Sådan installeres Flatpak og Snap App Store i Linux på Chromebook [GUI]

17. september 2020 0 Af Mathias

Linux-support på Chromebook er en velkomstudvikling, men det betyder næppe noget for almindelige forbrugere. En af grundene er ingen grafisk brugergrænseflade (GUI) til Linux App Store, der forhindrer folk i at opdage og bruge Linux-apps på Chromebook. Der er dog en måde at installere en GUI App Store på Linux på, og her skal jeg vise dig, hvordan du får det. I denne artikel giver vi dig en grundig guide til, hvordan du installerer Flatpak og Snap App Store i Linux på Chromebook. Begge disse appbutikker er ret populære i Linux-økosystemet, så du vil være i stand til at få adgang til en legion af populære Linux-apps på Chrome OS. Med alt det sagt, lad os gå videre og lære at installere en GUI-appbutik i Linux på Chromebook.

 • Installer Flatpak i Linux på Chromebook

Mens Flatpak har et betydeligt lille lager af apps, understøttes det officielt på Chromebooks, og apps kører ganske godt . Og det er derfor, vi har nævnt Flatpak i begyndelsen af denne artikel. Bortset fra det kommer Flatpak med sit eget bibliotek med vigtige pakker og sandbox-værktøjer, så det er godt. Lad os nu gå videre og installere Flatpak i Linux på Chromebook.

1. Åbn terminalen og kør nedenstående kommandoer en efter en . Flatpak installeres inden for få minutter.

 sudo apt installer flatpak sudo flatpak remote-add - hvis-ikke-findes flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Install Flatpak in Linux on Chromebook

Artiklen fortsætter under annoncen

2. I tilfælde af viser din Chromebook nogle fejl eller viser “Tilladelse nægtet” og kør derefter sudo su først for at få rootadgang. Det svarer til at få administratorrettigheder på Windows-pc’er. Derefter skal du udføre andre kommandoer en efter en. Endelig installeres Flatpak på din Chromebook.

 sudo su sudo apt installere flatpak sudo flatpak remote-add - hvis-ikke-eksisterer flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

3. Nu hvor du har installeret Flatpak med succes, lad os installere en GUI-applikation , så du nemt kan finde, installere og administrere Linux-apps i Chrome OS . Kør nedenstående kommandoer, og det installerer GUI app store.

 sudo su sudo apt installer gnome-software-plugin-flatpak 

4. Efter installationen finder du en “Software” -app med navnet inde i Linux-mappen i App-skuffen. Åbn det og voila, der har du det. En GUI-butik til Linux-apps på Chromebook. Det er fantastisk, ikke? Her kan du finde og søge efter en række Linux-apps og installere dem med et enkelt klik . Alle apps installeres fra Flatpak-arkivet.

 Sådan installeres Flatpak og Snap App Store i Linux på Chromebook [GUI] 2

5. Mens GUI app store er fantastisk, fungerer det nogle gange ikke korrekt . Så her er kommandolinjeanvisningerne, der hjælper dig med at installere Linux-apps på din Chromebook gennem terminalen. For at finde apps, du vil installere, skal du åbne Flathub i din browser og finde Linux-apps.

flathub

6. Åbn nu den app, du vil installere, og rul ned til bunden. Her finder du kommandoen til at installere app gennem terminalen. Kopier det og kør kommandoen på Terminal for at installere appen. For eksempel er her, hvordan du kan installere Spotify gennem Flatpak.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bemærk: Gentag igen, kør sudo su først for at få rodadgang. Derefter skal du udføre flatpak-kommandoerne.

 sudo flatpak install flathub com.spotify.Client 

GUI Linux app store

7. Når det er installeret , finder du programmet i din appskuffe under Linux-mappen. Alternativt kan du også køre det gennem terminalen ved hjælp af nedenstående kommando.

