Sådan startes Windows 10 i fejlsikret tilstand

19. december 2020 Slået fra Af Mathias

Windows 10 er et fantastisk operativsystem med masser af funktioner. Den leveres med anstændig malware-beskyttelse og har flere sikkerhedsforanstaltninger. Manglen på sandboxing og rigelig brug af tredjepartsprogrammer gør dog operativsystemet sårbart over for uidentificerbare angreb. I sådanne tilfælde er vi nødt til at bruge fejlsikret tilstand på Windows 10 til at inspicere og rense vores pc fra skadelige programmer. Hvis du står over for en lignende situation og vil vide, hvordan du starter Windows 10 i fejlsikret tilstand, er du kommet til det rette sted. Her har jeg diskuteret alt fra grundlæggende til avancerede metoder til at starte Windows 10 i fejlsikret tilstand. Så uden videre, lad os komme i gang.

Start Windows 10 i fejlsikret tilstand

I denne artikel lærer vi, hvordan man start Windows 10 i fejlsikret tilstand, til både funktionelle og ikke-funktionelle pc’er . Hvis din pc starter fint, kan du nemt starte Windows 10 i fejlsikret tilstand. Men hvis Windows 10 overhovedet ikke starter og viser en tom skærm, er der to pæne måder at starte pc’en i fejlsikret tilstand. Du kan hoppe gennem afsnittet for at finde en ønskelig løsning. Når det er sagt, lad os først starte guiden til arbejdende pc’er.

Start Windows 10 i fejlsikret tilstand [For Working PCs]

Hvis din pc fungerer fint, og du vil starte Windows 10 i fejlsikret tilstand, skal du følge trinene nævnt i dette afsnit. Alle fire metoder er ret enkle og ligetil, så du har ingen problemer med at starte Windows 10 i sikker tilstand. Når det er sagt, her begynder vi.

Artiklen fortsætter under annoncen

1. Tryk på Skift og genstart din pc

1. Dette er den nemmeste måde at starte Windows 10 i fejlsikret tilstand på. Åbn bare strømmenuen og tryk på “Skift” -tasten, mens du klikker på menuen “Genstart” .

Press Shift and Restart Your PC 6

2. PC’en genstarter til skærmbilledet “Vælg en mulighed”. Klik her på menuen “Fejlfinding”.

Press Shift and Restart Your PC

Artiklen fortsætter under annoncen

3. Hvis din pc ikke starter i skærmbilledet “Vælg en mulighed”, skal du gå tilbage til Windows-login-skærmen og genstarte pc’en, mens du trykker på “Skift” -tasten.

4. På det næste skærmbillede skal du klikke på “Avancerede indstillinger”.

Press Shift and Restart Your PC 2

Artiklen fortsætter under annoncen

5. Klik nu på “Startup Settings”.

Press Shift and Restart Your PC 3

6. Klik her på knappen “Genstart” for at starte i startmenuen.

Press Shift and Restart Your PC 3

Artiklen fortsætter under annoncen

7. Endelig vil du se muligheden for at starte i fejlsikret tilstand. Tryk på “4” eller “F4” -tasten for at starte i fejlsikret tilstand . Hvis du vil have internetadgang i fejlsikret tilstand, skal du trykke på “5” eller “F5” -tasten.

Press Shift and Restart Your PC 5

8. PC’en genstarter igen, og den starter Windows 10 i fejlsikret tilstand. Nu kan du gå videre og inspicere din pc.

Press Shift and Restart Your PC 7

Artiklen fortsætter under annoncen

9. For at komme ud af fejlsikret tilstand skal du blot genstarte, så er du tilbage i normal tilstand.

2. Avanceret opstart

1. Du kan også starte Windows 10 i fejlsikret tilstand via Advance Startup. Bare skal du trykke på “Windows” og “I” tasterne med det samme for at åbne Windows-indstillingerne . Klik her på menuen “Opdatering og sikkerhed”.

Press Shift and Restart Your PC 7

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Skift derefter til til fanen “Recovery” , og klik på knappen “Restart Now” under Avanceret opstart.

2. Advanced Startup

3. Din pc genstarter til skærmbilledet “Vælg en mulighed”. Herfra kan du følge de lignende trin vist i ovenstående afsnit . Endelig starter Windows 10 i fejlsikret tilstand.

2. Advanced Startup 1

3. Konfigurer Boot Menu

1. Du kan konfigurere Boot-menuen til at tvinge Windows 10 til at starte i fejlsikret tilstand. Alt du skal gøre er at trykke på “Windows” og “R” tasterne samtidigt for at åbne vinduet Kør. Her skriv “msconfig” og tryk enter .

