Hurtigt batteridræn i macOS Big Sur? 8 tip til forbedring af macOS Big Sur batterilevetid

18. december 2020 Slået fra Af Mathias

Mit løb med macOS Big Sur havde været utrolig glat indtil en uge siden, da det uventede batteridrænning viste sig at være et ordsprogent mareridt for min MacBook. Fra at levere cirka 7 timers batterilevetid konsekvent, vil den bærbare computer løbe tør for damp inden for 2 til 3 timer. Så efter at have netop løst problemet med dræning af macOS Big Sur-batteri, vil jeg gerne dele nogle af de levedygtige tip til at løse problemet og forbedre MacOS Big Sur-batteriets levetid. Hvis du har at gøre med det samme problem, kan de være nyttige til at slippe af med problemet.

Tips til løsning af batteridrænningsproblem i macOS Big Sur

Indholdsfortegnelse +

Årsager til, at batteridrænningsproblemer muligvis opstår

Der kan være mere end en årsag bag batterilevetidsproblemet på din Mac, der kører macOS Big Sur. For eksempel kan det skyldes forældede apps, rodet lagerplads, slidt batteri eller de magtfulde apps, der fortsætter med at køre i baggrunden uden nogen begrænsning. Åh ja, hvem ville udelukke muligheden for en softwarefejl i betragtning af hvor uhyrligt det er blevet i disse dage? Så du skal se på dette emne fra forskellige perspektiver.

Hvad er løsningerne til fejlfinding af problemet?

Da batteriets afladning kan være forårsaget af mange ting, bliver du nødt til at tage på hver sædvanlige mistanke. For eksempel skal du rydde op på din Mac, slette de forældede apps, tage kontrol over de magtfulde apps, opdatere softwaren og endda udskifte batteriet, hvis det er nødvendigt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nu hvor du kender opgaven, lad os komme i gang med fejlfindingsvejledningen!

1. Spor de skyldige ved hjælp af Activity Monitor

Den allerførste ting, du skal gøre for at løse batteriets levetidsproblemer på din MacBook er at opspore de skyldige. Og med syndere mener jeg de apps, der dræber batteriet.

Takket være Activity Monitor er det ret ligetil at finde ud af de apps, der bruger mest batteriet. Desuden kan det også lade dig få øje på skurkerne, der kører i baggrunden uden nogen begrænsninger. Så gå over til

Artiklen fortsætter under annoncen

Applikationer -> Hjælpeprogrammer -> Aktivitetsovervågning for at finde ud af de apps, der har fanget flest ressourcer.

At gøre din opgave med at nappe de problematiske apps lidt let , Aktivitetsovervågning lader dig kontrollere den aktuelle status gennem forskellige faner som CPU, hukommelse, disk, netværk og Energi.

Vær særlig opmærksom på fanen Energi, da den kan spille en nøglerolle til at spotte problemerne. Sørg for at se nærmere på

Energipåvirkning , da det giver et relativt mål for det aktuelle energiforbrug for hver app. Jo lavere energipåvirkning jo bedre er det. Activity Monitor on Mac

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Tilpas batteriindstillinger for at maksimere macOS Big Sur batterilevetid

Med macOS Big Sur har Apple introduceret smarte batteriindstillinger, som du kan bruge til at forbedre batteriets levetid på din Mac. Fra at lade dig kontrollere brugshistorikken for de sidste 24 timer og 10 dage til aktivering af napp, mens du er på batteristrøm til planlægning af Mac til opstart eller vågning på det ønskede tidspunkt, kan de nye batteriindstillinger spille en afgørende rolle i at øge batteriet liv på din enhed.

