Sådan kontrolleres CPU-temperatur på Mac

12. august 2020 0 Af Mathias

Der nægter ikke det faktum, at macOS er mere effektiv end andre desktop-operativsystemer, herunder Windows. Men det betyder ikke, at operativsystemet er uden nogen påfald eller smertepunkter. Hvis manglen på en indbygget funktion til at deaktivere Turbo Boost virker irriterende, føles manglende evne til at kontrollere CPU-temperatur på Mac intet mindre end et klassisk puslespil. Mens Activity Monitor tilbyder en måde at se, hvordan apps og andre processer påvirker CPU, GPU, energi, disk, hukommelse og netværksforbrug, er den indbyggede task manager stadig temmelig begrænset og mangler en klar klipfunktion for at vise CPU’s aktuelle temperatur på macOS. Men bekymrer sig ikke, det er her tredjeparts Mac-apps træder i kraft.

Sådan vises CPU-temperatur på macOS

Før Kom godt i gang med trin, lad os rydde et par grundlæggende spørgsmål!

Hvorfor har du brug for at spore CPU-temperaturen på din Mac?

Der er flere grunde til, at du måske ønsker at holde styr på CPU-temperaturen på macOS. Måske prøver du at benchmark din nytilkøbte maskine, eller måske vil du gerne finde ud af, hvornår fans faktisk kommer i gang. Derudover kan det også give dig mulighed for at finde ud af, om du overdriver CPU’en eller ej ved at lade apps med højoktan eller ressource-hogging køre amuck.

Så hvad er den ideelle CPU-temperatur?

Da den normale CPU-temperatur varierer fra model til model, er det lidt vanskeligt at påpege et præcist tal, der kan være den bedste repræsentant for alle. Men hvis jeg skulle nedbryde det på simpelt sigt, ville jeg sige, at jo køligere CPU-temperaturen er, jo bedre er det for din computers sundhed.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den normale stuetemperatur 22-24 grader celsius er ideel til CPU-temp. Men selv hvis computeren kører 10 grader celsius over det omgivende niveau, er det stadig temmelig okay. Lang historie er kort, den normale CPU-temperatur skal være omkring 45-65 grader for et sundt system. Så hvis antallet går over dette normale niveau, skal du tænke på at skære ned arbejdsmængden på CPU’en. Nu hvor foredraget er forbi, er det tid til at løbe gennem de hurtige trin.

Læs også  Sådan vises tilgængelighedsgenveje i menulinjen og kontrolcenter i macOS Big Sur

Kontroller CPU-temperatur på macOS ved hjælp af Fanny-appen

Hver gang jeg tænker på at spore CPU-temperaturen på macOS, er den app, der øjeblikkeligt tænker mig, Fanny. Den bedste del ved det er sandsynligvis evnen til at arbejde som en indbygget macOS-funktion. Når du har installeret denne app og konfigureret den (det kræver næppe et par trin), kan du hurtigt se på mange ydelsesdefinerende aspekter som CPU / GPU temp. Hvad mere er, det er tilgængeligt gratis.

1. For at komme i gang download Fanny på din Mac .

2. Når du har downloadet appen, skal du klikke på ikonet Notification Center (tre stablede vandrette linjer) i øverste højre hjørne af skærmen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Click on the Notification Center icon Click on 1New

Alternativt kan du stryge til venstre fra højre kant af pegefeltet for at få adgang til Notification Center på din computer.

3. Sørg nu for, at fanen I dag er valgt. Klik derefter på 1New i bunden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Click on 1New

4. Klik derefter på knappen “+” til højre for Fanny.

Click on the plus button to the left of Fanny

Det er stort set det! Fra nu af kan du kontrollere CPU-temperaturen på din macOS-enhed lige fra Notification Center.

Artiklen fortsætter under annoncen

View CPU temperature on macOS

Desuden kan du også klikke på Fanny’s menulinjeikon for at se din Mac’s aktuelle CPU-temperatur. Bortset fra at vise CPU-temperaturen, giver denne praktiske app dig også mulighed for at holde styr på den aktuelle hastighed, målhastighed, minimumshastighed, maksimal hastighed, antal fans og GPU-temperatur på din computer.

Check CPU temp of mac using menu bar app

Artiklen fortsætter under annoncen

Bedste Fanny-alternativer til visning af CPU-temperatur på Mac

Mens Fanny forbliver den mest populære underretningscenterwidget til sporing af CPU-temperaturen sammen med andre vigtige systemoplysninger om Mac, er der et par af bemærkelsesværdige apps, der er dygtigere. Og hvis du ikke har noget imod at bruge et par dollars til ekstra funktionaliteter, ville de være værd at tage et kig.

1. Monit

Skulle du ønske at gå efter en lidt mere funktionsrig CPU-temperatursporing Mac-app , Vil jeg anbefale dig at prøve Monit. Appen fungerer effektivt ved at tilbyde en hurtig måde at tjekke Macs nøgleprestationsdata på. For eksempel kan du bruge denne app til at tjekke flere vigtige ydelser, der definerer ting som CPU, netværk, disk, hukommelse og endda batteri . Selvom denne widget til underretningscenter kommer på $ 2,99, er det værd at prisen overvejes de bemærkelsesværdige funktioner og pålidelige ydelser.

Læs også  Sådan stopper du irriterende autoplay-videoer på Facebook, Twitter, Instagram og andre websteder

Monit notification center widget Pris: $ 2.99

2. iStat-menuer

For de mennesker, der er på udkig efter en komplet menubar-systemadministrator , iStat-menuer er hænderne ned den bedste indsats. Det, der giver det en fordel i forhold til mange andre rivaler, er evnen til at vise en bred vifte af nøgleprestationsmetrics inklusive CPU, GPU , hukommelse, diskbrug, netværksbrug, diskaktivitet, batteri og mere. Desuden kan denne macOS-app tilpasses fuldt ud, så du kan skjule uønskede oplysninger og få den til kun at vise de statistikker, der betyder noget for dig. Men husk, at alle disse godbidder koster ($ 10), du er mere end andre apps.

Artiklen fortsætter under annoncen

iStat Menus

Pris: $ 9.99

Hold styr på den aktuelle CPU-temperatur på din Mac med lethed

Så det er sådan, du kan holde øje med CPU-temperaturen på din Mac. Selvom jeg er meget tilfreds med ydelsen af ​​disse tredjeparts apps, ville jeg meget gerne have en indbygget macOS-funktion til denne specifikke funktionalitet. Forhåbentlig introducerer Apple det i den næste iteration af macOS dette efterår. Har du nogen feedback? Du er velkommen til at dele dine tanker i kommentarerne og fortæl os også, hvilken af ​​disse apps der har været i stand til at fange din opmærksomhed.

Artiklen fortsætter under annoncen