Sådan tilføjer du widgets på Android

27. juli 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Hjemmeskærmen på en Android-enhed er nok den mest underudnyttede plads på en smartphone, hvor de fleste brugere placerer nogle ofte anvendte apps, en Google-søgningslinje og et ur på skærmen. Hvis du ønsker at udnytte Android-hjemmeskærmen effektivt og få flere oplysninger fra pladsen eller måske få udført noget arbejde lige der, skal du bruge widgets på Android. En række apps i Play Store kommer med deres egne widgets, mens en hel del andre er helt dedikeret til at oprette og tilføje widgets. Men disse widgets vises ikke bare på startskærmen af sig selv. Du skal vælge og tilføje disse widgets til din startskærm, og hvis du har undret dig over, hvordan du kan tilføje widgets på din Android-enhed, har vi udarbejdet en enkel guide til dig.

Sådan tilføjer du widgets på Android i 2020

Det første skridt i tilføjelsen af en widget til startskærmen er at indsnævre sig på en plads på startskærmen, hvor du ønsker at placere widgeten. Dette virker måske ikke som et afgørende skridt, men husk på, at hvis du placerer en widget på en fyldt startskærm, vil det ødelægge organisationen ved at skabe plads og flytte ældre ikoner og widgets til andre sider.

Så hvis du er en person, der er kræsen med, hvordan din startskærm er organiseret, er det bedre, at du vælger en tom side til en ny widget eller skaber nok plads til widgeten, så den ikke flytter rundt på indholdet af startskærmen. Når du er færdig med at tildele plads til widgeten, skal du følge disse trin for at tilføje en widget på din Android-enhed:

Læs også  Sådan fjernes annoncer fra Windows 10 startmenu, låseskærm, File Explorer

Tilføjelse af widgets på Android

1. Tryk længe på en tom plads på startskærmen, og du vil blive mødt med en popup-menu. I popup-menuen vælger du Widgets.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Vælg nu en widget fra menuen, som du vil tilføje til din startskærm. Berør og hold widget’en og slip den på den plads, du har tildelt på startskærmen.

3. Når widgeten er på plads, kan du justere størrelsen ved at trykke længe på widgeten og derefter trække fra hjørnet.

4. Hvis du af en eller anden grund ikke kan lide widgeten, kan du blot fjerne den ved at trække den og slippe den på pop-up-vinduet til fjernelse.

Husk, at processen for tilføjelse eller fjernelse af widgets varierer en smule fra et Android-skinnet til et andet, men de vigtigste trin er de samme. Nu, hvor det er lykkedes dig at tilføje en widget til startskærmen, kan du foretage nogle ændringer i dens indstillinger ved at trykke på widget’en. Disse muligheder er ikke tilgængelige på alle widgets, da ikke alle widgets understøtter tilpasninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilføj widgets på Android ved hjælp af apps fra tredjeparter

Mens den førnævnte metode til at tilføje widgets på Android fungerer med alle apps, der indeholder understøttelse af widgets, kan du lave og tilføje dine egne widgets ved hjælp af apps fra tredjeparter. KWGT er en af de mest populære producenter af brugerdefinerede widgets til Android, som giver dig mulighed for at oprette dine egne widgets, tilpasse widgets, der er oprettet af andre brugere, og tilføje dem til din startskærm for at give den et unikt udseende.

Læs også  Sådan konfigureres aktivitetssynkronisering på Windows

Med KWGT kan du oprette tilpassede widgets som ure, livekort, vejr, batteriovervågning, musikafspillere osv. hvilket gør det til et ganske nyttigt værktøj for dem, der kan lide at tilpasse deres Android-smartphones. Appen kan virke som en smule kompleks at arbejde med, så hvis du har problemer med at lave tilpassede widgets med KWGT, så lad os vide det i kommentarerne nedenfor, så laver vi en simpel trin-for-trin-guide til at lave tilpassede widgets med KWGT.

Installer KWGT: Gratis, køb i appen

Brug widgets til at strømline din smartphone-brug

Nu hvor du ved, hvordan du tilføjer widgets på Android, spekulerer du måske på, hvilke widgets du bør tilføje til din startskærm til at begynde med. For at hjælpe dig i gang har vi også samlet en liste over de mest nyttige Android-widgets, som du bør prøve, og som du helt sikkert bør tjekke ud, hvis du ønsker at gøre effektiv brug af funktionen. Hvis du kan lide dette lille tip, bør du også tjekke vores artikel om at få iOS-lignende søgefunktion på Android-enheder. Lad os også vide, hvad du mener om Android Widgets ved at skrive i kommentarfeltet nedenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen