en separat hukommelsesenhed som en ekstern harddisk. Til denne artikel har vi foretaget grundig undersøgelse og fundet nogle gode indfødte og tredjepartsværktøjer til at oprette Windows 10-sikkerhedskopi. Så uden videre, lad os begynde med guiden.

Oprettelse af sikkerhedskopi af Windows 10-enheder i 2020

I denne artikel skal vi diskutere både native- og tredjepartsløsninger til oprettelse af sikkerhedskopi af dine Windows 10-maskiner, så du ikke behøver at miste dine data.

Native Method

Microsoft tilbyder tre måder at oprette en Windows 10-sikkerhedskopi på. Den nemmeste metode er Filhistorik, som lader dig sikkerhedskopiere dine vigtige filer til en separat hukommelsesenhed. Den anden måde er at oprette et komplet systembillede, som hjælper dig med at gendanne din pc fra hardwarefejl eller OS-skader. Den tredje er en skybaseret sikkerhedskopi gennem OneDrive. Så efter at have talt kort om de forskellige måder, lad os dykke dybt og lære om alle metoderne i detaljer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sikkerhedskopier Windows 10 ved hjælp af filhistorik

Ved hjælp af filhistorikfunktionen kan vi oprette nøjagtige kopier af drev og gem det på en separat hukommelsesenhed. Husk, at denne proces kun sikkerhedskopierer dine filer og ikke Windows OS . Hvis du vil oprette en fuld Windows 10-sikkerhedskopi inklusive systemfiler, skal du gå til næste afsnit. Du skal også bruge en ekstra hukommelseslagerenhed til at gemme sikkerhedskopien. Du kan bruge en bærbar harddisk eller et pennedrev til at gemme sikkerhedskopien.

1. Tilslut først din eksterne lagerenhed. Åbn nu Windows-indstillinger ved at trykke på “Windows” og “I” -tasterne med det samme. Her åbner “Opdatering og sikkerhed”.

Back Up Important Files Using File History

2. Skift derefter til til fanen “Backup” i venstre rude. Klik på “Tilføj et drev” under “Sikkerhedskopiering ved hjælp af filhistorik”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Back Up Important Files Using File History 2

3. Her finder du den flytbare hukommelseslagerenhed. Klik på den, så er du klar til automatisk at sikkerhedskopiere dine filer.

Back Up Important Files Using File History 3

Artiklen fortsætter under annoncen

4. På den næste side kan du tilpasse forskellige indstillinger, f.eks. Hvilke mapper der skal sikkerhedskopieres og hyppigheden af sikkerhedskopier.

Back Up Important Files Using File History 4 Back Up Important Files Using File History 4 Opret en fuld Windows 10-sikkerhedskopi med sikkerhedskopiering og gendannelse

Du kan oprette en fuld Windows 10-sikkerhedskopi med Backup and Restore-funktionen. Det giver dig mulighed for at oprette en nøjagtig kopi af din harddisk inklusive operativsystemet . Hvis der er hardwarefejl eller operativsystemproblemer i fremtiden, kan det fulde systembillede hjælpe dig med at gendanne din pc til arbejdstilstand med alle dine personlige filer intakte. Interessant nok blev Backup og gendannelse først frigivet med Windows 7, men det er ikke i aktiv udvikling lige nu. Den samme funktionalitet er sendt med Windows 10 uden større ændringer. Efter at have sagt alt dette, lad os begynde med trin.

1. Åbn Kontrolpanel og klik på “Backup og gendannelse (Windows 7)” under System og sikkerhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Create a Full Windows 10 Backup with Backup and Restore

2. Klik her på “Opret et systembillede” .

Create a Full Windows 10 Backup with Backup and Restore 2

3. Vælg nu det drev, hvor du vil gemme det komplette systembillede, og klik på knappen “Næste”. Det anbefales, at du gemmer det på en separat hukommelsesenhed for at gendanne din pc fra uforudsete skader.

Artiklen fortsætter under annoncen

Create a Full Windows 10 Backup with Backup and Restore 2

4. Dernæst kan du vælge de ekstra drev, der skal medtages i systembilledet . Klik derefter på “Start sikkerhedskopiering” . Det er det. Sikkerhedskopieringsprocessen starter i baggrunden, og du får besked, når den er færdig.

