Sådan opdaterer du drivere i Windows 10 (vejledning)

24. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Siden Windows 10 er det blevet meget nemmere at administrere og opdatere drivere. Nu behøver du ikke længere at lede efter specifikke drivere til grafik, lyd, Wi-Fi osv., da Windows 10 tager sig af alt dette i baggrunden. Når det er sagt, er der nogle gamle computere, hvor Windows 10 ikke kan registrere en hardwareenhed og opdatere drivere i overensstemmelse hermed. Det er også min erfaring, at Windows 10 nogle gange opdaterer den forkerte driver, hvilket kan forårsage et problem. Så hvis du leder efter en endelig guide til at opdatere drivere på Windows 10, er du kommet til det rette sted. Vi inkluderer også separate vejledninger om, hvordan du opdaterer drivere til HP, Dell, Asus og andre producenter.

Opdatering af drivere på Windows 10 (2021)

I denne artikel har vi først diskuteret en standardmetode til at opdatere drivere, og den virker på alle Windows 10-computere. Derefter har vi detaljerede specifikke instruktioner for bærbare computere, færdigbyggede pc’er eller AIO’er fra forskellige producenter. Du kan udvide tabellen nedenfor og hurtigt gå til det tilsvarende afsnit med lethed.

Almindelig måde at opdatere drivere på alle Windows 10-pc’er

Den bedste og mest almindelige måde at opdatere drivere på Windows 10-pc’er på er Enhedshåndtering. Det er et indbygget Windows-værktøj, der giver dig mulighed for at kontrollere alle de hardwareenheder, der er tilsluttet din computer. Herfra kan du automatisk opdatere drivere via internettet, og det virker på alle bærbare computere/ stationære computere fra HP, Dell, Asus, Acer osv. Når det er sagt, så lad os gå videre til trinene.

1. Først og fremmest skal du højreklikke på startmenuen og åbne Enhedshåndtering.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Her finder du alle de hardwareenheder, der er forbundet til din Windows 10-pc. Hvis du vil opdatere driveren for en bestemt enhed, skal du udvide menuerne baseret på kategorien. Generelt vil du, hvis driveren ikke er opdateret, se et fejltegn ved siden af dem.

3. Jeg vil f.eks. vise dig, hvordan du opdaterer lyddriveren på din Windows 10-pc. Udvid menuen “Lyd, video og spilcontrollere”. Højreklik dernæst på ‘Realtek High Definition Audio’ eller din lyddriverens navn, og klik på ‘Opdater driver’ her.

3. På det næste skærmbillede skal du klikke på ‘Search automatically for drivers’ (Søg automatisk efter drivere). Denne proces vil kræve en aktiv internetforbindelse, så sørg for at tilslutte din pc til et hotspot eller et WiFi-adgangspunkt.

4. Opdateringsguiden vil nu søge efter den rigtige driver fra internettet og installere den automatisk på din Windows 10-computer. Microsoft kører et omfattende opdateringskatalog, hvorfra den henter alle drivere.

Læs også  Sådan oprettes en fuld Windows 10-sikkerhedskopi
Artiklen fortsætter under annoncen

5. Når du har installeret den nyeste driver, vil den bede dig om at genstarte din Windows 10-pc. Når du gør det, har du opdateret de nødvendige drivere. Så sådan opdaterer du drivere på Windows 10. Du kan følge det samme trin for andre hardwareenheder som f.eks. skærm, Bluetooth, trackpad osv.

6. Hvis ovenstående metode ikke virkede, kan du downloade det bedste værktøj til at installere drivere på Windows 10. Jeg har brugt IObit Driver Booster (Gratis) i mange år, og det er simpelthen det bedste. Det kan finde drivere selv for sjældne hardwareenheder.

