Sådan installeres og afspilles Minecraft på Chromebook

16. september 2020 0 Af Mathias

Minecraft er utvivlsomt et af de mest populære spil i verden. Efter frigivelsen oprettede Minecraft en ny slags spilgenre kaldet sandkassespil, hvor spillere kunne skabe, ændre eller ødelægge deres miljø. Til sidst blev spillet udviklet til en lang række platforme, herunder Windows, macOS, Linux, Android, iOS og mere. Selv efter mange år er spillet imidlertid ikke udviklet til Chrome OS. Men der er ikke noget at bekymre sig, da Chrome OS har Linux-understøttelse. Nu kan du installere og spille Minecraft og mange andre Linux-spil på din Chromebook uden megen friktion. Så lad os gå videre og finde ud af trinene til Minecraft-installation på Chromebook ved hjælp af Linux.

Installer og spil Minecraft på Chromebook i 2020

Før vi begynder, er der et par ting, som jeg vil præcisere. Du kan køre Minecraft på Chromebook uden at flytte til Developer Mode og installere Crouton. I de sidste par måneder har Google forbedret Linux på Chrome OS betydeligt og bragt mange af funktionerne til den stabile kanal. For eksempel har Google bragt GPU-acceleration til den stabile kanal, så fortsæt og aktiver den lige nu. Det gør gameplayet meget glattere, og forskellen er simpelthen dag og nat.

Bortset fra det er musefangstfejlen på Minecraft næsten væk på Chromebook. Nu er spillet meget mere lydhør, og du kan også øge musens følsomhed efter dine præferencer. Med alt det sagt, lad os gå videre og lære at installere og spille Minecraft på Chromebook.

1. Inden du går videre, skal du sikre dig, at du har konfigureret Linux på din Chromebook.

Læs også  Sådan låses Facebook Messenger med Face ID eller Touch ID
Artiklen fortsætter under annoncen

enable linux

2. Dernæst download Minecraft.deb-filen (Debian / Ubuntu) fra det officielle websted . Derefter skal du flytte filen til Linux-sektionen i appen Filer.

Install and Play Minecraft on Chromebook 3

3. Dobbeltklik nu på den downloadede fil og klik på knappen “Installer”. Inden for få minutter installeres Minecraft på din Chromebook.

Artiklen fortsætter under annoncen

Install and Play Minecraft on Chromebook 3

(

4. For at få adgang til Minecraft skal du åbne App-skuffen og navigere til Linux-mappen. Her, finder du “Minecraft Launcher” . Åbn det og voila, der har du det. Minecraft fungerer ud af kassen på Chrome OS uden noget tinkering.

Install and Play Minecraft on Chromebook 3

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Log nu ind med din Minecraft-konto, og downloader den seneste udgivelse og installerer opdateringen selv. Appen lukkes automatisk efter installationen, så åbn den igen fra appskuffen.

Install and Play Minecraft on Chromebook 1

6. Spillet kører fint med WASD-taster, men musens følsomhed er lidt på undersiden. For at rette det skal du klikke på Indstillinger -> Musindstillinger og ændre følsomheden til “Hyperspeed” . Nu kan du afspille Minecraft på Chromebook jævnt og uden jitter.

Install and Play Minecraft on Chromebook 2

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Hvis du står over for en installationsfejl , skal du åbne Terminal-appen fra App-skuffen. Derefter kør nedenstående Linux-kommandoer en efter en for at installere Java Development Kit. Yderligere skal du trykke på “Y” for at fortsætte installationen. Endelig skal du installere Minecraft.deb-filen normalt fra appen Filer.

  sudo apt-get update sudo apt-get upgrade  sudo apt-get install default-jdk 

Install and Play Minecraft on Chromebook

Nyd Minecraft på Chromebook uden problemer

Så det var vores guide til, hvordan du installerer og spiller det populære Minecraft-spil på Chromebook. Med den forbedrede Linux (Beta) ser det ud til at være meget bedre nu for Linux-apps og Chrome OS-spil som helhed. Og det bedste er, at du ikke behøver at foretage ændringer på din Chromebook. Alt inklusive pakker og afhængigheder er indbygget i Linux-systemet. Oven i det bringer GPU-accelerationen en betydelig forskel i gameplayet. Alligevel er det alt fra os. Hvis du var i stand til at spille Minecraft på din Chromebook, skal du kommentere nedenfor og fortælle os om din spiloplevelse.