New Battery settings on macOS Big Sur

Start for at komme i gang Systemindstillinger og vælg Batteri . Alternativt kan du klikke på batterimenuen øverst til højre på skærmen og vælge Batteripræferencer. Nu skal du se fire muligheder i sidepanelet:

Brugshistorik, batteri, strømadapter og tidsplan . Dernæst skal du se nærmere på, hvordan batteriet bruges, og tilpasse også batteriindstillingerne i overensstemmelse med dine behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Få mest muligt ud af mørk tilstand

Mørk tilstand har fået meget mere end det, der møder øjnene. Med det mørke tema får det indholdet til at virke beroligende for øjnene og derved forhindre dem i at brænde eller anstrenge sig. Behageligt udseende til side, det er også kendt for at være energieffektivt. Så du bør aldrig undlade at aktivere den for at hjælpe din notesbog med at vare længere mellem opladningerne.

Med macOS Big Sur kan du aktivere / deaktivere mørk tilstand lige fra kontrolcentret. Alt du skal gøre for at aktivere det er at klikke på knappen i øverste højre hjørne af skærmen. Klik derefter på knappen Display, og vælg

Dark Mode

.

4. Sørg for at tvinge afslutte apps, når du har brugt dem

Selvom det kan synes at være en mindre ting for mange, at tvinge apps til at lukke, når du har brugt dem, kan spille en god rolle i at forlænge batteriets levetid på din Mac. Jo længere apps forbliver åbne, jo mere batteri dræber de. Bortset fra at spise i masser af unødvendigt batteri, har de også en tendens til at bremse enheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Choose Quit to force close apps on macOS

Der er to måder, du kan tvinge afslutte apps på din Mac. Simpelthen kontrol-klik på appen og vælg

Afslut

i menuen. Eller klik på

Apple-menuen øverst til venstre på skærmen og vælg Force Quit . Derefter skal du vælge appen / rene og trykke på

Artiklen fortsætter under annoncen

Force Quit

. Activity Monitor on Mac

Force Quit Apps on macOS

5. Foretrækker Apple Safari frem for Google Chrome

Mens Google Chrome muligvis er den mest funktionsrige og populære browser på tværs af platforme, det scorer ikke godt, når det kommer til effektivitet. Ikke for meget mærker mange browseren som ressource-sulten. Det hogger ikke kun masser af ressourcer, men bruger også meget batteri.

Change default browser app on Mac

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvis du brug Chrome på fuld tid på din Mac, det kan være den ødelæggende chef. For at forhindre browseren i at spise en stor del af batteriet, vil jeg anbefale dig at bruge Safari – på fuld tid.

Apple-browseren er meget forbedret i nyere tid. Bortset fra at være langt den bedste med hensyn til sikkerhed og privatliv, har webbrowseren tilføjet flere bemærkelsesværdige funktioner for at forbedre browseroplevelsen. Hvad mere er, det er heller ikke længere en slap, når det kommer til udvidelser. Så selvom du elsker at bruge udvidelser, vil du finde Safari op til opgaven.

Hvad angår forlængelse af batteriets levetid, kan du stole på, at Safari spiser meget mindre batteri end Chrome. Derudover føles det ret snappier på Mac og tilbyder problemfri synkronisering på tværs af iDevices – hvilket er et stort plus, hvis du er i Apple-økosystemet. Change default browser app on Mac 6. Opdater apps på din Mac

Forældede apps har tendens til at skabe masser af problemer. Bortset fra at bremse dine MacBooks, dræber de også en stor del af batteriet. Selv med hensyn til sikkerhed er forældede apps sårbare over for hacking. Derfor anbefales det at holde apps opdateret til den nyeste version.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan navigere til

App Store

-> klik på din profil i nederste venstre hjørne af sidepanelet -> Opdateringer . Klik nu på

Opdater alle for at opdatere alle de apps, der er installeret på din Mac.

Activity Monitor on Mac

Hvad hvis du har installeret apps uden for Mac App Store? Nå, processen med opdatering af apps, der er installeret uden for App Store, er lige så nemmere. Alt du skal gøre er bare at åbne den app, du vil opdatere, og klikke på dens menu øverst til venstre på skærmen. Klik derefter på

Kontroller for opdateringer og opdater derefter appen som normalt.