 sudo flatpak køre com.spotify.Client 

8. Her er nogle vigtige Flatpak-kommandoer , der kan hjælpe dig, når du beskæftiger dig med Linux-apps i Chrome OS.

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Søg efter apps inde i terminalen:
 sudo flatpak søgning GUI Linux app store 
 • Vis alle Flatpak-installerede apps:
 sudo flatpak-liste 
 • Afinstaller en app installeret via Flatpak:
 sudo flatpak-afinstallation  
 • Opdater alle apps:
 sudo flatpak opdatering 
 • Installer Snap Store i Linux på Chromebook

Snap Store er meget populært i Linux-samfundet, og mange vælger det frem for andre app-emballageplatforme på grund af dets massive app-lager. Så her skal jeg vise dig, hvordan du installerer Snap Store i Linux på Chromebook. Når det er sagt, under min test, var jeg i stand til at installere størstedelen af apps, men de kørte ikke rigtig godt. Ikke desto mindre , kan du gå videre og prøve Snap Store på din Chromebook og se, om det fungerer for dig.

1. Åbn Linux Terminal og udfør nedenstående kommandoer en efter en . Det installerer Snap Store på din Chromebook.

 sudo apt opdatering sudo apt install snapd 

 Sådan installeres Flatpak og Snap App Store i Linux på Chromebook [GUI] 6

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Hvis du på et hvilket som helst tidspunkt får nogen fejl , kør sudo su først, og fortsæt derefter med andre kommandoer.

 sudo su sudo apt opdatering sudo apt install snapd 

3. For at installere enhver applikation skal du nu gå til Snap Store på nettet og finde dit valg af applikation . Klik derefter på installationsknappen øverst til højre, og du får kommandoen til at installere appen. Kopier det, og kør kommandoen i terminalen. Inden for få minutter installeres applikationen. For eksempel er her kommandoen til at installere VLC.

 sudo snap-installation vlc 

Install Snap Store in Linux on Chromebook

4. Efter installationen skal du bruge nedenstående kommando til at køre applikationen .

Artiklen fortsætter under annoncen
 sudo snap run vlc 

5. Hvis du vil søge efter Linux-apps lige i terminalen , kan du gøre det ved nedenstående kommando. Derefter kan du installere appen med dens normale navn eller pakkenavn gennem trin # 3.

 sudo snap find 

chromebook

6. Her er også et par vigtige Snap-kommandoer , du har brug for, når du beskæftiger dig med terminalen.

 • Liste over alle Snap-installerede apps:
 sudo snapliste 
 • Afinstaller en app installeret via Snap:
 sudo snap fjern  
 • Opdater alle apps:
 sudo snap opdatering 

7. Du kan også installere GUI-versionen af Snap Store ved hjælp af nedenstående kommando. Det bliver meget lettere for dig at opdage og installere Linux-apps på Chromebook. Under min testning kunne jeg dog ikke installere apps på grund af en logonfejl. Ikke desto mindre kan du prøve det og se, om det fungerer på din Chromebook. Efter installationen finder du Snap Store i App-skuffen under Linux-mappen.

Artiklen fortsætter under annoncen
 sudo apt-get install gnome-software-plugin-snap 

 Sådan installeres Flatpak og Snap App Store i Linux på Chromebook [GUI] 1

Nyd GUI App Store i Linux på Chromebook

Så det var vores kig ind i de to mest populære appbutikker, og hvordan vi installerer Flatpak og Snap App Store i Linux på Chromebook. Mens begge app-butikker er gode og pålidelige, synes jeg Flatpak fungerer bedre på Chromebook. Det installerede apps uden nogen fejl, og vi kunne køre dem lige fra App-skuffen. Så gå videre og installer den appbutik, du finder interessant og pålidelig. Alligevel er det alt fra os. Hvis du kunne lide artiklen, skal du kommentere nedenfor og lade os vide. Du kan også nu aktivere GPU-acceleration, hvilket gør Linux-apps meget glattere og hurtigere at bruge på en Chromebook. How to Install Flatpak and Snap App Store in Linux on Chromebook [GUI] 1

Artiklen fortsætter under annoncen