Create a Full Windows 10 Backup with Backup and Restore 5

Sikkerhedskopier med OneDrive

Hvis du vil sikkerhedskopiere alle dine vigtige filer og mapper til skyen så kan du bruge OneDrive. Det kommer forudinstalleret på Windows 10, så du behøver ikke at installere det manuelt. Sådan kan du bruge det til at synkronisere dine filer problemfrit med skyen.

1. Tryk en gang på “Windows” -knappen, og skriv OneDrive . Du finder appen øverst i søgeresultatet. Klik på den.

Create a Full Windows 10 Backup with Backup and Restore 5

2. Log ind på din Microsoft-konto her. Hvis du ikke har en Microsoft-konto, skal du gå her og oprette en.

Artiklen fortsætter under annoncen

Back Up with OneDrive

3. Derefter finder du OneDrive-mappen i din “Bruger” -mappe . Her kan du flytte en fil eller mappe, og den synkroniseres med det samme til OneDrive. Hvis du vil have adgang til filerne i skyen, kan du gøre det ved at følge dette link. Du er færdig.

Back Up with OneDrive 3

Artiklen fortsætter under annoncen

Tredjepartsværktøjer

I dette afsnit vil vi lære om nogle gode tredjepartsapplikationer, der kan oprette komplette Windows 10-sikkerhedskopier med få klik . Vi vil tale om to fantastiske apps, der kan oprette et komplet systembillede og en separat app til sikkerhedskopiering af dine filer til sky. Så når det er sagt, lad os begynde med den første app.

Macrium Reflect Free

Macrium Reflect er den bedste måde at klone din harddisk til en ekstern hukommelsesenhed. Det fungerer meget lig funktionen Backup og gendannelse, men giver en masse tilpasning og funktioner. Den store del er, at du kan oprette et enkelt systembillede, som kan monteres på et pen-drev eller harddisk som et startbart medie . Dybest set vil du være i stand til at klone dit system til andre pc’er med et par klik. Lad os nu gennemgå trinnene.

1. Download den gratis version af Macrium Reflect herfra. Du kan også vælge den betalte version, der koster $ 69,95 for ekstra funktioner. Imidlertid er den gratis version ganske god og har alle de nødvendige funktioner , der kræves for en komplet Windows 10-sikkerhedskopi.

2. Kør installationsprogrammet, og du får en masse muligheder. Hold det som det er, og klik på knappen “Download”. Installationsprogrammet begynder at downloade installationsfilen. Klik videre på “Næste”, hvor det er nødvendigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Macrium Reflect Free

3. Du bliver nødt til at registrere dit e-mail-id og give nøglen til at fortsætte med installationen.

Macrium Reflect Free

4. Når installationen er afsluttet, åbnes Macrium Reflect. Vælg her de drev, du vil sikkerhedskopiere, og klik på “image this disk” .

Artiklen fortsætter under annoncen

Macrium Reflect Free 3

4. Derefter skal du vælge destinationsmappen for at gemme Windows 10-sikkerhedskopibilledet . Klik nu på “Næste”.

Macrium Reflect Free 3

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Vælg her skabelonen til din Backup-plan. Det betyder grundlæggende, hvordan og hvornår sikkerhedskopieringsplanen vil forekomme. Den bedste plan er “Differential Backup Set” , så vælg det, og klik blot på knappen “Næste”.

Macrium Reflect Free 4

6. Her får du vist resuméet af backup-drev, regler og tidsplaner. Klik på “Udfør”, så er du klar til at sikkerhedskopiere Windows 10 uden problemer.

Macrium Reflect Free 6

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Det anbefales at flytte sikkerhedskopifilen til en separat hukommelsesenhed eller blot vælge et separat flytbart medie som destinationsmappe . Det sparer dig for meget besvær, hvis hardwaren går i stykker i fremtiden.

8. Hvis du bytter en ny harddisk eller flytter til en ny pc, vil jeg anbefale dig at gå til “Klon denne disk”. Det kopierer alt fra opstartspartition til typen af disk inklusive OS og personlige filer. Men du skal bruge en separat harddisk til at klone dit system.

9. Der er også forskellige funktioner tilgængelige i Macrium Reflect inklusive scheduler, backup til bestemte mapper, system image backup osv. Du kan gå igennem dem og finde den bedste måde at oprette en fuld Windows 10 backup på.

