Sådan omskiftes tastatur i Windows 10, 8, 7 og Vista

17. september 2020 0 Af Mathias

Manglede en eller flere taster på dit tastatur? Dit tastatur ville stadig være anvendeligt, hvis den tast enten var en tast, som du næppe nogensinde har brugt, eller en tast, der stadig kan registrere et tastetryk uden plasthætten. Men hvad hvis du ikke kan lide at arbejde på denne måde eller det værre scenario – det var en nøgle, du brugte meget, som mellemrumstasten? Uanset hvad har du kun to muligheder. Du kan enten købe et nyt tastatur, eller du kan omforme dit eksisterende tastatur. For mig giver det ikke mening at købe et nyt tastatur bare på grund af en ødelagt nøgle. Hvis du også vil spare nogle penge og ønsker at gå videre med den anden mulighed, så er her, hvordan du omskifter tastaturet i Windows 10, 8, 7 og Vista.

Bemærk : Jeg prøvede disse værktøjer på min computer, der kører Windows 10 Pro, og de fungerede perfekt bøde. Disse værktøjer fungerer dog på ældre Windows-versioner som Windows 8.1, Windows 8, Windows 7 osv.

Remap-tastatur i Windows 10 ved hjælp af tredjepartsværktøjer

Omknapning af taster på din Windows-enhed er ret let, hvis du ved, hvilke værktøjer du skal bruge. Der er en hel del muligheder derude, og i denne artikel vil vi nævne de bedste af dem. Men inden vi kommer til vores liste, lad os se, hvorfor du måske ønsker at omlægge tastaturet på Windows 10.

Hvorfor behovet for at omlægge Windows-tastaturet

Her er nogle af grundene til, at man bør overveje at omlægge deres Windows 10-tastaturer:

Artiklen fortsætter under annoncen
 • Hvis du bryder nogen af tasterne på tastaturet, eller det holder op med at arbejde på det, er det en god mulighed at genoptage dine Windows 10-taster.
 • Hvis du arbejder udskifteligt på Windows og Mac og vil bruge et Windows-tastatur på Mac. Jeg har fundet ud af, at omknapning af venstre Alt-knap til Ctrl hjælper meget.
 • Hvis du bruger din pc primært til spil, end at gentage nogle taster kan hjælpe dig med at forbedre din gameplay.
 • Hvis du arbejder en job, hvor du skal bruge en nøgle meget, omlægge den til en nøgle, der er let tilgængelig, kan forbedre din arbejdsgang.

Så hvis nogen af disse grunde giver mening for dig, her er hvordan du kan kortlægge tastaturet på din Windows 10, 8,7 og Windows-maskine.

Remap-taster på Windows 10 med SharpKeys

Mens Windows tillader dig at omlægge tasterne på dit tastatur med et par registreringsdatabasetilpasninger, SharpKeys (gratis) er et open source-værktøj, der udfører den komplekse opgave for dig. Når du downloader værktøjet , skal du følge nedenstående trin for at finde ud af, hvordan du nulstiller en nøgle til enhver anden:

 • På hovedskærmen til SharpKeys skal du klikke på “Tilføj.”
 • Add Key

  • Dette åbner et nøglekortlægningsvindue. Her, fra venstre rude , vælg den nøgle, du vil udføre en anden handling . Og fra højre rude skal du vælge den tast, hvis funktion du vil have den skal udføre . Du kan også klikke på “Type Key” tilgængelig i bunden af begge ruder og derefter trykke på den ønskede tast for at foretage det valg. Når du har foretaget dit valg, skal du klikke på “OK” for at fortsætte. På min computer ønskede jeg at slukke for Rullelåsen, så jeg valgte “Special: Rullelås” fra venstre rude og “Slå tast fra” fra højre.
  Læs også  Sådan downloades nye apps direkte i App Library i iOS 14

  Select Keys

  Artiklen fortsætter under annoncen
  • Når du kommer tilbage til værktøjets hovedskærm, skal du nu se posten for den remapping, du vil foretage. For at afslutte dette skal du klikke på “Skriv til registreringsdatabasen.”

  Write to Registry

  Nu når du genstarter din computer, skulle dit tastatur have genoptaget. Hvis du vil fortryde dette, skal du slette posten fra værktøjet og klikke igen på “Skriv til registreringsdatabasen.”

  Tildel tastaturnøgler igen i Windows 10 ved hjælp af andre værktøjer

  Selvom ovenstående metode er en af de nemmeste og mest populære, er den ikke det er ikke den eneste, der får jobbet gjort. Hvis du leder efter nogle andre værktøjer til at omfordele tastaturtaster i Windows 10, er der et par flere:

  Artiklen fortsætter under annoncen

  1. KeyTweak

  KeyTweak er et værktøj, som tilbyder flere måder – tre, for at være præcis – til at omlægge en nøgle. Den første bruger det virtuelle tastatur. Denne metode giver dig mulighed for at vælge en nøgle, som du vil kortlægge, og derefter vælge nøglen fra en rullemenu, som du vil kortlægge den til. Den anden måde, Half Teach Mode, fungerer meget ens. Den tredje (og den sidste) måde er Full Teach Mode. Dette giver dig mulighed for at trykke på både fra og til kortlægningstasterne. Brug af dette værktøj kan blive lidt forvirrende, da dette bruger scanningskoder i stedet for de sædvanlige tegn.

  Jeg fandt ud af, at brug af det virtuelle tastatur er den nemmeste mulighed. Som du kan se på billedet ovenfor har jeg genoptaget, venstre Ctrl-tast til Alt-tasten. Jeg gør dette, da jeg arbejder både på Mac- og Windows-maskiner, og dette hjælper mig for nemt at skifte mellem de to uden at bryde min arbejdsgang.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  Installer: (Gratis)

  2. Microsoft Keyboard Layout Creator

  Dette værktøj ligner muligvis ikke nøjagtigt de andre genkaldningsværktøjer på denne liste, men det lader dig definere dine egne tastaturlayouter fra starten. Og hvis du vil, kan du endda definere en baseret på et eksisterende layout. Det kan være nyttigt, hvis du ønsker at definere et tastaturlayout til et sprog, som Microsoft endnu ikke understøtter. Værktøjet har et virtuelt tastatur, der giver dig mulighed for at klikke for at tildele en vilkårlig tast. Den eneste ulempe ved at bruge dette er, at du ikke kan definere nøgler som Return, Ctrl, Alt og Tab.

  Læs også  Sådan filtreres YouTube-abonnementsfeed på iPhone og iPad

  Microsoft Keyboard Layout Creator

  Install: (Ledig)

  Artiklen fortsætter under annoncen

  3. AutoHotkey

  AutoHotkey anvender en anden tilgang til at omlægge tasterne. I stedet for at tilpasse standardregistret tillader det dig at oprette scripts, som du kan køre . En stor fordel, du får med dette værktøj, er muligheden for at eksportere scriptsne som eksekverbare filer. Selvom dette ikke har en grænseflade som sådan, kan trinene til oprettelse og udførelse af scripts let findes i vejledningen til værktøjet. Dette værktøj giver flere funktioner og er virkelig stærkt. Ikke kun kan du kortlægge tastaturnøgler, men , du kan også oprette tastebindinger, oprette tastatureksekverbar automatisering og mere . Bemærk, at alle disse pro-funktioner også betyder, at du bliver nødt til at investere tid i at lære denne app. Hvis du bare vil kortlægge dit Windows-tastatur, vil ovenstående værktøjer være mere end nok.

  Microsoft Keyboard Layout Creator

  Installer: (Gratis)

  Artiklen fortsætter under annoncen

  4. Key Remapper

  Hvis du er på udkig efter et kraftfuldt nøglekortlægningsværktøj, der ikke kun lader dig omlægge tasterne på dit tastatur, men også musen, så skal du tjekke det ud. Appen giver dig mulighed for at gendanne taster, musetryk og mushjulets rotation til forskellige værdier. Det giver dig også mulighed for at bytte nøgler, hvilket er meget nyttigt. For eksempel, hvis du er en udvikler, kan du nemt bytte Escape og Caps Lock-tasten. Appen giver brugerne mulighed for at begrænse remapping til specifikke programmer og apps. Så du kan indstille en anden nøgle til din skriveapp og en anden til din fotoredigeringsapp for at gøre opgaver lettere. Dette er bare toppen af isbjerget, da Key Remapper er et kraftfuldt værktøj, der lader dig ændre den måde, du interagerer med dit tastatur og din mus på.

  AutoHotKey

  Install: Gratis, $ 24,95

  Remap-tastatur i Windows 10 nemt med disse værktøjer

  Et par mangler taster på dit tastatur bør ikke få lov til at stoppe dig i dine spor. Ved hjælp af de ovennævnte værktøjer kan du nemt omforme dit tastatur i Windows 10, som du ønsker. Faktisk kan du gøre mere end bare tastaturkortlægning. Du kan også oprette Windows 10-automatiseringskommandoer, som du kan udføre med nogle enkle tastetryk. Kontroller disse tastaturgenoprettelsesværktøjer og lad os vide, hvilken der er din favorit ved at skrive i kommentarfeltet nedenfor. 4.Key Remapper

  Artiklen fortsætter under annoncen