Update Apps on Mac

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Declutter din Mac

Redundante filer sammen med app-cache skal rengøres fra tid til anden. Og hvis sletning af ubrugelige filer ofte ikke er en af dine dyder, er chancerne ret høje for, at din MacBook er rodet. I betragtning af hvor problematisk rodet lagring er både med hensyn til at bremse den bærbare computer og udløse det uventede batteridræn, skal du slippe af med alle de ubrugelige filer hurtigere end senere.

Heldigvis leveres macOS med en effektiv opbevaringsrenser, som du kan bruge til at spore alle opbevaringsfiler og slette dem let. Klik blot på

Artiklen fortsætter under annoncen

Apple-menuen øverst til venstre på skærmen og vælg Om denne Mac . Sørg for, at Opbevaring fanen er valgt. Klik derefter på

Administrer . Derefter skal du tømme papirkurven og reducere rodet ved at gennemse filer. Optimer også lageret for at forhindre unødvendige filer i at tilstoppe lageret. Delete the Clutter on Your Mac 8. Gå til softwareopdatering

Hvis du har holdt en fane over de seneste macOS-opdateringer, ville du allerede vide, at en software bug har været kernen i flere store problemer. Så hvis ingen af de ovennævnte løsninger har løst problemer med macOS Big Sur-batteridrænning, kan problemet sandsynligvis skyldes en skarp fejl.

Update software on your Mac

Artiklen fortsætter under annoncen

Naviger til Systemindstillinger -> Softwareopdatering . Download og installer nu den nyeste version af macOS Big Sur som normalt. Når din Mac er blevet opdateret til den nyeste version, skal batterilevetidsproblemerne løses. Update software on your Mac

 • Bemærk:
  • Hvis batteriet fortsætter med at løbe af, selv efter softwareopdateringen, er det hensigtsmæssigt at kontrollere batteriets opladningscyklus. Det er værd at bemærke, at når et batteri er brugt op, nedsættes dets ydeevne betydeligt.
  • Batteriet er i stand til at tilbageholde op til 80% af den originale opladningskapacitet ved det maksimale antal cyklusser. Sørg for at udskifte batteriet, når du når det maksimale antal cyklusser for at få den bedste ydelse.
  • Ho ld Option -tasten, og klik derefter på Apple -menuen i øverste venstre hjørne af skærmen. Vælg derefter

   Systemoplysninger

   . Vælg derefter Strøm , som er placeret under sektionen Hardware i vinduet Systeminformation. Den aktuelle cyklustælling vises under

   Batterioplysninger

   sektion.

 • Forlæng batteriets levetid på din Mac Kører macOS Big Sur

  Forhåbentlig har du fået det bedre ud af problemet, og din MacBook er begyndt at levere bedre batterilevetid. Som beskrevet ovenfor udløses problemet ofte af mere end et problem. Så sørg for at tage kontrol over hver sædvanlige mistænkte.

  Desuden vil jeg anbefale dig at få mest muligt ud af batteriindstillingerne, da de kan vise sig at være meget nyttige til at maksimere batteriets levetid på din bærbare Mac. Undlad også at bruge Aktivitetsovervågning til at fange de apps, der spiser mere energi.

  Artiklen fortsætter under annoncen

  I mit tilfælde skyldtes problemet et antal strøm-sultne apps. Når jeg forhindrede dem i at køre, blev min MacBooks batterilevetid forbedret. Har du feedback? Sørg for at sende det over.

  / brugerdefineret css / .tdi_2_f52.td-a-rec {text-align: center; } .tdi_2_f52 .td-element-stil {z-indeks: -1; } .tdi_2_f52.td-a-rec-img {text-align: left; } .tdi_2_f52.td-a-rec-img img {margin: 0 auto 0 0; } @media (max-bredde: 767px) {.tdi_2_f52.td-a-rec-img {text-align: center; }}

  Læs også  Sådan startes dual OS Chrome OS og Windows 10 (understøtter Play Store)