Smartphonen med kun en skærm er næsten her, men der er et stort forbehold

27. juli 2021 Slået fra Af Mathias

Hvis man skal tro på lækager, vil Samsung lancere sin første smartphone med et kamera under skærmen den 11. august. Tidligere i år demonstrerede Samsung teknologien og afslørede dens markedsføringsnavn: Under Panel Camera (UPC). Galaxy Z Fold 3 vil være den første telefon med UPC. Det er ifølge flere rapporter, der hævder, at Samsungs næste foldbare telefon vil have et design, der virkelig kun består af skærme. Flere kinesiske mobilleverandører vil også i år lancere telefoner med kameraer under skærmen. Det vil ikke nødvendigvis være foldbare enheder.

Faktisk var en telefon med en traditionel formfaktor den første med et kamera under skærmen – ZTE lancerede den sidste efterår. En lækker, der er bekendt med disse spændende udviklinger, indikerer, at det perfekte design, som vi har længtes efter, ikke bliver uden problemer. Tilsyneladende skal mobilproducenterne stadig vælge mellem form og funktion. Og det skal du også.

Vi har haft smartphones med “all-screen”-skærm siden 2017. IPhone X med sit hak i toppen er en telefon med kun skærm. Det er alle de iPhones, der fulgte efter den, også. Dette års iPhone 13 vil have et mindre hak, men den vil stadig have et. På Android er hullede selfiekameraer de skyldige bag de kompromitterede designs. Det er også telefoner, der kun har skærm. Alle disse virksomheder forsøger at placere selfiekameraer under skærmen, men det er lettere sagt end gjort.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det store spørgsmål om kameraet under skærmen

Notch og hole-punch-kameraer er et nødvendigt kompromis. Brugerne forventer selfiekameraer, og vi bruger videochat-apps mere end nogensinde før under pandemien. Fotooplevelsen fra en telefon med et kamera under skærmen skal være på niveau med traditionelle designs.

Kendt Samsung-insider Ice Universe udsendte en række tweets, der omhandler UPC-kameraer. Ifølge ham prioriterer Samsung selfiekameraets funktionalitet frem for designet. Derfor kan Fold 3’s kamera under skærmen være synligt for det blotte øje.

Læs også  Sådan deaktiveres meddelelser i Windows 10

mens Xiaomi og ZTE valgte den perfekte skærm, næsten Du kan ikke se spor af frontkameraet, men kameraets billedkvalitet vil være lidt svagere. Hvordan ville du vælge?(2/2)

– Ice universe (@UniverseIce) July 26, 2021

Artiklen fortsætter under annoncen

Men Xiaomi og ZTE går efter et rent skærmlook, så kameraets ydeevne må måske lide under det. Lækkeren har produceret dette billede, der viser en påstået skærmbeskytter til den endnu ikke udgivne Xiaomi Mi Mix 4-telefon. Det tyder på, at telefonen vil have et design med et kamera under skærmen.

Xiaomi MIX 4 pic.twitter.com/QKiMNWtg0i

– Ice universe (@UniverseIce) July 26, 2021

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge ham vil brugerne være nødt til at vælge mellem kamerabilledkvalitet og skærmkvalitet, når det kommer til UPC-telefoner. Hvis hans oplysninger er korrekte, må vi vente lidt mere på, at smartphoneproducenterne leverer den perfekte, kompromisløse smartphone-skærm.

Fold 3 UPC tech-kvalitet

I løbet af weekenden kom samme Ice med yderligere detaljer om Fold 3’s UPC-teknologi. Han hævdede, at Samsung vil bruge AI-algoritmer til at forbedre billedkvaliteten. Resultaterne vil måske ikke matche et almindeligt hulkamera, men de vil måske være de bedste i branchen, sagde han. Vi har hørt i tidligere år, at der er brug for algoritmer for at forbedre fotografering med kameraet under skærmen.

Med hensyn til UDC i Galaxy Z Fold3 bruger den AI-algoritmer til at hjælpe, og billedkvaliteten er ikke dårlig. Selv om det ikke kan nå op på niveau med et normalt frontkamera, mener jeg, at billedkvaliteten af Fold3 er den bedste blandt flere UDC-telefoner, der snart vil blive udgivet.

Læs også  Sådan bruges YouTubes stemmesøgefunktion, når du caster til et smart-tv
Artiklen fortsætter under annoncen

– Ice universe (@UniverseIce) July 24, 2021

Lækkeren antydede også, at nogle mennesker måske ikke vil sætte pris på Samsungs softwarekorrektioner til kameraet under displayet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når du ser telefonen med kamera under skærmen i anden halvdel af året, vil du pludselig indse og håbe, at Samsung S22 ikke vil vedtage det. Deres selfie-effekter er langt fra det normale niveau.

– Ice universe (@UniverseIce) July 25, 2021

Endelig afslørede han et potentielt problem med Samsungs nuværende UPC-teknologi. Kameraer under skærmen kan tvinge leverandørerne til at sænke pixeltætheden i det skærmområde, der dækker kameraet. UPC-området vil have en tæthed på op til 400 pixel pr. tomme (PPI), hvilket er lavere end PPI for skærme med høj opløsning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden kan den nuværende UPC-teknologi kun opnå en pixeltæthed på op til 400ppi, dvs. man kan ikke opnå en perfekt skærm på en mobiltelefon med 2K-opløsning. Du ved, S21U har nået 515ppi

– Ice universe (@UniverseIce) July 25, 2021

Som før med disse lækager er der ingen garanti for, at ovenstående oplysninger er ægte eller opdaterede. Men det finder vi ud af snart nok, i hvert fald når det gælder Samsung.

Artiklen fortsætter under annoncen