Advanced Startup

2. Et systemkonfigurationsvindue åbnes. Her skiftes til fanen “Boot” og aktiver afkrydsningsfeltet for “Safe Boot” . Til sidst skal du klikke på knappen “Ok” og lukke vinduet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Configure the Boot Menu 2

3. I løbet af få sekunder vises der en prompt, der beder dig om at genstarte Windows 10. Klik på knappen “Genstart”, så genstarter din pc med det samme og starter i sikker tilstand.

Configure the Boot Menu 2

4. Hvis du vil gå tilbage til normal tilstand, skal du åbne vinduet Systemkonfiguration igen i fejlsikret tilstand og fjerne markeringen fra indstillingen “Safe Boot”. Klik derefter på “Ok” og genstart din pc. Nu starter Windows 10 i normal tilstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Configure the Boot Menu 3

4. Tryk på F8-tasten

I tidligere versioner af Windows åbner startmenuen ved at trykke på F8-tasten under opstart af Windows. Derfra kan du nemt starte i fejlsikret tilstand inden for få sekunder. Det var den nemmeste og bedste måde at starte i fejlsikret tilstand på. Men med udgivelsen af Windows 8 ændrede ting sig, og nu er F8-nøglefunktionaliteten blevet udfaset. Ikke desto mindre er der en pæn måde at aktivere opstart i fejlsikret tilstand via F8-tasten . Det fungerer som før, og det er fantastisk. Her skal jeg vise dig, hvordan du får det tilbage.

1. Tryk på “Windows” -tasten en gang, og skriv “cmd”. Kommandoprompt vises i søgeresultatet. Du skal blot klikke på “Kør som administrator” i højre rude. Derefter beder den dig om at bekræfte din handling, klik på “Ja”.

Configure the Boot Menu 4

Artiklen fortsætter under annoncen

2. Kopier nu bare følgende kommando og indsæt den i vinduet Kommandoprompt. Derefter skal du trykke på enter og ændringerne foretages.

 bcdedit / set {default} arv til bootmenupolicy 

Press the F8 Key 3

3. Nu, genstart din pc og tryk på F8-tasten, mens du starter , du vil blive mødt med Avanceret Windows startmenu. Herfra kan du nemt starte Windows 10 i fejlsikret tilstand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Press the F8 Key 3

4. Hvis du vil gendanne ændringerne , skal du åbne kommandoprompt igen og indsætte følgende kommando. Tryk nu på enter, og F8-nøglefunktionaliteten deaktiveres.

 bcdedit / set {default} bootmenupolicy standard 
 

Press the F8 Key 4

Start Windows 10 i fejlsikret tilstand [For Non-functioning PCs]

Hvis din pc er ikke starter og fortsætter med at kaste en tom skærm , så bliver du nødt til at tage en anden rute for at starte Windows 10 i fejlsikret tilstand. I nogle tilfælde overtager useriøse programmer computerens vigtige ressourcer og forringer operativsystemet i at køre korrekt. For at deaktivere disse programmer og tjenester skal du starte i fejlsikret tilstand gennem Windows-gendannelsesmiljøet. I dette afsnit vil jeg vise dig, hvordan du kan starte Windows 10 i fejlsikret tilstand på ikke-fungerende pc'er.

Artiklen fortsætter under annoncen
%MINIFYHTML980f851528b7b1428077c43bff6b2f7a13%

1. Afbryd den normale opstartsproces

Ja, du læste det rigtigt. For at udløse Windows-gendannelsesmiljøet (winRE), skal du afbryde den normale opstartsproces ved at slukke for pc'en og tænde den tre gange i træk . winRE starter automatisk, når det finder ud af, at der er et problem med opstartsprocessen. Her vil jeg vise dig, hvordan du gør det.

1. Tænd pc'en, og vent på, at den indlæste Windows-skærm vises. Derefter skal du trykke på tænd / sluk-knappen i lige 10 sekunder for at slukke for pc'en med magt.

2. Igen skal du tænde computeren og slukke for den i lighed med ovenstående trin. Gentag de samme trin en gang til.

3. Tænd pc'en igen efter tre på hinanden følgende afbrydelser. Denne gang starter pc'en i Windows-gendannelsesmiljø. Først vil den forsøge at reparere computeren af sig selv. så vent et stykke tid.

Artiklen fortsætter under annoncen
%MINIFYHTML980f851528b7b1428077c43bff6b2f7a14%

Interrupt the Normal Boot Process

4. I tilfælde af at winRE ikke reparerer computeren , vil det give dig en “Avanceret mulighed” til at reparere pc'en. Klik på det, og det fører dig til skærmbilledet "Vælg en mulighed".

Interrupt the Normal Boot Process

5. Herfra kan du nemt starte i fejlsikret tilstand. Jeg har vist de komplette trin med skærmbilleder i det første afsnit ovenfor , så tjek det ud. Under alle omstændigheder kan du følge denne sti for at finde indstillingen Sikker tilstand.

Artiklen fortsætter under annoncen
%MINIFYHTML980f851528b7b1428077c43bff6b2f7a15%

Interrupt the Normal Boot Process 2 Fejlfinding -> Avancerede indstillinger -> Opstartsindstillinger -> Genstart -> Tryk på "4" eller "F4" for at starte i fejlsikret tilstand.

2. Brug en Windows 10 installationsdisk eller et bootbart tommelfinger drev

Hvis ovenstående metode ikke fungerede eller din pc ikke engang starter eller viser noget tegn på liv , følg derefter denne metode. Du skal bruge en Windows 10 installationsdisk eller et bootbart tommelfingerdrev. Hvis du ikke har nogen idé om, hvordan du opretter en bootbar USB, skal du følge vores vejledning her. Når det er sagt, lad os begynde med trinnene.

1. Indsæt installationsdisken til Windows 10 eller et bootbart tommelfingerdrev på din pc. Tænd derefter computeren. Din computer skal registrere den eksterne Windows-installationskilde. Du vil se noget som dette.

Use a Windows 10 Installation Disc or a Bootable Thumb Drive

Artiklen fortsætter under annoncen
%MINIFYHTML980f851528b7b1428077c43bff6b2f7a16%

2. Derefter vises et installationsvindue. Vælg dit sprog, land og tastaturlayout, og klik på knappen “Næste” .

Use a Windows 10 Installation Disc or a Bootable Thumb Drive 2

3. Klik her på på “Reparer din computer” i bunden.

Use a Windows 10 Installation Disc or a Bootable Thumb Drive

Artiklen fortsætter under annoncen
%MINIFYHTML980f851528b7b1428077c43bff6b2f7a17%

4. Endelig åbner den menuen "Vælg en mulighed". Klik her på "Fejlfinding".

Use a Windows 10 Installation Disc or a Bootable Thumb Drive

5. På det næste skærmbillede skal du klikke på “Avancerede indstillinger” og og derefter åbne “Kommandoprompt” .

Use a Windows 10 Installation Disc or a Bootable Thumb Drive 2

Artiklen fortsætter under annoncen
%MINIFYHTML980f851528b7b1428077c43bff6b2f7a18%

6. Her skal du skrive følgende kommando og trykke på enter. Det vil tvinge Windows 10 til at starte i fejlsikret tilstand som standard.

 bcdedit / sæt {standard} safeboot minimal 
 

Use a Windows 10 Installation Disc or a Bootable Thumb Drive 4

7. Derefter skal du lukke vinduet Kommandoprompt og gå tilbage til skærmbilledet "Vælg en mulighed". Klik her på på “Fortsæt” for at starte Windows 10 i fejlsikret tilstand.

Artiklen fortsætter under annoncen
%MINIFYHTML980f851528b7b1428077c43bff6b2f7a19%

8. Din pc skal starte fint i fejlsikret tilstand. Nu kan du rense din pc fra useriøse programmer og vira.

Interrupt the Normal Boot Process

9. Hvis du vil gå tilbage til normal tilstand , skal du åbne kommandoprompt igen ved at følge den samme proces som nævnt ovenfor. Derefter skal du skrive følgende kommando og trykke på enter. Dette nulstiller startmenuen til normal tilstand.

 bcdedit / sletevalue {standard} safeboot 

Use a Windows 10 Installation Disc or a Bootable Thumb Drive 7

Artiklen fortsætter under annoncen

10. Kom nu tilbage til skærmbilledet "Vælg en mulighed", og klik på "Fortsæt" for at starte i normal tilstand. Det er det.

Use a Windows 10 Installation Disc or a Bootable Thumb Drive 5

Start Windows 10 i fejlsikret tilstand, og fix din pc

Så det var vores detaljerede guide til, hvordan du starter Windows 10 i fejlsikret tilstand. Processen er ret ligetil, hvis din pc fungerer fint. Men hvis du står over for problemer med at starte op på din Windows 10-pc, så har jeg delt to alternative metoder, der kan redde din dag. Ikke desto mindre kan du gå gennem alle mulighederne og vælge den, du finder praktisk. Hvis din pc stadig ikke starter i fejlsikret tilstand, kan du kommentere nedenunder med dine spørgsmål. Vi kigger gerne. Use a Windows 10 Installation Disc or a Bootable Thumb Drive 7