HP Drivers for Windows 10

Ovenfor har vi nævnt en almindelig måde at opdatere drivere på Windows 10-pc’er fra alle mærker. Begge metoder kræver dog internetforbindelse til installation af drivere. Hvis LAN- eller WiFidriveren ikke selv er tilgængelig på din pc, kan du ikke få de nyeste drivere. Derfor bringer vi en separat guide til HP-computere. Du kan downloade driverne direkte fra HP’s websted og installere dem på din bærbare eller stationære computer. Her er hvordan du gør det.

1. Først og fremmest skal du downloade HP Support Assistant fra dets websted og installere det på din Windows 10-computer. Blandt mange ting søger den automatisk efter driverproblemer og installerer driverne på din pc.

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Hvis HP Support Assistant ikke løser problemet, kan du manuelt søge efter drivere og installere dem. Klik her for at åbne siden med HP-drivere. Her skal du klikke på “Lad HP registrere dit produkt” eller indtaste serienummeret på din HP-computer. Du kan finde serienummeret på bagsiden af den bærbare computer, AIO eller pc’en.

3. Nu får du adgang til alle de drivere, der er specifikke for din enhed. Gå videre og download den nyeste driver til din HP-computer. Endelig skal du installere driverne, og så er du klar.

Dell-drivere til Windows 10

1. Hvis du ejer en bærbar Dell-computer, kan du downloade driverne manuelt og nemt installere dem på din Windows 10-computer. Du skal blot gå til dette link og vælge din Dell bærbare computer.

2. Gå derefter til afsnittet ‘Drivers and Downloads’ og sørg for, at ‘Windows 10‘ er valgt under Operativsystem. Du kan også klikke på ‘Kategori’ og vælge den type driver, du leder efter.

Læs også  Sådan undgår du vejafgifter og motorveje ved hjælp af Apple Maps på iPhone
Artiklen fortsætter under annoncen

3. Rul ned, og du kan downloade de nødvendige drivere til din bærbare Dell-computer.

Asus drivere til Windows 10

1. For Asus bærbare computere skal du klikke her og åbne Download Center. Her skal du indtaste modelnummeret eller du kan også manuelt vælge produktet fra nedenstående sektion.

2. Klik nu på “Driver and Utility” i højre rude under produktets navn.

3. Her skal du vælge “Windows 10” som OS, og nu kan du downloade Asus laptop drivere til Windows 10.

Artiklen fortsætter under annoncen

Acer drivere til Windows 10

1. I lighed med andre mærker tilbyder Acer også et Download Center for drivere. Gå til dette link og gå til Acer Downloads-siden. Her skal du indtaste serienummeret på din bærbare computer eller vælge modellen manuelt fra drop-down-menuen.

2. Vælg derefter “Windows 10” som operativsystem og download driverne uden besvær.

Lenovo drivere til Windows 10

1. Klik her, og åbn Lenovo Support-siden. Her skal du indtaste modelnummeret eller blot navnet på den bærbare computer. Klik nu på Downloads.

2. På den næste side finder du alle drivere til din bærbare Lenovo-computer. Du kan nu downloade driverne og installere dem på din Windows 10-computer. Det var det hele.

Artiklen fortsætter under annoncen

Følg vores vejledning og opdater alle drivere på Windows 10

Sådan kan du opdatere alle drivere på din bærbare eller stationære Windows 10-bærbar computer eller computer. For de fleste brugere vil enhedshåndtering på Windows 10 være nok til at opfylde behovet. Hvis du imidlertid ønsker at opdatere driveren til en ikke så populær komponent som f.eks. en generisk Wi-Fi-adapter, kan tredjeparts driverprogrammer være til stor hjælp. Endelig kan du gå direkte til en producents websted og downloade den specifikke driver, du har brug for. Det var alt fra os. Hvis du leder efter løsninger på almindelige problemer i Windows 10 eller står over for problemer med netværksforbindelser i Windows 10, kan du følge vores linkede vejledninger for at løse problemet. Og hvis du har spørgsmål, kan du kommentere nedenfor og lade os vide det.