Læs også  Sådan får du mørk tilstand på WhatsApp Desktop (Windows og Mac)
Artiklen fortsætter under annoncen

AOMEI Backupper

AOMEI Backupper er et andet godt værktøj til at skabe en komplet Windows 10-sikkerhedskopi. USP for denne app er dens brugervenlige grænseflade. Hvis du finder Macrium Reflect for at være overvældende, kan du gå til AOMEI Backupper. Det har næsten alle funktionerne inklusive disk, filer, system- og partitionssikkerhedskopiering. Sådan kan du bruge det.

1. Download den gratis version af AOMEI Backupper herfra. Hvis du vil have avancerede funktioner, kan du også gå til den professionelle udgave til $ 49,95.

2. Installer programmet, og åbn det. Du finder disse to muligheder på startskærmen. Klik på “Backup”.

Macrium Reflect Free 6

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Vælg her den type sikkerhedskopi, du vil lave. Hvis du vil oprette en Windows 10-backup udelukkende til operativsystemet , skal du vælge “System Backup” og klikke på “Next”.

AOMEI Backupper

4. Vælg her destinationsmappen for at gemme sikkerhedskopifilen, og klik på “Start sikkerhedskopiering”. Du kan bruge begge, lokalt eller eksternt drev til at gemme Windows 10-backupbillede.

AOMEI Backupper 2

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Hvis du vil sikkerhedskopiere bestemte mapper, kan du vælge “File Backup”. Og for komplet sikkerhedskopiering af harddisken skal du vælge “Disk Backup”. Hvis du automatisk ønsker at sikkerhedskopiere mapper på et bestemt tidspunkt, skal du vælge “File Sync” . Endelig, hvis du vil beholde Master Bootloader med gendannelsespartitionen, skal du vælge “Partition backup”. Dette giver dig mulighed for backup af gendannelses-OS på bærbare computere.

6. Så det er sådan, du kan oprette et Windows 10-backupbillede ved hjælp af AOMEI Backupper. Du kan også bruge “Clone” -funktionen, hvis du bytter ny harddisk eller flytter til en SSD.

AOMEI Backupper 3

Artiklen fortsætter under annoncen

Sikkerhedskopiering og synkronisering fra Google

Selvom lokal sikkerhedskopiering er fantastisk, gør cloudlagringsløsningerne nogle gange ting meget nemmere at gemme finde vores filer. Hvis du ønsker at problemfrit sikkerhedskopiere vigtige filer til skyen, er Backup og synkronisering fra Google en god mulighed. Du kan bruge den til at uploade dine filer og mapper til Google Drive med det samme . Sådan kan du bruge Backup og synkronisering på Windows 10.

1. Først og fremmest skal du downloade Backup og Sync herfra og køre det. Log nu på din Google-konto.

AOMEI Backupper 4

2. Derefter beder den dig om at vælge foruddefinerede mapper, som den automatisk sikkerhedskopierer . Klik på “Næste”, så er du klar til at sikkerhedskopiere Windows 10-filer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Backup and Sync from Google

3. En Google Drive-mappe oprettes også i din “Bruger” -mappe . Hvis du øjeblikkeligt vil sikkerhedskopiere en fil til Google Drev, skal du bare indsætte den i mappen Google Drev, og du er færdig. Du kan finde alle dine synkroniserede filer og mapper på Google Drev.

Backup and Sync from Google 2

Tag en Windows 10-sikkerhedskopi og red dig selv fra uforudsete datatab

Så det slutter vores artikel om, hvordan du opretter en fuld Windows 10-sikkerhedskopi. Som vi så, har Windows 10 to gode måder at oprette en sikkerhedskopi på. Hvis du vil sikkerhedskopiere vigtige filer og drev, kan File History få tingene gjort. Men hvis du er bange for, at din pc en dag fejler dig, kan du oprette et komplet systembillede. Det hjælper dig i det lange løb. Og hvis du ikke er tilfreds med oprindelige Windows-værktøjer, kan du gå til tredjepartsapps. Jeg vil anbefale Macrium Reflect, da det er en kraftfuld app med flere funktioner. Så det kommer alt fra os. Hvis du kunne lide artiklen eller vil dele din yndlingsmetode til sikkerhedskopiering af Windows 10, så lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor. Backup and Sync from Google 2

Artiklen fortsætter under annoncen
) / brugerdefineret css / .tdi_2_fff.td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_fff .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_fff.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_fff.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_fff.td-a-rec-img {text-align: center; }}