Sådan begrænses Apple Music Storage Space på iPhone og iPad

15. september 2020 0 Af Mathias

For at holde nok åben lagerplads på min iPhone målretter jeg primært mod tre sædvanlige mistænkte: fotos, videoer og musik. Selvom jeg går til et manuelt oprydningsdrev en gang imellem, foretrækker jeg at aktivere automatisk fjernelse af uønskede filer, der har tendens til at bunke over tid. Og det er her, den velgennemtænkte “Optimer opbevaring” -funktion bliver mit go-to-værktøj til at holde rodet væk. For de ukendte fjerner det automatisk musikfiler, som du ikke har spillet i et stykke tid, hver gang det finder din iPhone lavt ledig lagerplads. Desuden giver det dig også mulighed for at begrænse, hvor meget plads Apple Music optager på din iPhone eller iPad. Så hvis du vil begrænse Apple Music-lagring for at sikre, at enheden aldrig løber tør for lagerplads, skal vi fortsætte med trin-for-trin vejledning.

Begræns plads, som Apple Music tager på iOS og iPadOS

Til at begynde med vil jeg gerne lægge lidt mere lys på den optimerede lagerfunktion.

Så hvad er fangsten?

I en tid, hvor der er masser af gratis og betalte musik-streaming-apps, tror jeg ikke, der er for mange folk, der kan lide at gemme et stort musikbibliotek lokalt, er det? Desuden kommer de fleste musikapps med millioner af sange, der kan udforskes og streames efter behov. Så det giver mening at bruge en musikstreamingtjeneste. Personligt kan jeg godt lide at beholde kun en håndfuld sange, som jeg kan streame offline under en lang rejse. Og jeg foretrækker at slippe af med de sange, som jeg kun spiller en gang i en blå måne, så enheden ikke har ubrugelige filer, der sidder bag scenen. Så jeg føler mig glad, når funktionen “Optimeret lagerplads” automatisk fjerner de uønskede spor.

Læs også  Sådan skjuler du status "aktiv" på Facebook (Android, iOS og web)

Optimeret lagring fungerer pålideligt ved kun at udslette overflødig musik, men det er ikke perfekt. Og jeg er stødt på nogle brugere, der klager over, at det fjernede endda ofte spillede spor fra deres enhed. Men disse klager har været få og langt imellem. Men hvis du er for besiddende over den musik, du har samlet på din iPhone og ikke vil have nogen til at se på din samling – endsige udslette nogle af sporene – denne vejledning er ikke noget for dig. Men hvis du er som mig, der hellere vil dræbe de ubrugelige filer end at se enhedens opbevaring blive rodet, lad os gå videre med guiden!

Artiklen fortsætter under annoncen

Trin til at begrænse Apple Music Storage på iPhone

  1. Åbn appen Indstillinger på din iPhone eller iPad.

Launch Settings app on your iPhone

2. Rul nu ned og tryk på Musik.

Tap on Music on your device

3. Tryk derefter på Optimer lagring -muligheden under afsnittet Downloads .

Artiklen fortsætter under annoncen

Select Optimise Storage option

4. Tænd derefter kontakten til Optimer lagerplads.

Optimise Storage toggle

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Dernæst har du flere lagringsmuligheder at vælge imellem (dvs. 4 GB, 16 GB, 32 GB, 64 GB ) – afhængigt af den samlede lagringskapacitet på din iPhone. Vælg den foretrukne mulighed, så er du klar!

Læs også  Sådan grupperes dine proceslinjegenveje i Windows 10

Choose the preferred storage option

Baseret på den lagringsmulighed, du har valgt, holder din enhed musiklageret på det niveau. Men hvis du nogensinde har ønsket at deaktivere denne begrænsning, skal du vende tilbage til den samme indstilling og slukke for skifte til Optimeret lagring i sidste ende.

Forhindre, at musik kludrer på din iPhone og iPad

Så det er den rigtige måde at stoppe musik i at spise meget plads på din enhed. Som en person, der altid ønsker at holde enhedens lager uklart, finder jeg denne funktion ret nyttig. Finder du det også nyttigt? Kast dine synspunkter i kommentarerne nedenfor. Desuden vil jeg også anbefale dig at indhente nogle af vores nylige guider som at få adgang til de 25 mest spillede musik og skjule Apple Music i Music-appen på Mac, hvis du savnede dem.

Artiklen fortsætter under annoncen