Sådan tilpasser du navigationslinjen på Android med hurtige genveje

27. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Producenter af Android-smartphones anvender alle former for navigationssystemer med gestikulation. Og selv om gestusnavigation er cool, er den ikke lige så funktionel som navigationsknapperne. Navigationsknapper bliver endnu bedre, når du tilpasser dem til at omfatte ekstra handlinger. Du kan f.eks. tilpasse navigationslinjen til at tilføje ekstra knapper, som kan udføre handlinger som f.eks. at tage et skærmbillede, bringe notifikationscenter ned og meget mere. I denne artikel vil vi vise dig, hvordan du kan tilpasse navigationslinjen på Android, så den bliver endnu mere kraftfuld og nyttig.

Bemærk: Selv om appen ikke har brug for root-tilladelse for at fungere, skal du give en privilegeret systemtilladelse via ADB. For at konfigurere ADB skal du gennemgå denne nemme vejledning. Bemærk, at denne app kun fungerer, hvis din enhed har en navigationslinje på skærmen.

Tilpas navigationslinjen på Android

1. Download og installer Custom Navigation Bar (Gratis, køb i app) fra Play Store. Stryg gennem opsætningsskærmen, og tryk på “Grant using PC” (tildele ved hjælp af pc).

2. Nu tilslutter du din enhed til pc’en, og skriver “adb devices” for at kontrollere forbindelsen. Hvis terminalen registrerer din enhed, skal du skrive “adb shell” og trykke på enter.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Kopier nedenstående kommando, og indsæt den i terminalvinduet. Til sidst trykker du på enter for at give ADB-tilladelse.

pm grant xyz.paphonb.systemuituner android.permission.WRITE_SECURE_SETTINGS

4. Start nu appen på din smartphone, start kompatibilitetstesten, og tryk på den nederste pil. Den vil kontrollere, om opsætningen er gået rigtigt.

Læs også  Sådan spiller du Roblox på Chromebook

5. Dernæst trykker du på Navigationslinjen og begynder at tilpasse din navigationslinje som du vil. Du kan også vælge temaet.

Artiklen fortsætter under annoncen

6. For at tilpasse hurtig genvej på venstre side af navigationslinjen skal du rulle nedad og trykke på “Type” under “Ekstra venstre knap”. Her kan du vælge den genvej, du ønsker. Den vil blive tildelt til venstre side af navigationslinjen. Jeg har indstillet den til at tage et skærmbillede.

7. På samme måde skal du tildele en genvej på højre side af navigationslinjen ved at trykke på “Type” under “Ekstra højre knap” og vælge en vilkårlig genvej fra listen. For mit vedkommende har jeg tildelt “Strømknap”, som låser min enhed med et enkelt tryk.

8. Nu er du færdig, og du kan bruge de hurtige genveje som du vil. Der er mange andre funktioner i appen, som du også kan udforske. Hvis du vil afinstallere appen, skal du først deaktivere Custom Navigation Bar fra appen og derefter afinstallere den.

SE OGSÅ:

Artiklen fortsætter under annoncen

Har du tilpasset din Androids navigationslinje?

Vi elsker Android, fordi det giver os hundredvis af måder at tilpasse enheden på, præcis som vi ønsker det. I mit tilfælde er tænd/sluk-knappen på min Mi A1 i stykker, og denne app hjælper mig meget med at låse enheden med det samme. Hvis du har lignende problemer med en hvilken som helst hardwareknap, kan du tildele den samme funktion på begge sider af navigationslinjen. Jeg håber, at denne artikel har hjulpet dig på nogle andre måder end ved at tilpasse din enhed efter din smag. Hvis du kunne lide artiklen, kan du kommentere nedenfor og fortælle os om dine erfaringer.

Læs også  GUIDE: Krypter sikkerhedskopier af iPhone eller iPad på Windows - Sådan gør du