Sådan tager du et skærmbillede på Windows 10

19. december 2020 Slået fra Af Mathias

Windows 10 er et fantastisk operativsystem til både begyndere og professionelle. I nogen tid har Microsoft forbedret den samlede oplevelse på Windows 10 med nye funktioner og nyttige apps. En af de bedste forbedringer, Microsoft bragte med Windows 10, var det opdaterede screenshot-værktøj. Brugere bad om et avanceret skærmbillede og annoteringsværktøj i lang tid, og Microsoft leverede det. I denne artikel vil jeg tage dig igennem alle de nye og gamle måder at tage et screenshot på Windows 10. Sammen med det vil jeg dele nogle fantastiske tredjepartsapps, som kan spare dig for en masse besvær, mens du tager et screenshot. Så når det er sagt, lad os først begynde med de oprindelige værktøjer.

Tager skærmbillede på Windows 10 i 2020

Der er forskellige måder at tage skærmbillede på Windows 10. I denne artikel skal vi først se, hvordan vi kan tage skærmbilleder ved hjælp af native værktøjer og derefter gå videre til nogle tredjepartsværktøjer, der giver ekstra funktioner.

Tag et skærmbillede på Windows 10 med Native Tools

I dette afsnit vil vi vise dig alle de måder, du kan tage et screenshot på Windows 10 med de oprindelige værktøjer. Derudover deler vi også nogle apps, som giver dig mulighed for at kommentere og foretage avanceret markering på skærmbillederne. Så uden yderligere forsinkelse, lad os begynde med den enkleste måde at tage et skærmbillede på Windows 10.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Tag et skærmbillede med en tastaturgenvej

Den mest ubesværede måde at tage et skærmbillede på Windows 10 er gennem en tastaturgenvej. Bare skal du trykke på Windows og “udskriv skærm” -tasterne på én gang , og et skærmbillede tages med det samme. Billedet gemmes i din brugermappe. Hvis du ikke kan finde det, skal du navigere til nedenstående placering for at finde billedet på din Windows 10-pc. Printskærmtasten har også forskellige navneskemaer, så du kan støde på “prt sc”, “prt scr”, “prt scrn” og andre variationer på dit tastatur. Alle disse taster er de samme og har en lignende funktion.

C: Brugere [your user name] Billeder Skærmbilleder

Take a Screenshot with a Key Combination

2. Tag et skærmbillede uden at gemme filen

Denne metode svarer meget til den første og en meget let. Hvis du vil tage et screenshot, men ikke vil gemme billedfilen, skal du følge denne proces. Bare skal du trykke på “udskriv skærm” -tasten en gang , og Windows tager et skærmbillede i baggrunden. Du kan ikke se nogen forskel i brugergrænsefladen, mens du tager skærmbilledet, men skærmbilledet tages og kopieres til dit udklipsholder. Indsæt det bare, hvor du vil, og skærmbilledet vil være lige der. Tryk på “Ctrl” og “V” for at indsætte skærmbilledet problemfrit.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du spekulerer på, hvad er brugen af at tage et skærmbillede uden at gemme filen, så er her et par eksempler. Sig, du vil dele et screenshot via en e-mail. I så fald skal du bare trykke på udskrivningstasten og derefter indsætte den i vinduet Skriv . Voila, der har du dit skærmbillede. Ingen grund til at finde billedet og derefter vedhæfte det manuelt. Tilsvarende, hvis du vil redigere skærmbilledet i MS Paint eller en hvilken som helst billededitor, skal du bare indsætte det i Paint-vinduet, og du har billedet lige der, klar til at blive redigeret.

Take a Screenshot without Saving the File

Bemærk: Denne metode fungerer i alle versioner af Windows. I den nyeste version af Windows (Windows 10 1809 og nyere) kan udskrivningstasten dog tildeles igen til at fungere som en genvej til åbning af skærmudskæringsfunktion. Mere om dette i punkt 4.

3. Tag et valgbart skærmbillede

Hvis du vil vælge et skærmbillede på din skærm, er Snipping Tool den bedste måde at gøre det på. Snipping Tool er et indbygget avanceret skærmbillede og markeringsværktøj, der er tilgængeligt på næsten alle Windows 10-pc’er. Det giver dig en masse fleksibilitet til at vælge dit indholdsvindue, billednotering, adgang til udskæringsfunktioner osv. Så her er, hvordan du bruger det. Bare skal du trykke på Windows-tasten en gang og skrive “Snipping Tool” . Det vises i søgeresultaterne.

Take a Selectable Screenshot

Åbn den, og klik på knappen “Ny” for at vælge dit skærmbillede. Derefter kan du gemme den som en fil, fremhæve og kommentere den eller bare sende skærmbilledet via e-mail.

Take a Selectable Screenshot

Artiklen fortsætter under annoncen

Det har også fire forskellige tilstande til at tage et skærmbillede. Du kan tage et skærmbillede på en rektangulær måde, som er den mest almindelige måde at gøre det på. Du kan også bruge tilstanden “fri form” til at tage et skærmbillede i den ønskede form. “Window-snip” -tilstand giver dig mulighed for at tage et skærmbillede af det aktuelle vindue , som du er aktiv i, og “Fuldskærmsskærm” tager grundlæggende et screenshot af hele skærmen. Der er også en timer, hvis du vil forsinke skærmoptagelsen med et par sekunder. Du kan også tjekke alternativer til udskæringsværktøj, hvis du ikke kan lide at bruge den oprindelige.

Take a Selectable Screenshot 3

4. Brug skærmudskæringsfunktionen

Med den nyeste Windows-opdatering flytter Microsoft det populære udskæringsværktøj til et nyt, moderne skærmbillede værktøj kaldet Klip og skitse. Det bringer alle funktionerne i Snipping Tool med moderne æstetik og en god genvej til at tage skærmbilleder hurtigt. Bare tryk på Windows + Shift + S-tasterne med det samme , og du vil være i stand til at tage et skærmbillede lige på din skærm . Det er en meget bedre måde at gøre det på, ligesom macOS.

 Tag et valgbart skærmbillede [Modern UI]

Artiklen fortsætter under annoncen

Derudover får du alle de funktioner som friformudskæring, kommentar og alt. Efter at have taget skærmbilledet kan du kommentere, gemme eller dele billedet direkte på sociale medieplatforme.

 Tag et valgbart skærmbillede [Modern UI] 2

Bemærk, at i Windows 10-version 1809 og senere kan du kortlægge udskrivningstasten for at udføre den samme funktion. For at gøre det skal du åbne Indstillinger og derefter gå til Nem adgang -> Tastaturer -> og tænde skiftet under Genvej til skærmbillede . Når du har gjort dette, kan du bare trykke på udskrivningstasten for at påberåbe skærmen. Når du først har aktiveret dette, stopper funktionen, der er nævnt i punkt 2 på denne liste, med at fungere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Take a Selectable Screenshot [Modern UI] 2

5. Tag et skærmbillede med Xbox Game Bar

Windows 10 leveres med Xbox Game Bar, som har mulighed for at tage et skærmbillede problemfrit i en grafik-intens afspilning. Det er ret hurtigt og fungerer helt fantastisk på grund af DVR-understøttelse. Hvis du spiller et spil eller en actionfilm og ønsker at tage et skærmbillede, der helt fryser øjeblikket, er dette den bedste måde at gøre det på. Alt hvad du skal gøre er at trykke på Windows + Alt + Udskriv skærmtaster på én gang , og skærmbilledet tages og gemt på dette sted.

Læs også  Sådan blandes sange på iOS 13 Apple Music App

C: Brugere [your user name] Videoer Optagelser

Take a Screenshot with Xbox Game Bar

Artiklen fortsætter under annoncen

Tag et skærmbillede på Windows 10 med tredjepart Apps

I ovenstående afsnit har vi delt de fem bedste måder at tage et screenshot uden at bruge nogen tredjepartsapps. Men hvis du finder disse muligheder begrænsende og ønsker mere avancerede værktøjer til at tage skærmbilleder, så er her et par gode tredjepartsapps.

1. ShareX

ShareX er et fantastisk værktøj til at tage et skærmbillede på Windows 10. Det er en gratis og open source-app tilgængelig i Microsoft Store. ShareX er et avanceret screenshot-værktøj, der giver dig mulighed for at fange det aktive vindue, det valgbare screenshot, dual monitor osv. Yderligere kan det uploade billedet hurtigt i skyen og kan give dig et link, der kan deles. Det bedste er, at du kan tage et langt skærmbillede ved hjælp af funktionen Scrolling Capture. Bortset fra det kan du tilpasse genvejstasterne til at tage et skærmbillede. Disse personlige genvejstaster kan forbedre din arbejdsgang betydeligt. ShareX understøtter også skærmoptagelse og OCR (text capture) fra billeder. Begge disse funktioner er absolut gode og nyttige. Alt i alt, hvis du er på udkig efter et funktionsfyldt screenshot-værktøj på Windows 10, er ShareX den bedste app at få.

ShareX

Artiklen fortsætter under annoncen

Installer ShareX (gratis)

2. Greenshot

Greenshot er en fantastisk ny app til at tage skærmbilleder på Windows 10. Processen til at tage et screenshot er lidt genial. Tryk bare på tasten Udskriv skærm en gang, så kan du indramme dit skærmbillede på skærmen. I det øjeblik du er færdig med at indramme skærmbilledet, giver det dig øjeblikkeligt forskellige muligheder. Du kan gemme filen på skrivebordet, uploade billedet direkte til Imgur , åbne den i MS Paint osv. Du kan også trykke på Alt + Udskriv skærmtast på en gang for at tage et skærmbillede i fuld skærm. Alt i alt er Greenshot en temmelig letvægtsapp, der kører i baggrunden, så den bliver aldrig til opgave på din pc. Jeg fandt Greenshot meget hurtig og enkel at bruge. Hvis du vil have et simpelt screenshot-værktøj med øjeblikkelig delingsindstillinger, er Greenshot et godt alternativ.

ShareX

Installer Greenshot (gratis)

Artiklen fortsætter under annoncen

SE OGSÅ: Sådan fremskyndes Windows 10 i 2019 [Effective Methods]

Tag skærmbillede på Windows 10 Like a Pro

Så det var vores detaljerede artikel om, hvordan man effektivt tager et skærmbillede på Windows 10. Du kan vælge en hvilken som helst af metoderne baseret på hvad du synes er let at huske og bruge. Når det er sagt, forbliver min personlige favorit Windows + Shift + S genvej. Det er ret let at huske, kommenteringen gennem Snitch and Sketch er stor, og det giver en samlet problemfri oplevelse. Så det er alt fra os. Hvis vi savnede noget, eller hvis du har et nyt trick i ærmerne, så lad os vide det i kommentarfeltet nedenfor. Vi ser med glæde på det.

/ brugerdefineret css / .tdi_2_da2.td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_da2 .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_da2.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_da2.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_da2.td-a-rec-img {text-align: center; }}

Artiklen fortsætter under annoncen