Sådan aktiverer du Eco Mode for apps i Windows 10

23. juni 2021 Slået fra Af Patrick Nielsen

Ud over den kommende Sun Valley-opdatering vil Microsoft også indføre nogle forbedringer af livskvaliteten i Windows 10. Redmond-giganten har udrullet en ny Eco-tilstand til Windows 10-betatestere for at forbedre batterilevetiden og reducere termisk throttling på CPU’en. Hvis du ejer en Windows 10-computer, der halter eller er blevet langsommere for nylig, vil denne funktion gøre tingene meget bedre for dig. Så lad os uden forsinkelse gå videre og finde ud af, hvordan du aktiverer Eco-tilstand for apps i Windows 10.

Eco Mode på Windows 10 Forklaret (2021)

Her vil vi forklare, hvad Eco mode er i detaljer og nævne, hvordan du aktiverer eller deaktiverer den på din Windows 10-pc. Du kan udvide den vedhæftede tabel nedenfor og gå til det relevante afsnit med lethed.

Hvad er Eco Mode på Windows 10?

Eco Mode er en eksperimentel funktion i Windows 10, der har til formål at forbedre batterilevetiden og den termiske ydeevne, primært på bærbare computere. Den begrænser apps og processer, der i høj grad optager systemressourcer i baggrunden. Der er tidspunkter, hvor du læser en artikel på nettet med kun én fane åben, men systemet går pludselig amok, og blæserne begynder at snurre med maksimal hastighed. Det sker hovedsageligt, fordi andre apps begynder at spise systemressourcerne til aktiviteter, der måske ikke er nødvendige på det tidspunkt.

Nu ønsker Microsoft at give brugerne mulighed for at tæmme enhver app, de ønsker, uanset om det er en systemapp eller en tredjepartsapp. Denne funktion er integreret i Task Manager, så brugerne kan finde apps, der allerede er i Eco-tilstand, og sætte andre apps i Eco-tilstand.

Læs også  Sådan løses Bluetooth-problemer i iOS 13 på iPhone og iPad
Artiklen fortsætter under annoncen

Microsoft forklarer processen bag. Den reducerer procesprioriteten for en opgave under en ny ramme kaldet EcoQoS, hvilket minimerer belastningen på CPU’en. T. Rammerne har til formål at forbedre responsen for aktive opgaver, reducere blæserstøj og termisk neddrosling og forbedre batteriets effektivitet. Husk på, at rammen kun er begrænset til CPU’en i øjeblikket.

Microsoft anmoder udviklere om at implementere Eco-tilstand som standard i deres apps. Den gode nyhed er, at Microsoft Edge og Google Chrome allerede bruger den samme metode , som EcoQoS anvender. Det er derfor, at du ikke kan aktivere Eco-tilstand i disse browsere i Windows 10 via Task Manager. De overholder allerede disse nye API’er til strømbesparelse.

Selv om Eco-tilstand er en fantastisk tilføjelse af en ny funktion, er der chancer for, at Windows 10 utilsigtet kan sætte en aktiv app under Eco-tilstand. Hvis du f.eks. bruger et fotoredigeringsprogram, ønsker du ikke, at operativsystemet skal lægge begrænsninger på systemressourcerne for denne proces. I sådanne tilfælde kan du åbne Task Manager og deaktivere Eco-tilstand for sådanne opgaver. På denne måde kan du udnytte din pc’s fulde potentiale.

Aktiver eller deaktiver Eco Mode for Apps på Windows 10

Bemærk, at Eco mode-funktionen i øjeblikket kun er tilgængelig for Windows Insider build 21364 eller højere på Dev-kanalen. I de kommende måneder vil den være tilgængelig for stabile brugere.

1. Højreklik på proceslinjen, og åbn Task Manager. Du kan også bruge Windows 10-tastaturgenvejen “Ctrl + Shift + Esc” til at åbne Task Manager.

2. Her finder du under fanen Status de apps, for hvilke Eco-tilstand er aktiveret. Du kan højreklikke på en app for at aktivere eller deaktivere “Eco-tilstand”.

3. Når du klikker på ‘Eco Mode’ for at aktivere funktionen, skal du klikke på ‘Turn on Eco mode‘ i pop-up-vinduet. Og voila, det var det.

Forbedre batterilevetiden på Windows 10 bærbar computer med Eco Mode

Så det er alt, hvad du behøver at vide om den nye Eco mode i Windows 10. Denne funktion er i øjeblikket tilgængelig for Windows 10 Insiders, men efterhånden vil den nå ud til alle brugere om nogle få måneder. Hvis du har en bærbar computer med Windows 10, vil denne vejledning helt sikkert hjælpe dig med at håndtere problemer med batterilevetid og termisk ydeevne. Anyway, det er alt fra os. Hvis du ønsker at fremskynde din Windows 10-computer, vil jeg foreslå, at du gennemgår vores udtømmende guide. Og hvis du har spørgsmål, så kommenter nedenfor og lad os vide det.

Artiklen fortsætter under annoncen